Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νέα υστερική επίθεση στον Τσίπρα από το δεκανίκι της δεξιάς Φώφη Γεννηματά

Νέα υστερική επίθεση στον Τσίπρα από το δεκανίκι της δεξιάς Φώφη Γεννηματά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Η χώρα βιώνει συνθήκες παρακμής και εκφυλισμού της πολιτικής ζωής» τόνισε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, χαρακτηρίζοντας τον Αλέξη Τσίπρα «αρχιτέκτονα αυτής της κατάστασης» και «πρωθυπουργό κατώτερο των περιστάσεων».

Η πρόεδρος των σοσιαλφιλελεύθερων εκσυγχρονιστών έχει καταστεί δεκανίκι και φερέφωνο της νεοφιλελεύθερης ακροδεξιάς, αποσκοπώντας σε νίκη της ΝΔ για να συγκυβερνήσει μαζί της.

Μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του ΚΙΝΑΛ, ενόψει του έκτακτου συνεδρίου του Μαρτίου, η Γεννηματά σημείωσε πως ο Πρωθυπουργός «ήταν χορηγός της ΝΔ με την οικονομική του πολιτική, με τη Συμφωνίας των Πρεσπών έγινε και χορηγός της Χρυσής Αυγής» και αναρωτήθηκε «αν μπορεί να είναι προοδευτικός ο υποστηρικτής του Μαδούρο».

Προφανώς και η γυναίκα τελεί σε σύγχυση μεγάλη, αφού στις «μυστικές» δημοσκοπήσεις που λαμβάνει «μπαίνει δεν μπαίνει» στη Βουλή.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο «πρωτοφανές παρασκήνιο» και τις «ύποπτες συμφωνίες μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ» και έστειλε το μήνυμά της στον Νίκο Βούτση:

«Θέλω να ελπίζω ότι ο πρόεδρος της Βουλής δε θα συναινέσει στην αλλαγή του κανονισμού με αντάλλαγμα τη σιωπή του κ. Καμμένου, γιατί αυτό θα είναι ένα στίγμα στην πολιτική του διαδρομή».

«Καμία άλλη κυβέρνηση δεν έχει υπηρετήσει τα συμφέροντα των λίγων και ισχυρών όσο αυτή στο εσωτερικό και στο εξωτερικό», είπε στη συνέχεια η εντολοδόχος της τρόικας και υπουργός του Αντώνη Σαμαρά, Φώφη Γεννηματά.

«Δεν αρκεί κ. Τσίπρα να παριστάνετε τον προοδευτικό, πρέπει να είστε στην πράξη», είπε αυτή που συγκυβέρνησε με Βορίδη και Γεωργιάδη.

«Προοδευτική στάση είναι να διασφαλίζεις τα συμφέροντα της χώρας σου, αυτό κάνουμε εμείς», είπε, όπως έκανε όταν ψήφιζε τα μνημόνια η μαντάμ, «επιμένοντας στον πατριωτικό χαρακτήρα του κόμματος, αυτή είναι η κληρονομιά της δικής μας Παράταξης. Να τελειώνουμε με τα προσωπεία», υπογράμμισε.

Αναφερόμενη στην οικονομία, η κ. Γεννηματά τόνισε πως «πέρα από τα μεγάλα λόγια η ανάπτυξη καρκινοβατεί,οι φόροι πνίγουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις».

«Η Κυβέρνηση δανείζεται ακριβά, με επιτόκιο πολλαπλάσιο αυτού που δανείζονται χώρες που πράγματι βγήκαν από τα Μνημόνια, όπως η Κύπρος και η Πορτογαλία, διογκώνεται έτσι το δημόσιο χρέος», λέει, αποκρύπτοντας ότι η κυβέρνηση δανείστηκε φτηνότερα από ό,τι δανειζόμασταν προ κρίσης. Ο

Και συνέχισε την υστερία: «Οι Τράπεζες δεν μπορούν να χρηματοδοτήσουν τις Ελληνικές επιχειρήσεις και το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων μειώνεται διαρκώς για να επιτευχθεί το υπερπλεόνασμα.

»Με λίγα λόγια προχωράμε χωρίς προοπτική και πυξίδα», πρόσθεσε.

Επιπλέον, αναφέρθηκε και στην αύξηση του κατώτατου μισθού, υπογραμμίζοντας πως:

«Με δυο χρόνια καθυστέρηση έρχεται να ορίσει κατώτερο μισθό στα 650 ευρώ», είπε υιοθετώντας τη γραμμή της ΝΔ.

«Θα μπορούσαμε να το χαιρετήσουμε αν δεν ήταν μια κοροϊδία. Η αύξηση αυτή θα εξανεμιστεί από την μείωση του αφορολόγητου που ο ίδιος ψήφισε.

»Εν τω μεταξύ οι έμμεσοι φόροι γονατίζουν τους πιο αδύναμους και η ανεργία υποτίθεται ότι μειώνεται με μερική απασχόληση των 300 ευρώ».

Όπως είπε «μόνη λύση είναι ο κατώτερος μισθός να ορίζεται μέσα από συλλογικές διαπραγματεύσεις, για να στηρίζει και τους εργαζόμενους και τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες», ενώ προανήγγειλε την άμεση κατάθεση τροπολογίας που προβλέπει:

«1ον Την άμεση κατάργηση της διάταξης που μειώνει το αφορολόγητο εισόδημα μισθωτών και συνταξιούχων από την 1/01/2020.

»2ον Την επαναφορά του συστήματος προσδιορισμού του κατώτερου μισθού στους ίδιους τους Κοινωνικούς εταίρους, μέσω της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

»Αρκετά πια με την «κρατική φιλανθρωπία» που εκδηλώνεται μόνο παραμονές εκλογών.

»3ον Την ενίσχυση των νέων επαγγελματιών με πλήρη απαλλαγή τους από φόρους και εισφορές για μια 3ετία.

»4ον Την παροχή κινήτρων μέσω ουσιαστικών φορολογικών εκπτώσεων για την πρόσληψη ανέργων σε ιδιωτικές επιχειρήσεις».

Πρέπει να είναι βαθύτατα δυστυχισμένη η Φώφη Γεννηματά. Και όσο προσπαθεί να «παίξει» τον ρόλο της αρχηγού, αλλά όταν ανεβαίνει στο βήμα ακούγεται σαν μαθήτρια που προσπαθεί να πει το ποίημά της και αυτό με υστερία, η κατάστασή της επιδεινώνεται.

Νομίζουμε ότι η καλύτερη εποχή της Φώφης ήταν όταν είχε τον Γιώργο Παπανδρέου αρχηγό και εκείνη σπανίως χρειαζόταν να μιλήσει.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ανδρουλάκης: Στις 9 Ιουνίου κρίνεται η κυβερνητική αλαζονεία

Δημοσκόπηση: Χαμηλές πτήσεις για τα μεγάλα κόμματα – Πρωτιές για Αυτιά και Μπεκατώρου

23 Απριλίου 2010: Ο Παπανδρέου υπέταξε την Ελλάδα στο μνημόνιο με διάγγελμα από το Καστελλόριζο

Ανδρουλάκης: Κατέρρευσε παταγωδώς το δόγμα της κυβέρνησης για «νόμο και τάξη»

Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης ψηφοθήρας με τον Μπελέρη και η Ντόρα βάζει το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...