Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Διαλύονται οι ΑΝΕΛ αν φύγει ή εκδιωχθεί ο Παπαχριστόπουλος

Διαλύονται οι ΑΝΕΛ αν φύγει ή εκδιωχθεί ο Παπαχριστόπουλος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αρνητική είναι σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής για τη δυνατότητα διατήρησης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ με 5 βουλευτές που δεν έχουν εκλεγεί με το ίδιο κόμμα, θέτοντας τους ΑΝΕΛ ένα βήμα πριν από τη διάλυση.

Η επίμαχη γνωμοδότηση εστάλη πριν από λίγο επισήμως στους ΑΝΕΛ ενώ σε λίγη ώρα αναμένεται και ενημέρωση από τον Πρόεδρο της Βουλής.

Οι πληροφορίες θέλουν το επιστημονικό συμβούλιο να ερμηνεύει το άρθρο 15 παρ. 2 του Κανονισμού της Βουλής ως αναγκαστική διάλυση της Κ.Ο των ΑΝΕΛ στην περίπτωση που επιβεβαιωθεί το παραπάνω σενάριο.

Το επίμαχο άρθρο αναφέρει ότι:

«O κατά την πρoηγoύμενη παράγραφo ελάχιστoς αριθμός Boυλευτών για τη συγκρότηση Koινoβoυλευτικής Oμάδας περιoρίζεται σε πέντε (5), αν τo Kόμμα με τo oπoίo εκλέχθηκαν και στo oπoίo εξακoλoυθoύν να ανήκoυν έλαβε μέρoς στις γενικές εκλoγές από τις oπoίες πρoήλθε η Boυλή, με συνδυασμoύς στα δύo τρίτα (2/3) τoυλάχιστoν των εκλoγικών περιφερειών της χώρας και συγκέντρωσε πoσoστό τoυλάχιστoν τρία τoις εκατό (3%) τoυ συνoλικoύ αριθμoύ των έγκυρων ψήφων oλόκληρης της επικράτεια».

Καμμένος σε Παπαχριστόπουλο: Δώσε την έδρα σου

Να παραδώσει την έδρα του στους ΑΝΕΛ έως το πρωί της Παρασκευής και πριν απο την έναρξη της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής για το Πρωτόκολλο ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, ζήτησε ο Πάνος Καμμένος από τον Θανάση Παπαχριστόπουλο, κατά τη συνεδρίασης της ΚΟ του κόμματος, στην Βουλή.

Όπως δήλωσε ο κ. Καμμένος, αμέσως μετά τη συνεδρίαση, «ζητήσαμε από τον κ. Παπαχριστόπουλο μέχρι την αρχή της συζήτησης στην Ολομέλεια να παραδώσει την έδρα του στους ΑΝΕΛ, όπως έχει υποσχεθεί, ώστε να αναλάβει την ευθύνη ο πρωθυπουργός και ο Τέρενς Κουίκ για την ψήφιση ή όχι της συμφωνίας και την εφαρμογή της απόφασης. Αν ο κ. Κουικ το κάνει θα ήταν δική του ευθύνη».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος αρνήθηκε να παραιτηθεί, λέγοντας ότι έχει υποσχεθεί να ψηφίσει υπέρ του Πρωτοκόλλου. «Εμείς δεν μπορούμε να ανεχτούμε άλλη παράταση της Ιστορίας αυτής. Δεν υπάρχει πιθανότητα οι ΑΝΕΛ με όποιο κόστος να επιτρέψουμε μέλος ΚΟ να “εκτελέσει” τη Μακεδονία», επεσήμανε ο κ. Καμμένος.

Όπως ξεκαθάρισε ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ για τον κ. Παπαχριστόπουλο, «αν δεν παραδώσει την έδρα αύριο το πρωί θα διαγραφεί από ΚΟ των ΑΝΕΛ», στέλνοντας έτσι σαφές μήνυμα για τις προθέσεις του.

«Ο κ. Κουικ θα επιλέξει αν θα είναι μέλος της “ομάδας αποστατών”, αν με εντολή του Πρωθυπουργού θα μπει στο πάνθεον των αποστατών», κατέληξε ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ποινή 3 ετών με αναστολή στον οδηγό της Ντ. Μπακογιάννη για τον θανάσιμο τραυματισμό του Ιάσωνα Λαλαούνη

Μητσοτάκης: Βλέπει λάθη μόνο σε επίπεδο επικοινωνίας για τα Τέμπη – Δεν θα στείλουμε όπλα στην Ουκρανία

Ενοχή του οδηγού της Ντ. Μπακογιάννη για τον θάνατο του Ιάσανα Λαλλαούνη ζητεί ο Εισαγγελέας

Ελεύθερος ο Κ. Φλώρος, με εντολή να μείνει τουλάχιστον 50 μέτρα μακριά από τον Β. Γραμμένο

Στα κρατητήρια ο Κ. Φλώρος: Δίωξη για κακούργημα για την επίθεση στον Β. Γραμμένο στη Βουλή

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...