Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το ΥΠΕΞ έστειλε τη ρηματική διακοίνωση στη Bόρεια Μακεδονία

Το ΥΠΕΞ έστειλε τη ρηματική διακοίνωση στη Bόρεια Μακεδονία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Εστάλη την Τρίτη στη Βόρεια Μακεδονία από την Αθήνα, η ρηματική διακοίνωση που ενημερώνει πως ολοκληρώθηκε η διαδικασία της κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών καθώς και του πρωτοκόλλου ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ.

Σημειώνεται, ότι παράλληλα έχει συμφωνηθεί και το σχέδιο της επιστολής προς τον ΟΗΕ για την αλλαγή της ονομασίας της γείτονος χώρας.

Συγκεκριμένα, η Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας και η Ελλάδα θα υποβάλουν κοινή επιστολή στον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, για την ημερομηνία έναρξης ισχύος της τελικής συμφωνίας, η οποία βάζει τέλος στις εδώ και δεκαετίες διμερείς διαφορές μεταξύ των δύο χωρών.

Στη συνέχεια, η Γενική Γραμματεία του ΟΗΕ, οι χώρες μέλη, οι χώρες παρατηρητές του ΟΗΕ, καθώς και όλοι οι άλλοι διεθνείς οργανισμοί θα ενημερωθούν για την αλλαγή του ονόματος.

Η Κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας σχηματίζει ήδη ομάδα που θα προετοιμάσει μέσα σε επτά ημέρες ένα εθνικό σχέδιο δράσης για την εφαρμογή περαιτέρω μέτρων και δράσεων, για την αλλαγή της ονομασίας από τους κρατικούς θεσμούς, την αλλαγή στις ταμπέλες στα σύνορα και τις διπλωματικές και τις προξενικές Αρχές με το νέο όνομα του κράτους – Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονία.

Η χρήση του νέου ονόματος του κράτους θα πρέπει να εναρμονιστεί με το νόμο σχετικά με τη χρήση των γλωσσών που σημαίνει ότι οι πινακίδες θα γραφτούν και στην αλβανική γλώσσα, διότι, όπως δήλωσε πρόσφατα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μίλε Μποσνιάκοφσκι οι Αλβανοί είναι το 20% του πληθυσμού.

Οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης θα λάβουν επίσης εντολές για την αλλαγή των εγγράφων, ενώ στις δημόσιες υπηρεσίες θα σταλούν κατευθυντήριες γραμμές για τη χρήση του νέου συνταγματικού ονόματος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γεραπετρίτης: «Η ΕΕ και οι χώρες του Κόλπου οφείλουν να αντιμετωπίσουν από κοινού τις προκλήσεις στη Μέση Ανατολή»

Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης ψηφοθήρας με τον Μπελέρη και η Ντόρα βάζει το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Γιάννης Χρυσουλάκης: Έλληνες και Ινδοί συγκροτούν δύο έθνη που συναντιούνται, με αδιάλειπτες και γόνιμες επαφές και ανταλλαγές, στα βάθη της Ιστορίας

Θεόδωρος Γκότσης: Η Κύπρος «δεν αναγνωρίζει την μονομερώς ανακηρυχθείσα ανεξαρτησία» του Κοσόβου

Το κατοχικό ψευδοκράτος των αποσχιστών στην Κύπρο πανηγυρίζει με τα «κατορθώματα» της Ντόρας Μπακογιάννη και της ΝΔ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...