Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στις Βρυξέλλες η Έλενα Κουντουρά για προώθηση τουρισμού στην ατζέντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Στις Βρυξέλλες η Έλενα Κουντουρά για προώθηση τουρισμού στην ατζέντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Νέα προσπάθεια ξεκινάει η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά σε πανευρωπαϊκό επίπεδο για την ανάδειξη της αξίας του τουρισμού για την ευρωπαϊκή οικονομία και τη δυναμική προώθηση του κλάδου στα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Ε. Κουντουρά σε συνέχεια της πρωτοβουλίας για την πανευρωπαϊκή αντιμετώπιση του Brexit στον τουρισμό, θα βρεθεί στις Βρυξέλλες ως κεντρική ομιλήτρια της ειδικής εκδήλωσης του πανευρωπαϊκού δικτύου Euractiv με θέμα «Τουρισμός – Κινητήριος δύναμη για κοινο-οικονομική πρόοδο».

Η Ε.Κουντουρά στο πλαίσιο της ομιλίας της θα απευθυνθεί σε ένα εξειδικευμένο κοινό αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ευρωβουλευτών και εκπροσώπων πανευρωπαϊκών φορέων του τουρισμού και των μεταφορών, προκειμένου ο τουρισμός να βρεθεί ψηλά στην ατζέντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των σχεδιαζόμενων πολιτικών σε όλα τα επίπεδα τα επόμενα χρόνια.

Με στόχο να προβλεφθεί η ενίσχυση της χρηματοδότησής του στα ευρωπαϊκά προγράμματα, ειδικά αυτήν την περίοδο που σχεδιάζεται το νέο πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο (ΠΔΠ) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με χρονικό ορίζοντα μετά το έτος 2020.

Σύμφωνα με το δίκτυο Euractiv, η Ελλάδα αποτελεί πετυχημένο παράδειγμα προς μίμηση σε πανευρωπαϊκό επίπεδο για το πως μέσα από τον τουρισμό κατάφερε να ξεπεράσει τη δύσκολη οικονομική κρίση και να στηρίξει την ελληνική κοινωνία δημιουργώντας εκατοντάδες χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας.

Η Ε. Κουντουρά ως η πιο πετυχημένη Υπουργός Τουρισμού κράτους-μέλους της ΕΕ καλείται να παρουσιάσει την εθνική και περιφερειακή τουριστική πολιτική της Ελλάδας, που οδήγησε στον εκσυγχρονισμό του ελληνικού μοντέλου τουριστικής ανάπτυξης, την κατακόρυφη αύξηση του τουρισμού κατά 35% την τετραετία 2015-2018 και τις υψηλότερες ιστορικά επιδόσεις την τελευταία τετραετία σε έσοδα και αφίξεις.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Reuters: Η οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας δεν έχει μεταφραστεί σε βελτίωση του βιοτικού επιπέδου

Γερμανικός Τύπος: Το ελληνικό καλοκαίρι μακριά από τον μαζικό τουρισμό

ΗΒ: Ζητούνται εργαζόμενοι στον ελληνικό τουρισμό- «Ποιος θα στρώσει τα κρεβάτια των επισκεπτών;»

Τουρισμός: 32 εκατ. τουρίστες επισκέφθηκαν την Ελλάδα το 2023 – Εισπράξεις άνω των 20 δισ. ευρώ

Πάρος: «Πρωταγωνίστρια» για μια ακόμα φορά στο Netflix

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...