Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Νίκος Γεωργιάδης έχει ακόμα ενεργό ρόλο στη ΝΔ – Καταγγελία «καταπέλτης» από υποψήφιο Περιφερειάρχη

Ο Νίκος Γεωργιάδης έχει ακόμα ενεργό ρόλο στη ΝΔ – Καταγγελία «καταπέλτης» από υποψήφιο Περιφερειάρχη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την ώρα που η Νέα Δημοκρατία, δια των εκπροσώπων της, Λευτέρη Αυγενάκη, Μακάριου Λαζαρίδη και Σοφίας Ζαχαράκη, προσπαθεί με κάθε τρόπο να υποβαθμίσει το θέμα της πρωτόδικης καταδίκης του Νίκου Γεωργιάδη για κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση ασέλγεια εις βάρος ανηλίκων άνω των 15 ετών έναντι αμοιβής, υποστηρίζοντας ότι ο πρώην βουλευτής της Κέρκυρας δεν έχει καμία σχέση με το κόμμα, ο Σπύρος Σπύρου καταγγέλλει ότι ο Νίκος Γεωργιάδης έχει ακόμα ενεργό ρόλο στην Πειραιώς.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων και πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας για 8 χρόνια (1996-2004), μιλώντας στο altsantiri.gr, υποστήριξε ότι πριν η Ρόδη Κράτσα πάρει το επίσημο χρίσμα από την Πειραιώς για τη διεκδίκηση της Περιφέρειας, ο Νίκος Γεωργιάδης είχε προτείνει στον Κυριάκο Μητσοτάκη έναν άλλον πιθανό υποψήφιο, τον Κώστα Καρβούνη (γεωπόνος και στέλεχος της Διαχειριστικής αρχής Κέρκυρας του ΕΣΠΑ).

«Πριν πάρει το επίσημο χρίσμα η κυρία Κράτσα και ενώ είχα ενημερώσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την πρόθεσή μου να διεκδικήσω την Περιφέρεια, έπαιζαν κι άλλα ονόματα.

»Ένας εξ αυτών και ο κ. Καρβούνης, τον οποίο ρώτησα σχετικά και μου απάντησε ότι «έδωσαν το όνομά μου στον αρχηγό».

»Όταν τον ρώτησα πώς συνέβη αυτό, μου απάντησε ότι τον στηρίζει ο Νίκος Γεωργιάδης. Αυτό δεν το έχει πει μόνο σε μένα, το έχει πει σε πολλούς Κερκυραίους», είπε ο Σπύρος Σπύρου και συνέχισε:

«Όλοι γνωρίζουμε ότι ο Νίκος Γεωργιάδης επηρέαζε καταστάσεις στην Κέρκυρα. Κάποια στιγμή είχα μιλήσει δημόσια για μακρύ χέρι και νοσηρό μυαλό που επηρεάζει καταστάσεις εδώ».

Ο Σπύρος Σπύρου, ο οποίος δεν θέλησε σε καμία περίπτωση να πάρει θέση για την καταδικαστική απόφαση κατά του Νίκου Γεωργιάδη, καθώς εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στη Δικαιοσύνη, δήλωσε απογοητευμένος από τον τρόπο με τον οποίο δόθηκε το επίσημο χρίσμα στην Ρόδη Κράτσα, αφού δεν τηρήθηκαν οι απαιτούμενες διαδικασίες.

«Υπάρχουν όργανα που συνεδριάζουν. Δεν γίνεται να δίνεται το χρίσμα έτσι. Με ενόχλησε η έλλειψη διαδικασίας. Δεν με ενημέρωσε κανείς για τον κεντρικό σχεδιασμό του κόμματος για την Περιφέρεια.

»Την κυρία Κράτσα τη «διόρισαν» και την επιστράτευσαν από την Αθήνα, αφού δεν μένει εδώ και δεν έχει καμία σχέση με το Ιόνιο. Δεν είμαι σε ρήξη ούτε με τον Πρόεδρο, ούτε με την κοινωνική βάση, αλλά αυτή η διαδικασία έρχεται σε πλήρη αντίθεση και με τον εαυτό μου και με το δημόσιο αίσθημα.

»Κάθε τοπική κοινωνία αν μη τι άλλο έχει το δικαίωμα να επιλέγει και να ψηφίζει άτομα μέσα από τα σπλάχνα της που δραστηριοποιούνται, εργάζονται, μένουν στον τόπο τους και έχουν αναγνωσιμότητα, μια κοινωνική και πολιτική διαδρομή και σίγουρα δεν έχουν χαρακτήρα εισαγόμενων αλεξιπτωτιστών – σωτήρων», υπογράμμισε ο κύριος Σπύρου.

Κρίνοντας λοιπόν από τα όσα αποκαλύπτει ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων και Επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Περιφερειακού Συμβουλίου, προκύπτουν ορισμένα εύλογα ερωτήματα:

-Με ποια θεσμική ιδιότητα ο Νίκος Γεωργιάδης προτείνει στον Κυριάκο Μητσοτάκη υποψηφίους;

-Έχει ακόμα ενεργό ρόλο στο κόμμα κι αν ναι, ποιος είναι αυτός;

-Πρότεινε και την κυρία Κράτσα ή όχι;

Ερωτήσεις που επιβάλλεται ν’ απαντήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς οι καταγγελίες – δεδομένης και της παρουσίας του Νίκου Γεωργιάδη στο 10ο Συνέδριο του κόμματος και του αποκαλυπτικού ρεπορτάζ της εφημερίδας «Δημοκρατία», το οποίο έδινε ηγετικό ρόλο στον πρώην βουλευτή της Κέρκυρας στο κρυφό «στρατηγείο» του αρχηγού της ΝΔ – διαψεύδουν τη χθεσινή ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία ξεκαθαρίζει πως «ο κ. Νίκος Γεωργιάδης δεν είναι σύμβουλος του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, δεν προσφέρει υπηρεσίες στη Νέα Δημοκρατία και η κομματική του ιδιότητα έχει ανασταλεί μέχρις ότου τελεσιδικήσει η υπόθεσή του».

Τα είχε πει από τον περασμένο Οκτώβρη ο Σπύρος Σπύρου

Ο Σπύρος Σπύρου είχε μιλήσει σχετικά και στον ραδιοφωνικό σταθμό της Ζακύνθου, «Στίγμα FM» και στους δημοσιογράφους Σπύρο Λιβέρη και Γρηγόρη Μπάστα, τον περασμένο Οκτώβρη, τονίζοντας ουσιαστικά τα ίδια:

«Όταν πριν μερικό καιρό ο κ. Καρβούνης λανσάριζε τον εαυτό του ως τον εκλεκτό της Νέας Δημοκρατίας και συναντήθηκα μαζί του, μου είπε πως ποιος τον υπέδειξε, που είδε και τον Πρόεδρο. Λέω μπράβο. Πώς σε επέλεξαν; Πώς σε βρήκαν;

»Μου είπε ότι τον υπέδειξε ο Νίκος Γεωργιάδης. Το είπε ο ίδιος, το είπε και στον Πρόεδρο. Το είπε και σε άλλους. Μετά από δέκα μέρες κι αφού έβλεπα ότι δεν τρέχει το όνομά του, τον ρώτησα αν τον αποσύρουν και μου είπε όχι, όλα πάνε καλά».

Ακούστε το σχετικό ηχητικό απόσπασμα:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: «Τρέμει» την προκαταρκτική και λέει όχι – Δικαιολογίες για τα Τέμπη

Φάμελλος: Προκαταρκτική για τον Καραμανλή που θα τον παραπέμψει στη Δικαιοσύνη

ΚΚΕ για παραιτήσεις Παπασταύρου-Μπρατάκου: «Παζάρια της κυβέρνησης με τα μεγάλα αστικά συμφέροντα»

Βελόπουλος για αποπομπή Μπρατάκου-Παπασταύρου: Πλανώνται κυβέρνηση και πρωθυπουργός εάν νομίζουν ότι θα διασωθούν

Ανδρουλάκης: Ο πυρήνας του προβλήματος της διαφθοράς είναι το Μέγαρο Μαξίμου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...