Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ομόλογο: Ο Τσακαλώτος τρολάρει – Να διατηρηθεί το πετυχημένο σχήμα με τη ΝΔ αντιπολίτευση

Ομόλογο: Ο Τσακαλώτος τρολάρει – Να διατηρηθεί το πετυχημένο σχήμα με τη ΝΔ αντιπολίτευση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ευκλείδης Τσακαλώτος,

Με ένα άκρως σαρκαστικό μήνυμα στο Twitter με στόχο τη Νέα Δημοκρατία ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος σχολίασε την έκδοση του δεκαετούς ομολόγου και τη ρητορική της ΝΔ ότι οι αποδόσεις των ομολόγων αποκλιμακώνονται γιατί… περιμένουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη να γίνει πρωθυπουργός.

«Ευχαριστούμε τη ΝΔ για τη σημαντική συνεισφορά της στην επιτυχή έκδοση του 10ετούς ομολόγου. Αφού η οικονομία βελτιώνεται και έχουμε πρόσβαση στις αγορές με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και αντιπολίτευση ΝΔ, έχουμε ένα επιτυχημένο σχήμα που πρέπει να διατηρηθεί και μετά τις εκλογές», ανέφερε χαρακτηριστικά στο tweet του ο υπουργός.

«Πολλοί βάλανε στοίχημα ότι δεν θα βγούμε στις αγορές. Μετά βάλανε στοίχημα ότι μπορούμε να βγούμε στις αγορές, αλλά όχι με 10ετές ομόλογο. Το 10ετές ομόλογο είναι το βασικό κριτήριο επιστροφής στην κανονικότητα, όταν δηλαδή οι αγορές σε δανείζουν για 10 χρόνια. Είναι μια πολύ επιτυχημένη έκδοση πάνω από κάθε προσδοκία, όπως ήταν και η προηγούμενη με το 5ετές ομόλογο. Τώρα πια κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν βγήκαμε από το πρόγραμμα και δεν έχουμε πρόσβαση στις αγορές» αναφέρει σε δήλωσή του ο Υπουργός Οικονομικών.

Σημειώνεται μετά το κλείσιμο του βιβλίου προσφορών ξεπέρασαν τα 11,3 δισ. ευρώ οι προσφορές των επενδυτών για το νέο δεκαετές ομόλογο, σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ η απόδοση του ομολόγου διαμορφώθηκε στο 3,9%.

Νωρίτερα με ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στο Χρηματιστήριο Αθηνών το Ελληνικό Δημόσιο είχε ενημερώσει ότι οι προσφορές ξεπερνούσαν τα 10 δισ. ευρώ.

Το βιβλίο προσφορών για την νέα έκδοση του 10ετούς ομολόγου άνοιξε σήμερα το πρωί.

Το Ελληνικό Δημόσιο εκτιμάται ότι θα δανειστεί με την συγκεκριμένη έκδοση περίπου 2 δισ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι το Ελληνικό Δημόσιο εντός του έτους θα πρέπει συνολικά ν΄αντλήσει από την αγορά περίπου 7 δισ. ευρώ για την κάλυψη των δανειακών του υποχρεώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι το ελληνικό Δημόσιο προχώρησε στην πρώτη έκδοση 10ετούς ομολόγου έπειτα από εννέα χρόνια, σε μια προσπάθεια να κεφαλαιοποιήσει την ισχυρή βελτίωση του κλίματος που έχει σημειωθεί το τελευταίο διάστημα γύρω από τα ελληνικά περιουσιακά στοιχεία, καθώς και τη διπλή αναβάθμιση του αξιόχρεου της ελληνικής οικονομίας, στην οποία προχώρησε η οίκος αξιολόγησης Moody’s.

Η τελευταία φορά που το ελληνικό Δημόσιο προχώρησε στην έκδοση 10ετούς τίτλου ήταν στις 11 Μαρτίου 2010, λίγο πριν η Ελλάδα χτυπήσει την πόρτα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και περάσει το κατώφλι των προγραμμάτων διάσωσης, με κουπόνι 6,25%, όταν αντλήθηκε το ποσό των 5 δισ. ευρώ.

* Το 2009 το επιτόκιο στις δύο εκδόσεις 10ετών ομολόγων ήταν στο 6%. Η Ελλάδα είχε αντλήσει συνολικά 15.5 δισ. ευρώ με τις προσφορές για τις δύο εκδόσεις να φτάνουν 31 δις. ευρώ

* Το 2008 το επιτόκιο στις τρεις εκδόσεις 10ετών ομολόγων (ύψους 7,1 δισ. ευρώ) που είχαν πραγματοποιηθεί ήταν στο 4.60%

* Το 2007 το επιτόκιο και στις 4 εκδόσεις 10ετών ομολόγων που είχαν πραγματοποιηθεί ήταν στο 4.30%

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

DW: Τα απομνημονεύματα του Σόιμπλε με 100 σελίδες για την ελληνική κρίση

Ο Πολάκης συνέθλιψε τον αλαζονικό Τσακαλώτο της ήττας: «Έκανες δώρο 37 δισ. στον Μητσοτάκη και τους τραπεζίτες»

Ο «Τσακαλώτος της ήττας» απαντά στον Τσίπρα, χωρίς ίχνος αυτοκριτικής

«Νέα Αριστερά»: Αυτό είναι το λογότυπο της ΚΟ των «11 φευγάτων» του ΣΥΡΙΖΑ

Αυτοί είναι! Οι «φευγάτοι» του Τσακαλώτου και της Αχτσιόγλου δεν καταψήφισαν το νομοσχέδιο για τους servicers

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Το «σύνδρομο της μαϊμούς» – Σχέσεις εξάρτησης μέχρι να βρεθεί ο επόμενος
Όσο αστεία κι αν σας φαίνεται η ονομασία του συγκεκριμένου συνδρόμου, η αλήθεια είναι πως...