Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τζανακόπουλος: Ο λαός «δεν θα επιτρέψει την παλινόρθωση του παλιού καθεστώτος»

Τζανακόπουλος: Ο λαός «δεν θα επιτρέψει την παλινόρθωση του παλιού καθεστώτος»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την εκτίμηση ότι ο ελληνικός λαός «δεν θα επιτρέψει την παλινόρθωση του παλιού καθεστώτος» στις επικείμενες εθνικές εκλογές εκφράζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος, τονίζοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει έρθει για να μείνει».

Όπως αναφέρει ο κ. Τζανακόπουλος σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, «στις εθνικές εκλογές όπως και στις ευρωεκλογές συγκρούονται στην πραγματικότητα δύο κόσμοι: από τη μια μεριά η τάση που εκπροσωπεί η Ν.Δ. «της κοινωνικής ισοπέδωσης, της συντριβής της εργασίας, της κατεδάφισης του κοινωνικού κράτους και του αυταρχισμού που επιδιώκει να αποκτήσει λαϊκό έρεισμα υιοθετώντας έναν ακροδεξιό, εθνικιστικό, φονταμενταλιστικό λόγο» και «από την άλλη μεριά υπάρχει η κοινωνική τάση για την εμβάθυνση της δημοκρατίας, τον περιορισμό των κοινωνικών ανισοτήτων, την ενίσχυση της θέσης και της αμοιβής της εργασίας σε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο, της ρύθμισης και της επιβολής κανόνων στην αγορά, τάση που εκπροσωπεί ο ΣΥΡΙΖΑ».

«Η σύγκρουση θα είναι φυσικά σκληρή και η αντιπαράθεση δύσκολη. Τίποτα δεν είναι προεξοφλημένο.

»Εκτιμώ όμως ότι η πλειοψηφία του ελληνικού λαού με την εμπειρία της κρίσης και συγκρίνοντας τα πεπραγμένα της καταστροφικής πενταετίας 2010- 2014 με τα όσα πέτυχε η ελληνική κυβέρνηση από το 2015 και μετά, την έξοδο από το Μνημόνιο, την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, την αύξηση των μισθών, τη σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας, την επαναρύθμιση της αγοράς εργασίας δεν θα επιτρέψει την παλινόρθωση του παλιού καθεστώτος» σημειώνει, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι «ο ελληνικός λαός που ήρθε στο προσκήνιο το 2015 με την μεγάλη πολιτική ανατροπή θα αποδεχτεί να επιστρέψει στο παρασκήνιο το 2019».

Αναφερόμενος στις ευρωεκλογές, ο κ. Τζανακόπουλος τονίζει ότι ο μεγάλος αντίπαλος είναι οι δυνάμεις της ακροδεξιάς και ο νεοφιλελευθερισμός, εξηγώντας ότι δεν κρίνεται απλώς η σύνθεση του Ευρωκοινοβουλίου και η εκπροσώπηση της Ελλάδας σε αυτό, αλλά «η πορεία της Ευρώπης για τα επόμενα χρόνια».

«Είναι ακριβώς για αυτό που ο ελληνικός λαός δεν πρέπει και δεν θα επιτρέψει την ενίσχυση εκείνων που ευθύνονται και για το ξέσπασμα της κρίσης αλλά και για την αντικοινωνική διαχείριση της» δηλώνει.

Όπως επισημαίνει, τον χαρακτήρα των ευρωεκλογών και των πολιτικών συγκρούσεων που έπονται, τον κατανοούν δυνάμεις που δεν ανήκουν και δεν προέρχονται απαραιτήτως από την Αριστερά, με τις οποίες «συγκροτούμε ένα ενιαίο μέτωπο, μια συμμαχία για να δώσουμε από κοινού τις επικείμενες πολιτικές μάχες».

Εξαπολύει παράλληλα βολές κατά του Κινήματος Αλλαγής, το οποίο «δεν θέλησε να συμμετέχει» γιατί, όπως υποστηρίζει, «εδώ και αρκετά χρόνια έχει κάνει πολιτική επιλογή ταύτισης με τη Δεξιά και τον νεοφιλελευθερισμό».

Ερωτηθείς για το νομοσχέδιο για την πρώτη κατοικία αναφέρει ότι μετά τη διευκρίνιση, εντός των επόμενων ημερών, κάποιων τεχνικών λεπτομερειών, «στη συνέχεια πάρα πολύ σύντομα θα κατατεθεί στη Βουλή».

Σημειώνει ακόμη πως «πάρα πολύ σύντομα» θα ολοκληρωθεί η επεξεργασία των σχεδίων για τις ρυθμίσεις σε ασφαλιστικά ταμεία και εφορία, και θα ακολουθήσει η κατάθεσή τους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αντιπαράθεση του Φαραντούρη με τον Πορτοσάλτε στον «αέρα» του ΣΚΑΪ

Φαραντούρης: «Η δικαιοσύνη θα αποδοθεί – Η δημοκρατία θα νικήσει»

Κασσελάκης για «μικρό» Καραμανλή: «Δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε» – Όλοι οι βουλευτές της ΝΔ συνυπεύθυνοι

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποχαιρετά τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη με αίσθημα ευγνωμοσύνης

Φάμελλος για Φλωρίδη: «Πολιτικός γενίτσαρος, … ακροδεξιός, … χωρίς ηθική»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...