Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στην Αλβανία πρωτοσέλιδα τρόμου: «Ο Τσίπρας επιτίθεται» και «απειλεί»

Στην Αλβανία πρωτοσέλιδα τρόμου: «Ο Τσίπρας επιτίθεται» και «απειλεί»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τα «χρειάστηκαν» στην Αλβανία οι πολιτικοί απατεώνες και η τοπική «ελίτ» της διαφθοράς και της διαπλοκής μετά τις αυστηρές προειδοποιήσεις του Αλέξη Τσίπρα την Παρασκευή.

Οι αλβανικές εφημερίδες κυκλοφόρησαν με πρωτοσέλιδους τίτλους που εξέφρασαν τον μεγάλο φόβο για επιβολή ελληνικών κυρώσεων στην Αλβανία.

Συγκεκριμένα, πέντε αλβανικές εφημερίδες, οι shqiptarja.com, SOT, Γκαζέττα Σκιπτάρε, Κόχα Γιον και Σέκουλι, αναφέρονται στην απόφαση της αλβανικής κυβέρνησης για δήμευση περιουσιών που ανήκουν στην Ελληνική Εθνική Μειονότητα και στην Εκκλησία και στις αντιδράσεις του Αλέξη Τσίπρα.

Η απόφαση δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως και αφορά την αναστολή χορήγησης τίτλων ιδιοκτησίας σε δικαιούχους, στις παράκτιες περιοχές από Σκόδρα μέχρι Εξαμίλλια καθώς και στις δηλώσεις που έκανε για το θέμα, ο Π/Θ κ. Αλέξης Τσίπρας.

«Ο Τσίπρας απειλεί την αλβανική κυβέρνηση»

Η φιλοκυβερνητική ε/φ shqiptarja.com, με τίτλο: «Περιουσίες στη Χειμάρρα, ο Τσίπρας απειλεί την αλβανική κυβέρνηση», τονίζει ότι:

Ο Αλέξης Τσίπρας, από το Βουκουρέστι όπου βρισκόταν, αντέδρασε για τους χειρισμούς της Αλβανίας σχετικά με τις περιουσίες της Ελληνικής Μειονότητας που ζει στη Χειμάρρα, τονίζοντας ότι η Αλβανία μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπη με κυρώσεις.

Αφού αναφέρεται στις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού, η εφημερίδα καταλήγει σχολιάζοντας:

Στην πράξη, η Απόφαση που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως, δεν αφορά μόνο τη Χειμάρρα, αφορά όλες τις παράκτιες περιοχές της Αλβανίας, από την Σκόδρα στα Εξαμίλλια.

«Ο Τσίπρας απειλεί την Αλβανία»

Η αντιπολιτευόμενη εφημερίδα Κόχα Γιον, έγραψε με τίτλο:

«Περιουσίες στη Χειμάρρα, ο Τσίπρας “απειλεί” την Αλβανία».

Επισημαίνει ότι ο Αλέξης Τσίπρας αντέδρασε από το Βουκουρέστι, για τις περιουσίες της Ελληνικής Μειονότητας που ζει στη Χειμάρρα.

Η εφημερίδα σημειώνει, ότι σύμφωνα με ελληνικά ΜΜΕ, ο κ. Τσίπρας αναφερόταν σε Απόφαση που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της αλβανικής κυβέρνησης για κατάσχεση περιουσιών της Ελληνικής Μειονότητας στη Χειμάρρα.

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδος τόνισε, ότι εάν κάτι τέτοιο αληθεύει, τότε η Ελλάδα θα εμποδίσει την έναρξη των διαπραγματεύσεων της Αλβανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σε ποιες περιοχές αρπάζονται τα οικόπεδα

Η Γκαζέττα Σκιπτάρε, υπό τον τίτλο: «Η γη που μοιράστηκε βάση του Νόμου 7501 του 1991, αναστέλλεται η χορήγηση τίτλων κυριότητας σε 67 ζώνες», υπότιτλο: «Κατάσταση με τα ονόματα 12 πόλεων όπου απαγορεύεται η χορήγηση τίτλων κυριότητας» και υπέρτιτλο: «Παράκτιες περιουσίες, οι χάρτες με τις ζώνες στις οποίες αναστέλλεται η μεταβίβαση των τίτλων κυριότητας», αναδημοσιεύει το άρθρο του περιοδικού ΜΟΝΙΤΟΡ για το ίδιο θέμα καθώς και λίστα με τις πόλεις όπου αναστέλλεται η διαδικασία χορήγησης τίτλων, οι οποίες είναι:

Σκόδρα, Λέζα, Κουρμπίν, Δυρράχιο, Καβάγια, Ρογκοζίνα, Ντιβιάκα, Φίερι, Αυλώνα, Χειμάρρα, Αγ. Σαράντα και Κονίσπολη.

«Απειλητικό μήνυμα Τσίπρα»

Η Γκαζέττα Σκιπτάρε υπό τον τίτλο: «Περιουσίες στη Χειμάρρα, “απειλητικό” μήνυμα του κ. πρωθυπουργού κ. Τσίπρα προς την αλβανική κυβέρνηση», δημοσιεύει σύντομο άρθρο.

«Ο Τσίπρας επιτίθεται στην Αλβανία»

Η αντιπολιτευόμενη Σέκουλι, υπό τον τίτλο: «Ο κ. Τσίπρας επιτίθεται στην Αλβανία για τις περιουσίες», τονίζει ότι ο πρωθυπουργός της Ελλάδος κ. Αλέξης Τσίπρας, μίλησε στο Βουκουρέστι όπου βρισκόταν, για μια αρνητική εξέλιξη που αφορά την Ελληνική Μειονότητα στη Χειμάρρα.

Ο κ. Τσίπρας άφησε να εννοηθεί ότι σε περίπτωση που οι πληροφορίες αληθεύουν, τότε η Ελλάδα θα μπλοκάρει την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Αλβανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αφού αναφέρεται σύντομα στις δηλώσεις του πρωθυπουργού, η Σέκουλι, επικαλούμενη την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, καταλήγει γράφοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόταν σε πληροφορία, σύμφωνα με την οποία, με Απόφαση που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, η Αλβανία κατάσχεσε περιουσίες της Ελληνικής Μειονότητας στη Χειμάρρα.

Η ίδια εφημερίδα φιλοξενεί και άλλο δημοσίευμα το οποίο στην ουσία, είναι αναδημοσίευση του άρθρου του ΜΟΝΙΤΟΡ, στο οποίο θέτει ως τίτλο:

«Υφαρπαγή περιουσιών, το κράτος κάνει επιλογή των οικοπέδων στις ακτές».

Διαβάστε ακόμα:

1. Ο Ράμα μετά το «ξύλο» μάζεψε άρον άρον το ΦΕΚ για δήμευση περιουσιών στη Χειμάρρα

2. Γιατί η Αλβανία δημεύει τα χωράφια-φιλέτα των Ελλήνων και της Εκκλησίας

3. «Εξαφανίστηκε» η απόφαση Ράμα για δημεύσεις στη Χειμάρρα

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Θεόδωρος Γκότσης: Η Κύπρος «δεν αναγνωρίζει την μονομερώς ανακηρυχθείσα ανεξαρτησία» του Κοσόβου

Το κατοχικό ψευδοκράτος των αποσχιστών στην Κύπρο πανηγυρίζει με τα «κατορθώματα» της Ντόρας Μπακογιάννη και της ΝΔ

Η Κασιμάτη καταψήφισε την πρόταση της Ντόρας να ενταχθεί το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Αλέξης Τσίπρας: «Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις για την ειρήνη»

Ο Νίκος Δένδιας στο MIT συναντήθηκε με ειδικούς σε θέματα Τεχνολογίας και Ναυπηγικής

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...