Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Με «πίκρα» τα ρωσικά ΜΜΕ γράφουν για «ιστορική επίσκεψη» Τσίπρα στα Σκόπια

Με «πίκρα» τα ρωσικά ΜΜΕ γράφουν για «ιστορική επίσκεψη» Τσίπρα στα Σκόπια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στην επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στα Σκόπια και στην συνάντηση του με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, αναφέρεται εκτενώς το Russia Today στο δημοσίευμα του στην γαλλική του ιστοσελίδα, με τίτλο «Ο Αλέξης Τσίπρας στην Βόρεια Μακεδονία για μια ιστορική επίσκεψη».

Το RT υπογραμμίζει πως η επίσκεψη «συνιστά μια επιπλέον ένδειξη της ύφεσης που σημειώθηκε στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών μετά την υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών τον Ιούνιο του 2018».

Σημειώνει επίσης ότι αυτή η ύφεση στις σχέσεις θα αποτελέσει κυρίως την ευκαιρία για τις δύο χώρες να συνάψουν εμπορικές συμφωνίες, παρακινώντας τους επιχειρηματίες των δύο χωρών να επαναλάβουν τον διάλογο και με επιτροπές διεθνών εμπειρογνωμόνων και την υποστήριξη της διεθνούς κοινότητας, ώστε να βρουν λύσεις στο ζήτημα των εμπορικών ονομασιών»

Εξίσου εκτενής είναι η αναφορά και του πρακτορείου Ria Novosti, στην ανταπόκριση του από το Βελιγράδι το οποίο, επικαλούμενο τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ, επισημαίνει ότι οι κυβερνήσεις της Ελλάδας και της Βόρειας Μακεδονίας υπέγραψαν την Τρίτη μια συμφωνία που αφορά τη συνδρομή της Ελλάδας στην ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στη ΕΕ όπως και μια σειρά σημαντικές συμφωνίες.

Παράλληλα αναφέρει ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός, ο οποίος έφθασε στα Σκόπια συνοδευόμενος από υπουργούς της κυβέρνησης του κι επιχειρηματίες «υπήρξε ο πρώτος Έλληνας πρωθυπουργός, που επισκέφθηκε την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία τα τελευταία 28 χρόνια» και πως «η επίσκεψη χαρακτηρίσθηκε και από τις δύο πλευρές ιστορική».

Το Ria Novosti, αφού παραθέτει αποσπάσματα από την συνέντευξη Τύπου που έδωσαν οι δύο πρωθυπουργοί, υπενθυμίζει ότι με βάση τη Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία υπεγράφη μεταξύ Αθηνών και Σκοπίων τον Ιούνιο του 2018, η πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατίας της Μακεδονίας ονομάζεται Βόρεια Μακεδονία, όπως και ότι την συμφωνία την υπέγραψαν οι υπουργοί Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και Νίκολα Ντιμιτρόφ παρουσία των πρωθυπουργών Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ.

Το ρωσικό πρακτορείο αναφέρεται επίσης ότι η Συμφωνία τέθηκε προς έγκριση σε δημοψήφισμα που έγινε στην Βόρεια Μακεδονία στις 30 Σεπτεμβρίου του 2018, αναφέροντας ότι «στην πραγματικότητα απορρίφθηκε, αφού η συμμετοχή των ψηφοφόρων ήτα περίπου στο 37% , με όριο το 50%» ενώ «από τους συμμετέχοντες στην ψηφοφορία το 91,5% τάχθηκαν υπέρ της Συμφωνίας».

«Παρόλα αυτά- γράφει το Ria Novosti- η συμφωνία για την αλλαγή της ονομασίας της Δημοκρατίας της Μακεδονίας σε Βόρεια Μακεδονία επίσημα τέθηκε σε ισχύ, και η χώρα άλλαξε ονομασία».

Το Ria Novosti αναφέρεται επίσης και στην αναβάθμιση των διπλωματικών σχέσεων των δύο χωρών, με την ίδρυση πρεσβειών στις δύο χώρες, την οποία ανακοίνωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην κοινή συνέντευξη τύπου με τον Ζόραν Ζάεφ.

Το πρακτορείο TASS σε ανταπόκριση του από τα Σκόπια, αναφερόμενο στην επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στην Βόρεια Μακεδονία, επισημαίνει ότι «η σημερινή επίσκεψη του Τσίπρα δικαίως θεωρείται ιστορική».

«Είναι η πρώτη επίσκεψη Έλληνα πρωθυπουργού στην γειτονική χώρα τα τελευταία 28 χρόνια, από το 1991 όταν η πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατίας της Μακεδονίας ανακήρυξε την ανεξαρτησία της».

Το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο στην ίδια ανταπόκριση του με τίτλο «ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας χαρακτήρισε την διαδικασία ένταξης της χώρας στο ΝΑΤΟ ανεπίστρεπτη», δίνει έμφαση στη σχετική δήλωση που έκανε ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ κατά την διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που έδωσε με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ερωτηθείς για τις προθέσεις της αντιπολίτευσης, της κάθε χώρας αν έρθει στην κυβέρνηση.

Η «πίκρα» των Ρώσων για τη Συμφωνία των Πρεσπών δεν κρύβεται. Ειδικά στο Ria Novosti. Το κακό με τους Ρώσους είναι -όπως με όλους τους λαούς της στέπας- ότι είναι εμμονικοί και ανίκανοι να παραδεχθούν τις ήττες τους και να διδαχθούν από αυτές. Πραγματικά, πόσο αήττητη πράγματι θα ήταν η Ρωσία εάν δεν είχε το βαρύ χειμώνα για να «κανονίζει» τους κατακτητές της;

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ρωσία: «Ουκρανοί εθνικιστές» οι δράστες του μακελειού με τους 140 νεκρούς στη Μόσχα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Επίθεση στη Μόσχα: Ποιο ρόλο παίζει το συγκρότημα Piknik;

Ζαχάροβα σε Μητσοτάκη: «Αξιολύπητο στην εθνική εορτή να υπενθυμίζουμε στην Αθήνα στοιχειώδη μαθήματα ιστορίας»

Επίθεση στη Μόσχα: Δύο 15χρονοι τιμήθηκαν από το σχολείο τους για τον ηρωισμό τους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...