Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Ελλάδα θα αποτελέσει έδρα Διεθνούς Οργανισμού για την ειρήνη των λαών μέσα από τουρισμό και αθλητισμό

Η Ελλάδα θα αποτελέσει έδρα Διεθνούς Οργανισμού για την ειρήνη των λαών μέσα από τουρισμό και αθλητισμό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Ελλάδα θα αποτελέσει την έδρα Διεθνούς Οργανισμού, του ISTO for P&P που ιδρύεται με όραμα και στόχο την ειρήνη και την ευημερία παγκοσμίως μέσα από τον τουρισμό και τον αθλητισμό.

Η ίδρυση του International Sports & Tourism Organisation for Peace & Prosperity είναι πρωτοβουλία της Υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά, η οποία ανέλαβε δράση σε παγκόσμιο επίπεδο ώστε ο Οργανισμός με διεθνή υπόσταση και κύρος, να προωθήσει τη συνεργασία των κρατών και των λαών, με επίκεντρο τον τουρισμό και τον αθλητισμό, και όπου η Ελλάδα θα συμβάλλει καθοριστικά.

Η Ελλάδα θα αποτελέσει την έδρα του Οργανισμού ISTO for P&P, ως η χώρα όπου γεννήθηκε η Δημοκρατία, οι Ολυμπιακοί Αγώνες, το πνεύμα της Ολυμπιακής Εκεχειρίας και η φιλοξενία.

Ταυτόχρονα, με την ίδρυση του ISTO for P&P, η Ελλάδα θα λειτουργήσει ως γέφυρα για τη συνεργασία μεταξύ των κρατών και μεταξύ των λαών, την προάσπιση της ειρήνης, τη βιώσιμη ανάπτυξη, την οικονομική πρόοδο και την κοινωνική συνοχή.

Η Κοινή Δήλωση για την ίδρυση του Οργανισμού ISTO for P&P υπογράφηκε στη Βηρυτό από τους Υπουργούς Εξωτερικών της Ελλάδας, κ. Γιώργο Κατρούγκαλο, της Κύπρου κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, και Λιβάνου κ. Gebran Bassil και συνυπογράφηκε από την Υπουργό Τουρισμού της Ελλάδας κα Έλενα Κουντουρά, τον υφυπουργό Τουρισμού της Κύπρου κ. Σάββα Περδίο και τον Υπουργό Τουρισμού του Λιβάνου, κ. Avedis Guidanian.

Στο πλαίσιο της πρώτης επίσημης Τριμερούς Υπουργικής Συνάντησης Κύπρου, Ελλάδας και Λιβάνου, η κα Κουντουρά ενημέρωσε τους Υπουργούς Εξωτερικών και τους Ομολόγους της, για τις ιδρυτικές αρχές και τους στόχους του ISTΟforP&P, όπως επίσης και για το έντονο ενδιαφέρον που ήδη έχει εξασφαλιστεί από μεγάλο αριθμό χωρών να συμμετάσχουν στον Οργανισμό.

Την ίδρυση του Οργανισμού ISTO for P&P στηρίζουν ενεργά η Πρέσβειρα και πρώην πρόεδρος του Ιδρύματος για την Βιώσιμη Ανάπτυξη και Εξάλειψη της Φτώχειας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών, κα Young-shim Dho, καθώς και ο τέως Γενικός Γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών Δρ.Taleb Rifai.

Ο ISTO for P&P μόλις ολοκληρωθεί η επίσημη διαδικασία για την ίδρυσή του, θα τελεί υπό τον ΟΗΕ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΗΒ: Ζητούνται εργαζόμενοι στον ελληνικό τουρισμό- «Ποιος θα στρώσει τα κρεβάτια των επισκεπτών;»

Τουρισμός: 32 εκατ. τουρίστες επισκέφθηκαν την Ελλάδα το 2023 – Εισπράξεις άνω των 20 δισ. ευρώ

Πάρος: «Πρωταγωνίστρια» για μια ακόμα φορά στο Netflix

Στην Ελλάδα οι Γερμανοί τουρίστες ξόδεψαν τα περισσότερα

ΕΞΩΤΙΚΟ Μαρακές: Η μεγαλύτερη έκπληξη!

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...