Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δούρου: Δεν θα αφήσουμε τις δυνάμεις του χθες να σηκώσουν κεφάλι

Δούρου: Δεν θα αφήσουμε τις δυνάμεις του χθες να σηκώσουν κεφάλι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Δεν θα αφήσουμε τις δυνάμεις του χθες να σηκώσουν κεφάλι, δεν θα αφήσουμε να αλώσουν την πρώτη Περιφέρεια για να αλώσουν μετά την πατρίδα», ανέφερε η Ρένα Δούρου στην ομιλία της κατά την εκδήλωση της παρουσίασης του Συνδυασμού της στο ΣΕΦ.

«Η μάχη της Αττικής, είναι η μάχη της Δημοκρατίας για τον τόπο, είναι η μάχη της προόδου και της ευημερίας του λαού μας», ανέφερε η Ρένα Δούρου στην εκδήλωση στο ΣΕΦ για την παρουσίαση του συνδυασμού της

«Τηρήσαμε το συμβόλαιό μας με τους πολίτες. Και πλέον μπορούμε να σχεδιάσουμε όλοι μαζί τα επόμενα βήματα, μπροστά στις προκλήσεις που έρχονται», ανέφερε η Ρένα Δούρου.

«Όλοι μαζί, η δοκιμασμένη παλιά ομάδα του 2014 και η νέα δυναμική ομάδα του 2019, εμπειρία και δύναμη, για τη νέα νίκη».

Σαφές μήνυμα προς όλες τις δυνάμεις του χθες, του παρελθόντος, της οπισθοδρόμησης έστειλε η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου.

«Οι δυνάμεις αυτές δεν θα περάσουν. Δεν θα επιστρέψουν στην Αττική, θα τους κλείσουμε τον δρόμο, δεν θα αφήσουμε να αλώσουν την πρώτη Περιφέρεια, για να αλώσουν μετά την πατρίδα» τόνισε η ίδια.

Τη μεγάλη αυτή συγκέντρωση τίμησε με την παρουσία του και τη συμμετοχή του, απευθύνοντας χαιρετισμό, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας.

Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε ο ηθοποιός Χάρης Μαυρουδής.

Για την Περιφερειάρχη Ρένα Δούρου μίλησαν η Άννα Παπαδημητρίου – Τσάτσου, υποψήφια Ευρωβουλευτής, ο Κώστας Μανιάτης, πρώην Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών (2011-2014) και πρώην Πρόεδρος ΟΛΜΕ, ο Μιχάλης Κόκκινος, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας της Κίνησης Πολιτών ΠΡΑΤΤΩ και η Ζωή Καρκούλια, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας της Σοσιαλιστικής Πρωτοβουλίας.

Μηνύματα υποστήριξης απέστειλαν ο Νίκος Μπελαβίλας, υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά και ο Κωνσταντίνος Μίχαλος, Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), οι οποίοι βρίσκονται εκτός Αττικής.

Όπως εξήγησε η Ρένα Δούρου, «η μάχη της Αττικής, είναι η μάχη της Δημοκρατίας για τον τόπο».

«Είναι η μάχη της προόδου και της ευημερίας του λαού μας.

»Η μάχη της Αττικής δεν είναι η μάχη της Δύναμης Ζωής, δεν είναι η μάχη της Δούρου, είναι η μάχη για το αύριο του τόπου», υπογράμμισε.

«Είναι η μάχη ενάντια στις δυνάμεις που κατέστρεψαν το περιβάλλον, τις δυνάμεις εκείνες που μπάζωσαν τα ρέματα, τσιμέντωσαν τα δάση, έκλεισαν τις προσβάσεις στις δημόσιες παραλίες, αδιαφόρησαν για τα ακραία καιρικά φαινόμενα της κλιματικής αλλαγής».

«Είναι η μάχη με τις δυνάμεις που μας κουνάνε προκλητικά το δάχτυλο για τις εθνικές τραγωδίες, όταν εκείνες ευθύνονται για τη δημιουργία με πράξεις ή παραλείψεις τους των προϋποθέσεων για να μετράμε σήμερα δεκάδες παγίδες θανάτου σε όλη την πατρίδα, τις δυνάμεις που άσκησαν εξουσία επί δεκαετίες λεηλατώντας τον φυσικό πλούτο, τις δυνάμεις που σπατάλησαν τους εθνικούς πόρους, τις δυνάμεις που υπονόμευσαν την αποκέντρωση και τη δυναμική της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τις δυνάμεις που θεώρησαν και θεωρούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση μηχανισμό παραμονής στην εξουσία.

»Τις δυνάμεις ακριβώς εκείνες που τρέμουν την απλή αναλογική, που τρέμουν τη γνήσια και ανόθευτη έκφραση του λαού, τις δυνάμεις που χρεοκόπησαν τον τόπο, τις δυνάμεις που μας οδήγησαν στην κρίση χρέους και την κρίση Δημοκρατίας, τις δυνάμεις που με περισσή αυθάδεια και απύθμενο θράσος διεκδικούν να πάρουν ξανά τα ηνία των ζωών μας».

Η Περιφερειάρχης Αττικής επισήμανε πως έχουμε «δημοκρατικό καθήκον» να αποτρέψουμε τις δυνάμεις αυτές να καταφέρουν τον στόχο τους, για να μην καταστρέψουν το έργο που συντελείται τα τελευταία 4.5 χρόνια, για να μην ξανακάνουν την Αττική αόρατη, περιθωριακή, ασήμαντη, ακυρώνοντας τις πολύπλευρες κοινωνικές παρεμβάσεις που προωθούνται συστηματικά.

«Τηρήσαμε τον λόγο μας – τηρήσαμε το συμβόλαιό μας με τους πολίτες»

Η ίδια αναφέρθηκε σε απτά αποτελέσματα που αποτελούν το σαφές πρόσημο «μίας Αττικής που νοιάζεται»:

Της Αττικής με τα Κέντρα για τα άτομα με αναπηρία, τα Κέντρα για τους αστέγους, τα Κοινωνικά Παντοπωλεία, τα Κοινωνικά Φαρμακεία, τα Κέντρα για τις κακοποιημένες γυναίκες, τα Κέντρα Κοινότητας, το Κέντρο Logistics το οποίο στηρίζει κοινωνικές δομές σε όλη την Ελλάδα.

Της Αττικής που νοιάζεται για τα παιδιά της, για τους μαθητές, διασφαλίζοντας σε 23.000 παιδιά την έγκαιρη πρόσβαση καθημερινά στα σχολεία τους, λύνοντας έτσι ένα πρόβλημα δεκαετιών.

Μιας Αττικής που νοιάζεται και η οποία στηρίζει τη Δημόσια Υγεία, με 40 εκατομμύρια για αγορά σύγχρονου εξοπλισμού για όλα τα δημόσια νοσοκομεία, με 22 εκατομμύρια για τη λειτουργία 54 Τοπικών Μονάδων Υγείας σε όλη την Αττική.

Μια Αττική η οποία στηρίζει τα Σώματα Ασφαλείας ως αρωγούς της κοινωνικής συνοχής: χρηματοδοτεί την Πυροσβεστική με 5 εκατομμύρια και με άλλα τόσα την Αστυνομία.

Μια Αττική που είναι υπέρ των οικολογικών μέσων μαζικής μεταφοράς και χρηματοδοτεί με 30 εκατομμύρια την αγορά 92 «πράσινων» λεωφορείων.

Μια Αττική την οποία οι δυνάμεις της συντήρησης άφησαν αθωράκιστη, μια Αττική που εμείς θωρακίζουμε με έργα που γίνονται για πρώτη φορά, με στρατηγικό σχέδιο, με πρόγραμμα, με διασφάλιση της χρηματοδότησης. Σήμερα στην Αττική έχουν ολοκληρωθεί ή είναι σε εξέλιξη 168 αντιπλημμυρικά έργα, προϋπολογισμού πάνω από μισό δισεκατομμύριο.

Σήμερα, αθόρυβα και δυνατά, η Αττική έχει γίνει ένα τεράστιο ανοικτό εργοτάξιο με 360 εργοτάξια και στους 66 Δήμους, εργοτάξια που τονώνουν τις τοπικές αγορές και δημιουργούν δουλειές.

Σήμερα στην Αττική έχουμε 1.250 ενταγμένα έργα, προϋπολογισμού 2.1 δις ευρώ, για τους πολίτες και το περιβάλλον.

Σήμερα στην Αττική, μέσα από την ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου και τις παρεμβάσεις στο Μικρολίμανο κι εδώ, στον περιβάλλοντα χώρο του ΣΕΦ, δημιουργούμε την Αττική Ριβιέρα, έναν νέο υπερτοπικό αναπτυξιακό πόλο, υλοποιούμε ένα έργο πνοής που εκκρεμούσε εδώ και πάνω από μισό αιώνα. Όχι μόνο για την οικονομία της Αττικής αλλά για την παραγωγική ανασυγκρότηση της πατρίδας.

Σήμερα στην Αττική λύνουμε χρόνια προβλήματα όπως αυτό της υδροδότησης ενός ιστορικού νησιού όπως είναι η Αίγινα, με τον υποθαλάσσιο αγωγό.

Βάζουμε τέλος στην παρακμή χώρων ζωτικών για την Περιφέρεια και όχι μόνο, όπως είναι το Πεδίο του Άρεως, που παραλάβαμε το 2014 σε κατάσταση εγκατάλειψης και σήμερα είναι ένας νέος, δημόσιος χώρος πρασίνου, αθλητισμού, πολιτισμού και ψυχαγωγίας. Ένας χώρος ασφαλής, ανοικτός σε όλους.

Σήμερα στην Αττική κάνουμε πράξη το νέο υπόδειγμα άσκησης διοίκησης.

Δίνουμε καθημερινό αγώνα κατά της γραφειοκρατίας, υπέρ της διαφάνειας, με κοινωνική λογοδοσία, παλεύουμε κατά της διαφθοράς, σπάμε τα αποστήματα χρόνιων παθογενειών, όπως κάναμε με το κύκλωμα παράνομων διπλωμάτων οδήγησης ή με τα κυκλώματα που λυμαίνονταν επί χρόνια τις Λαϊκές Αγορές, χωρίς να πέφτουμε στην παγίδα του δήθεν ‘πολιτικού κόστους’, χωρίς να καλύπτουμε για ψηφοθηρικούς λόγους, δεν φοβόμαστε, συγκρουόμαστε με εκείνα τα συμφέροντα που επί χρόνια οι προηγούμενες διοικήσεις είχαν αφήσει στο απυρόβλητο.

Είμαστε έτσι ο πρώτος και ο μόνος φορέας της Ελληνικής Πολιτείας που εφαρμόζουμε στην Ελλάδα, στην Αττική, στο μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο ‘Κατασκευή Δικτύου Ομβρίων σε περιοχές των Δήμων Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη και Μοσχάτου – Ταύρου’, το Σύμφωνο Ακεραιότητας στις δημόσιες συμβάσεις, με τη Διεθνή Διαφάνεια και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Γιατί διεκδικούμε για την Αττική και την πατρίδα, τις καλύτερες ευρωπαϊκές παραδόσεις, του σεβασμού του περιβάλλοντος. Και όχι των πολιτικών λιτότητας. Δεν είμαστε Ευρωπαίοι α λα καρτ.

Για αυτό και εφαρμόζουμε τις ευρωπαϊκές πολιτικές και πρακτικές για την ανακύκλωση, για μια νέα, οικονομικά και οικολογικά, δίκαιη και βιώσιμη πολιτική διαχείρισης των απορριμμάτων, στη βάση των αρχών της κυκλικής οικονομίας, της αποκέντρωσης και της εγγύτητας. Ξεβολεύοντας τα συμφέροντα που κάνουν τα πάντα για τη διατήρηση της ντροπής της χωματερής στη Φυλή.

Ψηφίσαμε και πλέον είναι νόμος του κράτους, τον νέο, οικολογικό Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης των Αποβλήτων της Αττικής, που απαγορεύει τις χωματερές. Που θέτει τις αρχές της διαλογής στην πηγή, της ανακύκλωσης, της επανάχρησης. Που κάνει τα απορρίμματα πηγή πλούτου και θέσεων δουλειάς.

Αποκαταστήσαμε τους Χώρους Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων, στα Μέγαρα, την Παλαιά Φώκαια, στα Καλύβια, απαλλάσσοντας τους συμπολίτες μας από τα πρόστιμα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

Τρέχουμε προγράμματα ανακύκλωσης χαρτιού στο Δημόσιο και στα Σχολεία, κάνουμε τους μαθητές, πρεσβευτές της αλλαγής νοοτροπίας, για το αύριο της Αττικής.

Δημιουργούμε αθόρυβα και δυνατά, νέα δεδομένα και στον χώρο του Πολιτισμού, χτίζοντας μια νέα σχέση μεταξύ Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Πολιτισμού, μέσα από έναν νέο Πολιτιστικό Χάρτη με την ανακαίνιση παλιών υποδομών, δημιουργία νέων και στήριξη καθολικά προσβάσιμων εκδηλώσεων.

Είτε πρόκειται για την ανακαίνιση του θεάτρου του Λυκαβηττού είτε για την Ελευσίνα Πολιτιστική Πρωτεύουσα. Είτε πρόκειται για την αποκατάσταση της Ηετιώνειας Πύλης, είτε για την ανάδειξη Μουσείου Μεταλλείας στο Λαύριο ή τη χρηματοδότηση των εκθεσιακών εγκαταστάσεων της Εθνικής Πινακοθήκης. Δείχνουμε το πως υλοποιούμε το δικαίωμα όλων στον Πολιτισμό.

Όπως υλοποιούμε και το δικαίωμα της πρόσβασης όλων στον μαζικό Αθλητισμό, μέσα από 140 έργα υποδομής, αξίας 217 εκατομμυρίων: από το νέο βιοκλιματικό πολυδύναμο αθλητικό κέντρο στη Νέα Σμύρνη ως την κατασκευή του αθλητικού πάρκου στο Σχιστό Κορυδαλλού. Ή τη στήριξη του Αυθεντικού Μαραθωνίου.

Μέσα από συνέργειες με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, φέρνουμε την Αττική στο προσκήνιο της υγιούς επιχειρηματικότητας. Την κάνουμε πρωταγωνιστή, παράγοντα δίκαιης και βιώσιμης ανάπτυξης, στηρίζουμε τα επιχειρηματικά οράματα των νέων παιδιών, των παιδιών που δεν ανήκουν σε τζάκια ημετέρων.

Σπάμε τον φαύλο κύκλο του brain drain. Στηρίζουμε κάθε υγιή μορφή καινοτόμου, εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας, Δημιουργούμε νέα δεδομένα με τη χρηματοδότηση των νέων, των γυναικών, των συνεργατικών σχηματισμών καθώς και των Μικρομεσαίων επιχειρήσεων, της ραχοκοκαλιάς της οικονομίας μας, με πάνω από 300 εκατομμύρια.

Στηρίζουμε, χωρίς διακρίσεις, όλους τους Δήμους της Αττικής, χωρίς να ζητάμε κομματικά διαπιστευτήρια, γιατί δεν θελήσαμε να τιμωρήσουμε καμία τοπική κοινωνία, στόχος μας ήταν, είναι και θα παραμείνει, η ισότιμη ανάπτυξη όλων, και κυρίως η ανάπτυξη εκείνων των περιοχών, που η δήθεν ανάπτυξη του παρελθόντος, εκείνη με το ταξικό πρόσημο, είχε συνειδητά αφήσει στο περιθώριο, είχε υποβαθμίσει.

Φέρνουμε στο προσκήνιο όλους τους Δήμους, μέσα από σύγχρονο στρατηγικό σχέδιο δράσης για την ολιστική τουριστική προβολή και τη σύσταση νέων, πρωτοπόρων θεσμών προσέλκυσης ξένων επενδύσεων, όπως το Film Office της Αττικής.

«Πάμε δυνατά στον αγώνα για την Αττική, για την Πρόοδο, για τη Δημοκρατία»

Η Ρένα Δούρου θύμισε ότι το 2014 η «Δύναμη Ζωής» είχε υποσχεθεί: «ισχυρό δίχτυ κοινωνικής προστασίας», «νέο αναπτυξιακό – παραγωγικό πρότυπο», «προστασία και οικολογική διαχείριση του περιβάλλοντος», «οικολογική διαχείριση των αποβλήτων», «ολοκληρωμένο σχεδιασμό για την τουριστική προβολή», «πολιτισμό για όλους».

«Τηρήσαμε τον λόγο μας. Τηρήσαμε το συμβόλαιό μας με τους πολίτες. Και πλέον μπορούμε να σχεδιάσουμε όλοι μαζί τα επόμενα βήματα, μπροστά στις προκλήσεις που έρχονται».

«Τα τελευταία 4.5 χρόνια δεν μας χαρίστηκε ούτε μία ημέρα», τόνισε η Περιφερειάρχης.

«Μας λοιδόρησαν, μας συκοφάντησαν, μας έριξαν λάσπη, δημιουργούν καθημερινά fake news, παραπληροφορούν.

Τους καταλαβαίνουμε γιατί χαλάμε την πιάτσα, δείχνουμε ότι μπορούν να γίνουν τα πράγματα αλλιώς, τους εκθέτουμε αλλά δεν πρόκειται να κάνουμε βήμα πίσω. Το οφείλουμε σε εσάς, σε όλους εκείνους που μας στηρίζετε και μας δίνετε δύναμη 4.5 χρόνια τώρα». «Το οφείλω σε όλες και σε όλους ξεχωριστά».

«Πάμε δυνατά στον αγώνα για την Αττική, για την Πρόοδο, για τη Δημοκρατία. Όλοι μαζί, η δοκιμασμένη παλιά ομάδα του 2014 και η νέα δυναμική ομάδα του 2019, εμπειρία και δύναμη, για τη νέα νίκη», τόνισε η Ρένα Δούρου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Ρένα Δούρου τελεσίδικα αθώα για την πλημμύρα στη Μάνδρα

Τσίπρας: Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια δεν θα ευδοκιμήσουν – Η κυβέρνηση παρακάμπτει το Σύνταγμα

Αλέξης Τσίπρας για ιδιωτικά πανεπιστήμια: Άλλο ένα σκαλοπάτι στο κατήφορο της συστηματικής απαξίωσης του Συντάγματος

Αλέξης Τσίπρας: Εκλέχθηκε πρόεδρος του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα Δυτικά Βαλκάνια

Τσίπρας χωρίς βαρίδια: Γενναία αυτοκριτική, σθεναρή κριτική στο καθεστώς Μητσοτάκη, Έλληνας άρα δυτικός ηγέτης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...