Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χοντρή ρελάνς Τσίπρα: Ψήφο εμπιστοσύνης – Δεν θα περάσει ο αντιπερισπασμός Μητσοτάκη

Χοντρή ρελάνς Τσίπρα: Ψήφο εμπιστοσύνης – Δεν θα περάσει ο αντιπερισπασμός Μητσοτάκη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το γάντι που του πέταξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σήκωσε ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή τη Μεγάλη Τρίτη, τονίζοντας ότι σε περίπτωση που καταθέσει πρόταση μομφής κατά μέλους της κυβέρνησης, ο ίδιος θα την μετατρέψει σε ψήφο εμπιστοσύνης.

Η κίνηση αυτή από την πλευρά της ΝΔ έγινε μία μόλις μέρα, μετά την άρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να προσέλθει σε ντιμπέιτ, όπως του διεμήνυσε χθες ο Αλέξης Τσίπρας από την εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία ενόψει των ευρωεκλογών.

Ανεβαίνοντας στο βήμα, ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι ο «κ. Μητσοτάκης επιχειρεί έναν αντιπερισπασμό για να αλλάξει τον ατζέντα.

»Τον ενημερώνουμε ότι κάθε πιθανή πρόταση δυσπιστίας θα μετατραπεί σε διαδικασία ψήφου εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση έτσι ώστε να γίνει ουσιαστική συζήτηση για όλα».

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ότι προσπαθεί να «δραπετεύσει» από την πρόσωπο με πρόσωπο αντιπαράθεση μαζί του για τα κρίσιμα και μεγάλα ζητήματα, καταφεύγοντας σε ένα σπάνιο και πρωτοφανή «επικοινωνιακό αντιπερισπασμό».

«Είναι σπάνιος και πρωτοφανής για τα κοινοβουλευτικά δεδομένα, ένας πρωτοφανής αντιπερισπασμός μία μέρα μετά τη δημόσια πρόσκλησή μου σε μια πρόσωπο με πρόσωπο αντιπαράθεση για όλα τα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν τον ελληνικό λαό, για θέματα Ευρώπης, οικονομίας, εθνικά, κοινωνικά», δήλωσε και πρόσθεσε:

«Επέλεξε τον αντιπερισπασμό που αναδεικνύει τον πανικό του για να δραπετεύσει σε μια πρόσωπο με πρόσωπο αντιπαράθεση και ανέβηκε σε αυτό το βήμα για να προαναγγείλει ότι θα καταθέσει πρόταση δυσπιστίας!

»Είναι προφανές ότι με αυτό το τόπο επιχειρεί να αποφύγει τη συζήτηση για τα κρίσιμα και μεγάλα θέματα και να βάλει στο επίκεντρο της κουβέντας το ήθος Πολάκη, για το αν είναι ευγενής ή αγενής καθώς κατάγεται και από τα Σφακιά και είναι αψύς.

»Όχι για την Novartis και τα θαλασσοδάνεια, τα δώρα που θέλετε να κόψετε.

»Ενημερώστε τον κ. Μητσοτάκη, ότι οποτεδήποτε καταθέσει πρόταση δυσπιστίας θα μετατρέψω τη συζήτηση σε ψήφο εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση και θα συζητήσουμε τα μεγάλα και κρίσιμα θέμα θα έρθει εδώ να μας πει γιατί θέλει αν καταργήσει τα επιδόματα, το δώρο Χριστουγέννων γιατί θέλει ασφαλιστικό Πινοσέτ.

»Θα πιείτε μέχρι τέλους το πικρό ποτήρι».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δημοσκόπηση MEGA: «Τραυματισμένη» πρωτιά για ΝΔ – Εδραίωση στη δεύτερη θέση για ΣΥΡΙΖΑ

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Η Κασιμάτη καταψήφισε την πρόταση της Ντόρας να ενταχθεί το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

ΣΥΡΙΖΑ: Με απειλές περί αστάθειας και χάους ξεκινά η ΝΔ την εκστρατεία φόβου

Αλέξης Τσίπρας: «Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις για την ειρήνη»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...