Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Μητσοτάκης θεωρεί τον λαό «χαζό» – «Θα εφαρμόσω τη Συμφωνία των Πρεσπών» κορόιδα!

Ο Μητσοτάκης θεωρεί τον λαό «χαζό» – «Θα εφαρμόσω τη Συμφωνία των Πρεσπών» κορόιδα!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μεγάλο μέρος της συνέντευξης που παραχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τηλεόραση του Alpha αφορούσε το Σκοπιανό.

Πώς να μην είναι άλλωστε, αφού το Σκοπιανό είναι η κεντρική σημαία που ανεμίζει η ΝΔ σε όλο τον προεκλογικό της αγώνα και το κάνει αυτό με θεμιτά αλλά και αθέμιτα μέσα.

Στην συνέντευξη λοιπόν που παραχώρησε στον Alpha o Κυριάκος Μητσοτάκης είπε τα συνηθισμένα σημεία της αντιπολιτευτικής γραμμής περί γλώσσας και εθνότητας σημειώνοντας με ιδιαίτερη έμφαση το σημείο των εμπορικών σημάτων.

Τι είπε; Ότι η κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα για το θέμα των σημάτων.

Ποια είναι η αλήθεια; Το τελείως αντίθετο.

Το πρόβλημα με τα εμπορικά σήματα υπήρχε εδώ και 30 χρόνια επειδή δεν λυνόταν το θέμα.

Τώρα με την Συμφωνία των Πρεσπών, όπου ορίζεται σαφώς με ποιο τρόπο θα λυθεί το ζήτημα των εμπορικών σημάτων, δίνεται μια μοναδική ευκαιρία να επιλυθούν μαζί και όλα τα προβλήματα που είχαν σωρευτεί εδώ και 30 χρόνια.

Και μια σημαντική υποσημείωση, με βάση τη Συμφωνία των Πρεσπών θα επιλυθεί το θέμα των εμπορικών σημάτων όχι μόνο στην ΕΕ (όπως είπε ότι θα παλέψει ο Μητσοτάκης) αλλά σε παγκόσμιο επίπεδο.

Φρουρός της «προδοτικής συμφωνίας»

Εκεί όμως που ήταν κυριολεκτικά αποκαλυπτικός ο Μητσοτάκης ήταν στην περιγραφή του για την επόμενη ημέρα της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Τι είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο ίδιος που παρότρυνε τον κόσμο να διαδηλώσει κατά της «προδοτικής συμφωνίας»; Κατά της κυβέρνησης που «ξεπουλάει την Μακεδονία»;

Καταρχήν δεσμεύτηκε ότι θα εφαρμόσει αυτή την «προδοτική» Συμφωνία!

Με ποιον σκοπό; Για να μετριάσει τις αρνητικές συνέπειες της, όπως είπε καταργώντας κάθε έννοια λογικής.

Μια «προδοτική» συμφωνία, προϊόν μάλιστα αισχρής ανταλλαγής («όνομα “Μακεδονία” για συντάξεις») όπως έχει ισχυριστεί, μπορεί να έχει και θετικές πλευρές;

Κι αν ναι, ποιες υπερτερούν σε αυτήν την «προδοτική» συμφωνία;

Οι θετικές ή οι αρνητικές συνέπειες;

Για να εφαρμόσει κάποιος την επόμενη ημέρα μια συμφωνία προφανώς έχει κάτσει κι έχει μετρήσει κι έχει βγάλει ένα θετικό ισοζύγιο.

Γιατί εάν είναι αρνητικό το ισοζύγιο δεν μπορείς και δεν πρέπει να την εφαρμόσεις. Ένας σώφρων πολιτικός δεν θα το έκανε ποτέ.

Άρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης καλείται να απαντήσει το μεγάλο «ΓΙΑΤΙ;». Γιατί θα εφαρμόσει μια «κακή» και «προδοτική συμφωνία»;

Από μακεδονομάχος… Campaign manager;

Το κορυφαίο σημείο στο Σκοπιανό ήταν το σημείο όπου ο Μητσοτάκης εξηγούσε για πρώτη φορά τι ακριβώς θα κάνει για να απαλείψει τα αρνητικά της «προδοτικής» συμφωνίας!

Οι ψηφοφόροι της ΝΔ και το υπόλοιπο κοινό των συλλαλητηρίων που διαδήλωνε για την ελληνικότητα της Μακεδονίας θα μπορούσε να φανταστεί πολλά που θα έπρεπε να κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την Συμφωνία των Πρεσπών, ωστόσο από τη συνέντευξη του Μητσοτάκη στον Alpha προφανώς και δεν πρέπει να έμειναν… ικανοποιημένοι!

Λοιπόν, οι ριζοσπαστικές ιδέες του Μητσοτάκη για να απαλύνει τις αρνητικές συνέπειες θα είναι μια… επικοινωνιακή καμπάνια.

Ναι, καλά διαβάσατε. Μια επικοινωνιακή καμπάνια.

«Θα αγωνιστούμε να στηρίξουμε το όνομα ή το brand Μακεδονία, πραγματική Μακεδονία θα έλεγα, αυθεντική Μακεδονία.

»Αυθεντική Μακεδονία, στα αγγλικά θα το έλεγε κανείς real Macedonia, είναι η δική μας Μακεδονία» αποκάλυψε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αφήνοντας άναυδους τους μακεδονομάχους εντός της παράταξής του.

Δηλαδή, προσέξτε τι σκέφθηκε ο απίθανος. Από εκεί που το όνομα Μακεδονία το έχουμε εμείς, δίχως επιθετικό προσδιορισμό, οι Σκοπιανοί πήραν όνομα με γεωγραφικό προσδιορισμό -όπως ήταν ιδέα του μπαμπά του και της αδελφής του- αυτός ο επιπόλαιος άνθρωπος θα προσθέσει επιθετικό προσδιορισμό στη δική μας Μακεδονία.

Τόσο απίθανος! Τόσο αστείος. Τόσο εθνικά επικίνδυνος αυτός και όλη η νεοφιλελεύθερη εθνομηδενιστική του παρέα που παριστάνουν τους «πατριώτες» για να αρπάξουν τις ψήφους των απλοϊκών δεξιών.

Στην συνέχεια συμπλήρωσε λίγο αόριστα ομολογουμένως, ότι επιπροσθέτως:

«Θα δώσουμε έναν αγώνα για να μπορέσουμε να προωθήσουμε ακόμα πιο έντονα τη μοναδικότητα της Μακεδονίας.

»Να δώσω ένα παράδειγμα: Θα εγκαινιαστεί σε λίγους μήνες από τώρα το νέο Μουσείο της Βεργίνας.

»Θα ήθελα πραγματικά να είναι μία μεγάλη ευκαιρία αυτή για να μπορέσουμε να παρουσιάσουμε σε όλο τον κόσμο το μεγαλείο του Μακεδονικού Πολιτισμού».

Να σημειωθεί εδώ ότι δεν υπάρχει Μακεδονικός πολιτισμός. Υπάρχει ελληνικός πολιτισμός της Μακεδονίας, αλλά τέλος πάντων. Από τραπεζίτη από τζάκι τι να περιμένει να ακούσει κανείς;

Όμως το πιο αποκαλυπτικό, ίσως και σοκαριστικό σημείο στο Σκοπιανό ήταν η κυνική ομολογία του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι πλέον γυρνά την πλάτη του σε όσους τον πίστεψαν στον αγώνα κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Πώς; Δουλεύοντας μέσα στο πλαίσιο της άλλοτε «προδοτικής» συμφωνίας. Με τα όπλα που του δίνει η άλλοτε «προδοτική» Συμφωνία των Πρεσπών!

«Με άλλα λόγια, στο πλαίσιο της συμφωνίας θα υπερασπιστούμε τα εθνικά μας συμφέροντα και ως προς την ενταξιακή πορεία της γειτονικής χώρας.

»Είμαι πάρα πολύ ξεκάθαρος. Η Ελλάδα διατηρεί σε κάθε κεφάλαιο το οποίο ανοίγει και κλείνει, τη δυνατότητα να μπλοκάρει την ενταξιακή πορεία, εφόσον κρίνει -δεν το λέω a priori, λέω εφόσον κρίνει- ότι τα εθνικά συμφέροντα δεν εξυπηρετούνται» σημείωσε ο Μητσοτάκης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δημοσκόπηση MEGA: «Τραυματισμένη» πρωτιά για ΝΔ – Εδραίωση στη δεύτερη θέση για ΣΥΡΙΖΑ

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση μου με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Η Κασιμάτη καταψήφισε την πρόταση της Ντόρας να ενταχθεί το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

ΣΥΡΙΖΑ: Με απειλές περί αστάθειας και χάους ξεκινά η ΝΔ την εκστρατεία φόβου

Δημοσκόπηση: Μειώνεται η ψαλίδα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Καταλληλότερος πρωθυπουργός ξανά ο Κανένας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...