Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ποια θέματα θα θέσει ο Αλέξης Τσίπρας στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στη Ρουμανία

Ποια θέματα θα θέσει ο Αλέξης Τσίπρας στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στη Ρουμανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Πέμπτη 9 Μαΐου, μία ημέρα με ισχυρό συμβολισμό αφού είναι η μέρα της Ευρώπης, πραγματοποιείται η άτυπη Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε. στη Ρουμανία.

Δύο εβδομάδες πριν από τις Ευρωεκλογές, οι Αρχηγοί Κρατών και Κυβερνήσεων θα έχουν την ευκαιρία να εκθέσουν τις απόψεις τους επί των προτεραιοτήτων ως προς τη Στρατηγική Ατζέντα και τις προτεραιότητες της ΕΕ για την επόμενη πενταετία για μια σειρά από ζητήματα όπως ο παγκόσμιος ρόλος της Ε.Ε. και η εμπέδωση ενός πολυμερούς παγκόσμιου συστήματος, η αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών, το μεταναστευτικό και η ανάπτυξη της οικονομικής βάσης και συγκλίσεων στην Ένωση.

Ο Πρωθυπουργός θα αναφερθεί στις βασικές προτεραιότητες της χώρας μας για την επόμενη πενταετία, με έμφαση στην οικοδόμηση της κοινωνικής Ευρώπης και της προώθησης οικονομικών και κοινωνικών συγκλίσεων, στην ανάγκη διατήρησης μιας ισχυρής πολιτικής συνοχής της Ένωσης.

Ως προς το προσφυγικό, ο Πρωθυπουργός αναμένεται να τονίσει την ανάγκη ευρωπαϊκής συλλογικής λύσης απέναντι στην ευρωπαϊκή πρόκληση του μεταναστευτικού/προσφυγικού ζητήματος, στη βάση της συνευθύνης και της αλληλεγγύης.

Θα σταθεί στην ανάγκη εμβάθυνσης της ευρωζώνης με θεσμούς που θα υπόκεινται σε δημοκρατική λογοδοσία και θα υποστηρίξει τις προτάσεις για ισχυρό προϋπολογισμό της ευρωζώνης με σταθεροποιητική λειτουργία καθώς και την ολοκλήρωση της τραπεζικής ένωσης, η οποία θα περιλαμβάνει έναν ευρωπαΐκό ταμείο καταθέσεων.

O Πρωθυπουργός, σε συντονισμό με τον Κύπριο Πρόεδρο Αναστασιάδη (με τον όποιο θα πραγματοποιήσει συνάντηση), θα αναδείξει τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας εντός της Κυπριακής ΑΟΖ, τονίζοντας την ανάγκη επίδειξης ευρωπαϊκής αλληλεγγύης απέναντι στην εν λόγω παραβίαση του διεθνούς δικαίου, σύμφωνα με τα συμπεράσματα του Μαρτίου 2018 και τη σχετική δήλωση Μογκερίνι.

Ιδιαίτερα θα τονιστεί ότι η ΕΕ θα αναβαθμίσει τον ρόλο της στις διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις μόνο εάν μπορεί να υποστηρίξει αποτελεσματικά τα κυριαρχικά δικαιώματα των κρατών μελών της.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ: Ενότητα και συστράτευση με τον Τσίπρα δίπλα στον Κασσελάκη

Θεόδωρος Γκότσης: Η Κύπρος «δεν αναγνωρίζει την μονομερώς ανακηρυχθείσα ανεξαρτησία» του Κοσόβου

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Το κατοχικό ψευδοκράτος των αποσχιστών στην Κύπρο πανηγυρίζει με τα «κατορθώματα» της Ντόρας Μπακογιάννη και της ΝΔ

Οι Τούρκοι έτοιμοι για «τσαμπουκά» για το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...