ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βλάντιμιρ Πούτιν, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Μάικ Πόμπεο, Ρωσία, Σεργκέι Λαβρόφ, Στέιτ Ντιπάρτμεντ,


















































Ο Καγκελάριος Μερτς επιβεβαιώνει τη στήριξη στο Ισραήλ κατά την επίσκεψή του
Η Χαμάς αρνείται να αφοπλιστεί - Το πρόσχημα
«Και όμως γυρίζει!» - Η δημοκρατική παράταξη αυτο-οργανώνεται «από τα κάτω» - Ο Αλέξης Τσίπρας σε όλη την Ελλάδα
Πανελλαδικός ξεσηκωμός αγροτών: Μπλόκα σε όλη τη χώρα - Το καθεστώς Μητσοτάκη πληρώνει το φαγοπότι του ΟΠΕΚΕΠΕ
Ιστορική συνεδρίαση στην Ισραηλινή Βουλή: Η Άγκυρα του Ερντογάν χαρακτηρίστηκε «μεγαλύτερη απειλή από το Ιράν» - Κοινό αμυντικό αφήγημα με
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο θα επισκεφθεί την Ρωσία στο διάστημα 12-14 Μαΐου, όπου θα έχει συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ, ανακοίνωσε το State Department.
«Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Πομπέο θα επισκεφθεί το Σότσι της Ρωσίας στις 14 Μαΐου και θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας και τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, με τους οποίους θα συζητήσει το πλήρες φάσμα των διμερών και πολυμερών προκλήσεων», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι στις 13 Μαΐου ο Πομπέο θα συναντηθεί στη Μόσχα με στελέχη της αμερικανικής πρεσβείας, Αμερικανούς επιχειρηματίες και Αμερικανούς φοιτητές, ενώ θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών την Τετάρτη, ο Λαβρόφ θα συζητήσει με τον Πομπέο κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στην Ρωσία τις διμερείς σχέσεις, καθώς και την κατάσταση στη Βενεζουέλα, τη Συρία και την Ουκρανία.
Η συμφωνία για την συνάντηση στο Σότσι επιτεύχθηκε στις συνομιλίες που είχαν οι δύο υπουργοί Εξωτερικών στις 6 Μαΐου στο Ροβανιέμι της Φινλανδίας στο περιθώριο της διάσκεψη του Αρκτικού Συμβουλίου.
Ο Λαβρόφ τότε εξέφρασε την άποψη ότι ο ίδιος μαζί με τον Πομπέο κατάφεραν να κάνουν ένα καλό βήμα για να προωθήσουν τον διάλογο που είχαν κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία οι πρόεδροι Βλαντιμίρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ στις 3 Μαΐου, η οποία έγινε με πρωτοβουλία της αμερικανικής πλευράς.
























































