Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσίπρας: Ο λαός γκρεμίζει τα χυδαία ψέματα των επικοινωνιολόγων της συμφοράς του Μητσοτάκη

Τσίπρας: Ο λαός γκρεμίζει τα χυδαία ψέματα των επικοινωνιολόγων της συμφοράς του Μητσοτάκη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τα πυρά του στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας για το – όπως ονόμασε «σκληρό νεοφιλελεύθερο, αντιλαϊκό πρόγραμμα» του, εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας από την Πλατεία Πάρκου στη Λαμία, όπου πραγματοποιεί την προεκλογική ομιλία του, ενώ έκανε λόγο για «χυδαία ψέματα των δημοσκόπων και των επικοινωνιολόγων της συμφοράς του κ. Μητσοτάκη».

«Η παρουσία σας εδώ δείχνει πως όσοι έχουν προδιαγράψει πριν αποφασίσει ο λαός το μέλλον του έχουν κάνει τραγικό λάθος», είπε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, απευθυνόμενος στους πολίτες και έστειλε μήνυμα νίκης στις εκλογές της 26ης Μαίου λέγοντας:

«Ό λαός της Λαμίας, όλος ο ελληνικός λαός είναι στο πόδι αυτές τις μέρες και παίρνει στα χέρια του το μέλλον του, γκρεμίζοντας σε κάθε συγκέντρωση μας, σε κάθε περιοδεία μας τα χυδαία ψέματα των δημοσκόπων και των επικοινωνιολόγων της συμφοράς του κ. Μητσοτάκη».

Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε την ομιλία του με ένα απόσπασμα ομιλίας του Άρη Βελουχιώτη στη Λαμία, πριν από 75 χρόνια, την «πιο συναρπαστική πολιτική ομιλία», όπως είπε, αναφέροντας χαρακτηριστικά τα «ανατριχιαστικά επίκαιρα» τα λόγια του Άρη Βελουχιώτη, τα οποία λένε: «Χρόνια και χρόνια απάτης και ρεμούλας μας κράτησαν μακριά από την ευτυχία και τον πολιτισμό και μας ρίξανε μέσα στην εξαθλίωση, την πείνα, την κακομοιριά και τη δυστυχία.

Έτσι η Ελλάδα που υπήρξε κάποτε η πηγή των φώτων και του πολιτισμού, κατάντησε να βρίσκεται στο πιο χαμηλό επίπεδο οικονομικής, κοινωνικής και εκπολιτιστικής ανάπτυξης, όχι μόνο έναντι των λαών της Ευρώπης, αλλά και των Βαλκανίων».

«Τα λόγια αυτά που ακούστηκαν 75 χρόνια πριν είναι η βαριά παρακαταθήκη των αγώνων ενός λαού που χτυπήθηκε, πόνεσε, έπεσε κάτω αλλά ξανασηκώθηκε», συμπλήρωσε.

Υποστήριξε ότι «σήμερα δεν υπάρχει πια καμιά αμφιβολία για το ποιο είναι το σχέδιό τους. Επιθυμούν να επιστρέψουν στους χώρους της εξουσίας επειδή δεν αντέχουν ούτε στιγμή μακριά της, αλλά δεν είναι μόνο αυτός ο λόγος» και πρόσθεσε πως «τις τελευταίες μέρες κάθε φορά που ο αρχηγός της αντιπολίτευσης μιλάει κάνει όλο και πιο φανερά τα διλήμματα και πείθει και τον τελευταίο πολίτη ότι η ψήφος στο κόμμα του δεν είναι η ψήφος σε ένα κόμμα της συντηρητικής παράταξης αλλά είναι η ψήφος εμπιστοσύνης σε ένα πρόγραμμα αντιγραφή του προγράμματος του ΔΝΤ, που θα γυρίσει την Ελλάδα στις μέρες της κρίσης».

«Κάθε φορά που μιλάει για το επταήμερο, για το οχτάωρο, για τις απολύσεις που πρέπει να ενισχυθούν και στον δημόσιο τομέα, για την υγεία, φανερώνει το σχέδιο συρρίκνωσης και λεηλάτησης», υπογράμμισε και τόνισε ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάθε φορά που βγαίνει φανερώνει το πραγματικό πρόγραμμα της Ν.Δ. και μετά βγαίνει το έρμο το γραφείο τύπου της να κάνει διορθώσεις… δεν είναι αυτό που νομίζετε… Δυστυχώς, όμως, είναι ακριβώς αυτό που νομίζετε…».

«Υπάρχει ένα ψηφοδέλτιο που γράφει πάνω κατάργηση της 13ης σύνταξης, 7ημερη εργασία, κατάργηση οκτάωρου, απολύσεις και ένα άλλο ψηφοδέλτιο που με μεγάλα γράμματα γράφει πάνω όσα τα θετικά μέτρα που πήραμε μετά την έξοδο από τα Μνημόνια του Αυγούστου του 2018», είπε ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ και του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, αντίστοιχα. Για το πρόγραμμα της Ν.Δ. είπε ότι είναι «χειρότερο» και από αυτό του ΔΝΤ, είναι ένα «σκληρό νεοφιλελεύθερο, αντιλαϊκό πρόγραμμα».

Εν συνεχεία ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι «δεν μπορεί να καταλάβει ότι ο δικός μας κόσμος, ο κόσμος των πολλών, είναι ένα λαϊκό ποτάμι που πλημμυρίζει τις πόλεις και τα χωριά της Ελλάδας. Είναι η συλλογική δύναμη ενός λαού που πέρασε πολλά και βρίσκει ξανά την αξιοπρέπεια και το δίκιο του».

«Τα στημένα πλάνα με κομπάρσους, που του στήνουν οι επικοινωνιολόγοι του, κάνουν κακό στον κ. Μητσοτάκη», είπε ακόμα ο κ. Τσίπρας και εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα ηττηθεί στις εκλογές της 26ης Μαΐου για να δηλώσει με έμφαση ότι «ο δικός μας κόσμος, ο κόσμος των πολλών, είναι ένα λαϊκό ποτάμι που πλημμυρίζει τις πόλεις και τα χωριά της Ελλάδας, είναι η συλλογική δύναμη ενός λαού που πέρασε πολλά και βρίσκει ξανά την αξιοπρέπεια και το δίκιο του και ορίζει ξανά τις τύχες του, χωρίς τεχνοκράτες, χωρίς Τρόικα, χωρίς ΔΝΤ, χωρίς τους ντόπιους εκπροσώπους τους».

Αναφορόμενος στην κατηγορία ότι ανακοίνωσε προεκλογικά μέτρα υποστήριξε ότι «τα μέτρα που πήραμε δεν είναι δώρα, δεν είναι παροχές, όπως λένε, είναι το λιγότερο που μπορούμε να επιστρέψουμε σ’αυτούς που έβαλαν πλάτη».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δημοσκόπηση MEGA: «Τραυματισμένη» πρωτιά για ΝΔ – Εδραίωση στη δεύτερη θέση για ΣΥΡΙΖΑ

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Δημήτρης Παπανώτας: Εκτός Ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ με απόφαση Κασσελάκη

Η Κασιμάτη καταψήφισε την πρόταση της Ντόρας να ενταχθεί το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

ΣΥΡΙΖΑ: Με απειλές περί αστάθειας και χάους ξεκινά η ΝΔ την εκστρατεία φόβου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...