Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Dialogos e.V: Στο Μόναχο ο Κοτζιάς απειλήθηκε με σωματική βία – Ντροπή σε ελληνικά ΜΜΕ

Dialogos e.V: Στο Μόναχο ο Κοτζιάς απειλήθηκε με σωματική βία – Ντροπή σε ελληνικά ΜΜΕ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με δελτίο Τύπου ο ομογενειακός σύλλογος του Μονάχου της Γερμανίας, Dialogos e.V, που φιλοξένησε σε εκδηλώσεις του τον τέως Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκο Κοτζιά, στις 12 και 13 Μαΐου 2019, αποδομεί την προσπάθεια ελληνικών μέσων ενημέρωσης για το τι συνέβη σε πρόσφατη ομιλία του Νίκου Κοτζιά, ενώ καταδικάζει την απειλή σωματικής βίας και συκοφαντικής δυσφήμισης σε βάρος του τέως Υπουργού από μη κάτοικο του Μονάχου, που ταξίδεψε από τη Ζυρίχη για να επιτεθεί και να απειλήσει τον Νίκο Κοτζιά, μεταδίδει το IBNA.

Ακολουθεί ολόκληρο το Δελτίο Τύπου του συλλόγου Dialogos e.V.

Στα πλαίσια της προσπάθειας του ομογενειακού συλλόγου Dialogos e.V. να αναδείξει τη συνεργασία και τον διάλογο μεταξύ των Ελλήνων του Μονάχου αλλά και με τους γερμανικούς φορείς, θεσμούς, πολιτικά πρόσωπα και ΜΜΕ, οργανώθηκαν οι εκδηλώσεις της Κυριακής 12 και Δευτέρας 13 Μαΐου 2019 με εισηγητή τον πρώην ΥΠΕΞ καθηγητή κ. Ν. Κοτζιά.

Η πρώτη εκδήλωση αφορούσε τη γεωπολιτική, το σύστημα ασφάλειας της ευρύτερης περιοχής γύρω από την χώρα μας, τη σταθερότητα και τις προοπτικές ανάπτυξης και προόδου , δηλ. στην ουσία την ελληνική εξωτερική πολιτική.

Ο κ. Κοτζιάς συμμετείχε επίσης στην εκδήλωση – συνδιοργάνωση, με το κόμμα των πρασίνων (Bündnis 90 – Die Grünen im Bayerischen Landtag).

Ο σύλλογος Dialogos αποπειράται, όπως είχε άλλωστε κάνει και στο παρελθόν, να αξιοποιεί και να αναβαθμίζει τον ρόλο της ελληνικής διασποράς και της παροικίας στο Μόναχο, αξιοποιώντας την παρουσία του κ. Ν. Κοτζιά, ο οποίος με υπομονή και με την γνωστή ικανότητα ανάλυσης και τεκμηρίωσης που έχει, απάντησε σε όλα τα ερωτήματα του κοινού των 400ων συμπολιτών μας που συμμετείχαν συνολικά και στις δύο εκδηλώσεις, διάρκειας πολλών ωρών, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον, τόσο των Ελλήνων όσο και των Γερμανών συμπολιτών μας, αντίστοιχα.

Να τονίσουμε ότι ο κ. Ν. Κοτζιάς επισκέπτεται καλεσμένος μας την πόλη μας για τρίτη φορά, με διαλέξεις σε πανεπιστήμιο και συνδικάτα, για γερμανικό και ελληνικό κοινό, για να υπερασπιστεί την εικόνα της χώρας μας , έναντι των γνωστών επιθέσεων που δεχόμασταν από τα γερμανικά ΜΜΕ.

Πάντα προβληματίζουν πολύ κόσμο της παροικίας μας οι δυνατότητες του οργανωμένου ελληνισμού να παρουσιάζεται συγκροτημένα, αλληλέγγυα και πολιτισμένα, ώστε να εκφραστεί και να συμμετάσχει στα κοινά της χώρας φιλοξενίας.

Εδώ ειδικά ας λάβουμε υπόψη ότι ο κ. Ν. Κοτζιάς ήταν, ως ομιλητής επίσημα προσκεκλημένος της εδώ κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος των Πρασίνων, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο βαυαρικό κοινοβούλιο, για θέματα κοινά, ευρωπαϊκά, όπως είναι το μεταναστευτικό και η ευρωπαϊκή προοπτική.

Στην συγκεκριμένη εκδήλωση της 12ης Μαΐου, ο προβαλλόμενος στα μέσα ενημέρωσης κύριος, μη κάτοικος Μονάχου, αλλά Ζυρίχης όπως ειπώθηκε, ζήτησε και έλαβε το λόγο για να υποβάλει ερώτηση, την οποία δεν υπέβαλε ποτέ και με ολοφάνερα κακόβουλη πρόθεση εξαπέλυσε απειλές με φυλακίσεις, έσχατες προδοσίες και σωματική βία.

Αποκορύφωμα δε του κακόβουλου θράσους και της αδιαμφισβήτητης πρόθεσής του να διαπράξει το ποινικό πλέον αδίκημα της απειλής, της συκοφαντικής βλάβης και σωματικής βίας, όταν προσπάθησε ο κ. Κοτζιάς να απαντήσει υπερασπιζόμενος την προσωπικότητά του, αυτός δεν του το επέτρεπε, φωνάζοντας.

Οι διαμαρτυρίες του κόσμου ανάγκασαν τον εν λόγω κύριο, μαζί με την ομάδα των πέντε ατόμων του, να αποχωρήσουν άμεσα από την αίθουσα.

Η εν λόγω συμπεριφορά αποτελεί καταδικαστέα επίθεση δυσφήμισης, προσβολής ενάντια στην τιμή και την υπόληψη, στον άνθρωπο ως αξία, και απειλή ενάντια στην ψυχική και σωματική ακεραιότητα του κ. Κοτζιά.

Συνεπώς οφείλουμε να αμυνθούμε ως υγιείς δημοκρατικοί πολίτες σε τέτοιου είδους συμπεριφορές.

Μας προκαλεί κατάπληξη που ορισμένα ΜΜΕ στην πατρίδα μας, υπερασπίζονται ουσιαστικά, με την προβολή που κάνουν, τέτοιου είδους παρασιτικές και κακόβουλες πρακτικές, δίχως να παρουσιάζουν ολόκληρη την εικόνα του γεγονότος, δίνοντάς την μόνο αποσπασματικά.

Να τονίσουμε ότι στη χώρα που ζούμε και εργαζόμαστε, ο νομικός πολιτισμός της και η ευαίσθητη σε τέτοια θέματα γερμανική δικαιοσύνη, προβλέπουν παραδειγματικά αυστηρή τιμωρία, ως μέσο αντιμετώπισης τέτοιων φαινομένων.

Αυτή η μειοψηφική συμπεριφορά ακυρώνει την ανεκτικότητα, τον διάλογο και τη συμμετοχή με βάση τις αξίες της Δημοκρατίας για την Παροικία μας, γι αυτό και αποτελεί άμεση απειλή για τη διασπορά.

Παρά το ότι το κοινό της εκδήλωσης ήταν πολυσυλλεκτικό και χωρίς κομματικές εξαρτήσεις, σύσσωμο αποδοκίμασε τα λίγα ακραία στοιχεία, κατανοώντας ότι πρόκειται για στοχευμένη πρόκληση με σκοπό τη διάλυση του καλού κλίματος που υπήρχε σε όλη τη διάρκεια του διαλόγου.

Παράλληλα, οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των Πρασίνων τόνισαν και ευχαρίστησαν τον κ. Κοτζιά για το επίπεδο και την συμβολή του.

Η Παροικία μας στο Μόναχο, ένα ακόμη κέντρο του Ελληνισμού, αποτελεί ένα κομμάτι της κοινωνίας των Ελλήνων πολιτών της διασποράς η οποία ιστορικά είχε και κατά πλειοψηφία έχει σήμερα καταδικάσει στη συνείδησή της αυτά τα φαινόμενα που ξεπερνούν τα όρια ανοχής.

Για τον Dialogos e.V και την πρωτοβουλία πολιτών στήριξης της εκδήλωσης.

Μάνος Λιλιμπάκης, Γιώργος Τσορακλίδης, Χάρης Αποστολίδης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Γερμανία δεν αναγνωρίζει ως νόμιμη την επανεκλογή Πούτιν

Υπ. Παιδείας Γερμανίας: Τα σχολεία έχουν την ευθύνη να προετοιμάσουν τους μαθητές και για ενδεχόμενο πολέμου

Μακρόν: «Ίσως χρειαστεί στρατός στην Ουκρανία» – «Μεσαίου μεγέθους δύναμη η Ρωσία»

Βίκυ Λέανδρος: Έπεσε από τη σκηνή που τραγουδούσε στο Ανόβερο (βίντεο)

Γεραπετρίτης: Στον ελληνοτουρκικό διάλογο δεν τίθενται ζητήματα που άπτονται της εθνικής κυριαρχίας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...