Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Λαοθάλασσα στο Αγρίνιο – Τσίπρας: Από τις πλατείες στις κάλπες και θα νικήσουμε (βίντεο)

Λαοθάλασσα στο Αγρίνιο – Τσίπρας: Από τις πλατείες στις κάλπες και θα νικήσουμε (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η παρουσία σας σε αυτή τη συγκλονιστική συγκέντρωση, η ασφυκτικά γεμάτη πλατεία, δίνει το μήνυμα νίκης, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στους πολίτες του Αγρινίου από την πλατεία της Δημοκρατίας.

«Η Ελλάδα δεν θα γυρίσει πίσω στη σκληρή λιτότητα και στα σκληρά χρόνια του ΔΝΤ, ο λαός θα αποφασίσει για το παρόν και το μέλλον του και η παρουσία σας σήμερα εδώ δείχνει ότι έχει αποφασίσει», είπε.

«Οι πολιτικοί μας αντίπαλοι μας νόμιζαν ότι με το ψέμα, τη διαστρέβλωση, τα fake news και την προπαγάνδα θα εξασφάλιζαν την εκλογική τους νίκη, είχαν μιλήσει για εκλογικό θρίαμβο, όμως υποτίμησαν για άλλη μια φορά το κριτήριο, τη γνώση, την εμπειρία και τη νοημοσύνη του λαού μας, που έχει περάσει τόσα και τόσα, σιγά λοιπόν, μη λυγίσει τώρα απέναντι σε αυτούς που παριστάνουν τους λέοντες αλλά δεν είναι τίποτα άλλο από χάρτινες τίγρεις».

Είπε ότι στην παγίδα που έστησαν έχουν πέσει μόνοι τους μέσα, την παγίδα της εικονικής πραγματικότητας, της «απάτης των δημοσκοπήσεων και των προβλέψεων», δεν διδάχτηκαν ούτε τον Γενάρη, ούτε τον Ιούλη, ούτε τον Σεπτέμβρη του ‘15 ότι την τελική απόφαση την παίρνει ο λαός.

«Εδώ και μια τριετία παιανίζουν τα φερέφωνα της διαπλοκής ότι η οικονομία καταρρέει, τα μνημόνια δε τελειώνουν, ότι η κυβέρνηση πέφτει, ούτε εμείς δουλεύουμε δίχως σχέδιο και σκοπό, καταδικασμένοι να αποτύχουμε.

»Και να λοιπόν που αποδεικνύεται ότι παρά τις δυσκολίες που περάσαμε αυτό το σχέδιο είχε πάντα στο επίκεντρο τους εσάς, τους πολλούς, τους ανθρώπους του μόχθου και της εργασίας».

«Με μοναδικό γνώμονα την Ελλάδα των πολλών πορευτήκαμε όλα αυτά τα χρόνια», τόνισε.

Ο κόσμος συσπειρώνεται, γεμίζει τις πλατείες και θα φτάσει δυνατό το μήνυμα στις κάλπες της ερχόμενης Κυριακής

«Τυφλωμένοι από τη δίψα τους να επιστρέψουν στις θέσεις που νομίζουν ότι τους ανήκουν χάριν κληρονομικού δικαιώματος, προσπάθησαν να μας βάλουν μύρια εμπόδια», είπε ο Αλ. Τσίπρας, αναφερόμενος στα «εμπόδια» που κατηγορεί τους προηγούμενους ότι έβαλαν στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τις προβλέψεις που διαψεύστηκαν, όπως είπε.

Σχολίασε ότι όμως το χειρότερο απ’ όλα ήταν η συμπεριφορά τους «κάθε φορά που πετυχαίναμε νίκες υπέρ των πολλών».

«Όταν δίναμε το κοινωνικό μέρισμα, όταν αυξήσαμε τον κατώτατο μισθό, όταν ακυρώσαμε τις περικοπές στις συντάξεις, τώρα που δίνουμε την 13η σύνταξη που ανήκει στην τρίτη ηλικία, στα τιμημένα γηρατειά της πατρίδας μας, κάθε φορά ξεπέρναγαν τα όρια, μας κατακεραύνωναν γιατί λέει θέτουμε σε κίνδυνο τα δημοσιονομικά της χώρας με παροχές και πήγαιναν στο Βερολίνο και τις Βρυξέλλες, για να ζητήσουν από τους δανειστές να μας βάλουν χέρι μη τυχόν και δεν περικοπούν οι συντάξεις».

Τους κατηγόρησε ότι αυτοί «που λειτούργησαν ως σαμποτέρ αυτά τα χρόνια, έρχονται σήμερα να το παίξουν λυτρωτές, αυτοί που έδωσαν τα πάντα στο ΔΝΤ και τους τεχνοκράτες ως κυβέρνηση, αυτοί που έδιναν τα πάντα στο ΔΝΤ και τους τεχνοκράτες ως αντιπολίτευση».

Σημείωσε ότι γι’ αυτό ο κόσμος θυμώνει, συσπειρώνεται, γεμίζει τις πλατείες και θα φτάσει δυνατό το μήνυμα στις κάλπες της ερχόμενης Κυριακής.

Μέσα από πολύ κόπο, έντιμο αγώνα καταφέραμε να σταματήσουμε την καταστροφή, να βγάλουμε την οικονομία από την βαθιά χαράδρα της χρεοκοπίας

Το μεγαλύτερο κατόρθωμα της κυβέρνησης μας ήταν πως μέσα σε συνθήκες μνημονίου εμείς καταφέραμε να βρούμε τον τρόπο να στηρίξουμε τους αδύναμους, υπογράμμισε ο Αλ. Τσίπρας.

Αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις στην Υγεία (όπως πρόσβαση 2,5 εκατομμυρίων ανασφάλιστων στο ΕΣΥ, 19.000 προσλήψεις προσωπικού, ίδρυση ΤΟΜΥ, εξυγίανση των οικονομικών των νοσοκομείων), στην Πρόνοια (αύξηση των πόρων από 780 εκατομμύρια στα 3 δισ, Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης για 700.000 συμπολίτες, τα προγράμματα ανάσχεσης της ανθρωπιστικής κρίσης, την πολιτική για το παιδί, το επίδομα στέγης για 240.000 συμπολίτες).

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις παρεμβάσεις στην Εργασία (μείωση της ανεργίας κατά 9 ποσοστιαίες μονάδες, επαναφορά των βασικών αρχών των συλλογικών διαπραγματεύσεων, αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 11%, κατάργηση του υποκατώτατου για τους νέους).

Υπογράμμισε ότι όλα αυτά η κυβέρνηση τα πέτυχε γιατί είχε τη στήριξη των πολλών.

Δεν ισχυρίζομαι ότι όλα είναι παραδεισένια. Μέσα από πολύ κόπο, έντιμο αγώνα καταφέραμε να σταματήσουμε την καταστροφή, να βγάλουμε την οικονομία από την βαθιά χαράδρα της χρεοκοπίας,

Εσείς θα αποφασίσετε αν αυτή την πορεία θα δώσετε την ορμή να τη συνεχίσουμε, τόνισε.

Την Κυριακή ψηφίζουμε για το αν θα συνεχίσουμε έξω από τα μνημόνια και τις μνημονιακές πολιτικές ή αν θα επιστρέψουμε σε αυτές

Το μόνιμο μέτρο της 13ης σύνταξης θα μπορέσει να αυξηθεί αν όλα πάνε καλά στην οικονομία, που όλα δείχνουν ότι θα πάνε καλά, υπογράμμισε ο Αλ. Τσίπρας.

Είπε ότι τα θετικά μέτρα που ανακοίνωσε για το ‘19 και το ‘20 δεν απαιτούν μόνο αριθμό πρωτοκόλλου για να κατατεθούν στη Βουλή, δεν απαιτούν μόνο μια κοινοβουλευτική πλειοψηφία για να ψηφιστούν, αλλά απαιτούν και την έγκριση του ελληνικού λαού για να διατηρηθούν, την ερχόμενη Κυριακή στην κάλπη με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Σημείωσε ότι ο ελληνικός είναι αυτός που μπορεί να αποτρέψει τον κίνδυνο, αυτά τα θετικά μέτρα να μείνουν στα χαρτιά.

«Την επόμενη Κυριακή, το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ είναι η εγγύηση της 13ης σύνταξης για τους συνταξιούχους, η εγγύηση της μείωσης της φορολογίας για τους εμπόρους και τους καταστηματάρχες, η εγγύηση της περαιτέρω ελάφρυνσης των βαρών για τους αγρότες, η εγγύηση για τη μείωση του κόστους ηλεκτρισμού και θέρμανσης για τους πολίτες, η εγγύηση για νέες δουλειές με αξιοπρέπεια για τους νέους και τις νέες».

Από την άλλη, πρόσθεσε, το ψηφοδέλτιο που πάνω θα γράφει «ΝΔ» αλλά από κάτω έχει «ψιλά» γράμματα που τους ξεφεύγουν, «θα είναι εντολή ακύρωσης όλων αυτών των θετικών μέτρων, νέο γύρο φορολογικής αφαίμαξης, μετά τα 65 δισ. λιτότητας την πενταετία 10-14».

Είπε ότι ο κ. Μητσοτάκης αποκάλυψε τον βασικό πυρήνα του προγράμματός του, μεταξύ άλλων, για 7ωρη εργασία, ασφαλιστικό Πινοσέτ, διάλυση της δημόσιας υγείας, όπως είπε.

Το δίλημμα λοιπόν είναι απλό και καθαρό, δεν ψηφίζουμε για το ποιο θα είναι το πρώτο κόμμα στην ευρωκάλπη, αλλά ψηφίζουμε για το αν θα συνεχίσουμε έξω από τα μνημόνια και τις μνημονιακές πολιτικές ή αν θα επιστρέψουμε σε αυτές, σημείωσε.

Καταφέραμε να ολοκληρώσουμε την Ιόνια Οδό, βγάζοντας την Αιτωλοακαρνανία από την απομόνωση

Στα έργα που έχει κάνει η κυβέρνηση στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας αναφέρθηκε ο Αλ. Τσίπρας.

Μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι «εμείς καταφέραμε να ολοκληρώσουμε την Ιόνια Οδό, βγάζοντας την Αιτωλοακαρνανία από την απομόνωση».

Είπε ότι ολοκληρώνεται τμήμα της οδικής σύνδεσης του Αστακού με την Ιονία Οδό προϋπολογισμού 24,5 εκατ. και εκπονούνται οι μελέτες για τα υπόλοιπα τμήματα.

Μίλησε για την επίλυση των προβλημάτων που επί χρόνια μπλόκαραν το έργο της Μαρίνας Μεσολογγίου.

Μίλησε για τις παρεμβάσεις στην Υγεία στο Αγρίνιο, στην Παιδεία και τον αθλητισμό (παράδοση του κλειστού του Αγρινίου που εκκρεμούσε για 20 χρόνια, χρηματοδότηση της αναβάθμισης του Γηπέδου του Παναιτωλικού καθώς και την ανακατασκευή του γηπέδου Βόνιτσας).

«Οι πολλοί ενώνουν, δε διχάζουν. Οι ελίτ διχάζουν για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους εις βάρος των πολλών»

«Έχουμε ένα μεγάλο όραμα και ένα σαφές σχέδιο για την Ελλάδα της νέας εποχής.

»Υπάρχει όμως μια βασική προϋπόθεση για να υλοποιηθούν, ενότητα του λαού μας», τόνισε.

Είπε ότι οι πολιτικοί αντίπαλοι του ΣΥΡΙΖΑ ποντάρουν τα πάντα στη παραπληροφόρηση και στο διχασμό.

«Το έκαναν όταν κυβέρνησαν, προσπαθώντας πάντα να στρέψουν τη μία κοινωνική ομάδα έναντι της άλλης.

»Το έκαναν και ως αντιπολίτευση, προσπαθώντας να μας χωρίσουν μπροστά σε κρίσιμες αποφάσεις για τα εθνικά μας θέματα, που θα έπρεπε να είμαστε όλοι ενωμένοι, αυτοί για το πρόσκαιρο πολιτικό όφελος, προσπάθησαν να μας διχάσουνε ανάμεσα σε εθνικόφρονες και προδότες».

Είπε ότι «αυτοί που δίχασαν, το έκαναν μόνο για να εξυπηρετήσουν τα δικά τους αμιγώς ιδιοτελή συμφέροντα, αδιαφορώντας για τις συνέπειες στη χώρα και την κοινωνία».

Κατόπιν αυτών σημείωσε ότι «η ενότητα του λαού μας είναι η μοναδική εγγύηση για να ανακτήσουμε τη συλλογική μας αυτοπεποίθηση» και πως «εμείς επιδιώκουμε να ενώσουμε δυνάμεις, για αυτό μιλάμε για τους πολλούς».

«Οι πολλοί ενώνουν, δε διχάζουν. Οι ελίτ διχάζουν για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους εις βάρος των πολλών».

«Αυτοί είναι το πρόσωπο της Ελλάδας των πολλών»

Εξηγώντας ποιοι είναι οι πολλοί στους οποίους αναφέρεται, το «πρόσωπο της Ελλάδας των πολλών», ο Αλ. Τσίπρας είπε ότι απευθύνεται στην πλατιά πλειοψηφία των Ελλήνων, ότι δεν ενδιαφέρεται για την κομματική καταγωγή κανενός και σημείωσε ότι το πλειοψηφικό ρεύμα που ήρθε στο προσκήνιο από την κρίση, είναι ενεργό και υπαρκτό σήμερα.

Αναλυτικότερα, σημείωσε ότι «είναι οι άνθρωποι του αγώνα, οι παλιότερες και οι νεότερες γενιές της Αριστεράς που έδωσαν τις μάχες στην Ελλάδα της επίπλαστης ευημερίας, είμαστε όλοι εμείς που αναλάβαμε ευθύνες στα δύσκολα».

Είναι, είπε, «ο κόσμος της δημοκρατικής παράταξης, που πρωταγωνίστησε στους αγώνες για τις μεγάλες προοδευτικές τομές.

»Και αργότερα αισθάνθηκε προδομένος από την πρόσδεση της ύστερης ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ στο άρμα του νεοφιλελευθερισμού και της διαπλοκής».

«Είναι επίσης», σημείωσε, «και ο μετριοπαθής κόσμος που προέρχεται από το συντηρητικό χώρο αλλά έχει βαθιά δημοκρατικά αντανακλαστικά, πίστη στην πατρίδα και τις δυνατότητες της».

Επισήμανε ότι όλοι αυτοί βρέθηκαν σε διαφορετικά μετερίζια τις προηγούμενες δεκαετίες, όμως σήμερα «τους έχει ενώσει η κοινή τους αγωνία για το μέλλον της πατρίδας» και αυτοί «είναι πολλοί, χιλιάδες, εκατομμύρια».

«Αυτοί είναι το πρόσωπο της Ελλάδας των πολλών», υπογράμμισε.

«Γι’ αυτούς δώσαμε τις μεγάλες μάχες και σε αυτούς ανήκουν οι μεγάλες νίκες.

»Και ξέρω πολύ καλά, ότι αυτοί θα υπογράψουν και τις μεγάλες νίκες του μέλλοντος», τόνισε, καλώντας τους πολίτες να προσέλθουν με αποφασιστικότητα και ενότητα στις κάλπες την Κυριακή.

Στο ίδιο πλαίσιο κάλεσε τους νέους και τους 17άρηδες που ψηφίζουν πρώτη φορά, να μην παραδώσουν τα «όπλα» τους, τις «σφαίρες» τους, αλλά να ψηφίσουν, να κρίνουν εκείνοι το μέλλον τους.

«Το αποτέλεσμα το βράδυ της Κυριακής δεν θα είναι έκπληξη, άλλοι θα εκπλαγούν…»

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του στην Πλατεία Δημοκρατίας, ο Αλ. Τσίπρας σχολίασε ότι η αποψινή συγκέντρωση στο Αγρίνιο «έδωσε το μήνυμα της νίκης» και τόνισε:

«Να φτάσουν οι πλατείες και οι δρόμοι μέχρι τις κάλπες και το βράδυ της Κυριακής θα έχουμε αποτέλεσμα που κανείς δεν θα είχε φανταστεί μερικούς μήνες πριν».

«Δεν θα είναι έκπληξη, άλλοι θα εκπλαγούν», σημείωσε, προσθέτοντας ότι «εμείς απλά θα συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά για να σηκώσουμε την πατρίδα μας λίγο ψηλότερα».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης: Ικανοποίηση για την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου για το δυστύχημα των Τεμπών

ΣΥΡΙΖΑ: Να δώσει εξηγήσεις ο Μητσοτάκης για Τέμπη, υποκλοπές, e-mails αποδήμων και χρήση πρωθυπουργικού αεροσκάφους

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης έχει μετατρέψει το πρωθυπουργικό αεροσκάφος σε ΙΧ

Πρώτη αγωγή κατά του υπ. Εσωτερικών από απόδημη Ελληνίδα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων στην Ασημακοπούλου

Ιωάννης Κεφαλογιάννης: «Ο κ. Κασσελάκης υπηρετεί τη θητεία του χωρίς να έχει το παραμικρό προνόμιο»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...