Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσίπρας: Χάσαμε μια μάχη, αλλά έχουμε μπροστά μας τον πόλεμο – Μπορεί να κερδηθεί

Τσίπρας: Χάσαμε μια μάχη, αλλά έχουμε μπροστά μας τον πόλεμο – Μπορεί να κερδηθεί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Ευχαριστώ τους πολίτες που μας στήριξαν σε αυτή τη μάχη» είπε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε ότι «είναι σαφές ότι το εκλογικό αποτέλεσμα ήταν κατώτερο των προσδοκιών μας. Χάσαμε μια μάχη. Αλλά έχουμε μπροστά μας το πόλεμο.

»Και δεν έχουμε ούτε την πολυτέλεια, ούτε το δικαίωμα να κάνουμε πίσω.

»Έχουμε μάθει πάντα να αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας και να βγαίνουμε μπροστά, Το ίδιο κάνουμε και τώρα».

«Λάβαμε το μήνυμα της δυσαρέσκειας των ψηφοφόρων» τόνισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας,τονίζοντας πως «το αποτέλεσμα ήταν κατώτερο των προσδοκιών μας, όχι μόνο για εμάς αλλά και για τις χιλιάδες πολίτες που μας στήριξαν».

«Δεν είναι σημαντικό αν θα πέσεις, αλλά αν θα σηκωθείς», σημείωσε χρησιμοποιώντας μια έκφραση που είπε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλέιδης Τσακαλώτος.

«Να σηκωθούμε να ανασυγκροτηθούμε και να παλέψουμε. Μπορούμε να τα καταφέρουμε γιατί υπερασπιζόμαστε το δίκαιο και τις αξίες της δημοκρατικής παράταξης και της αριστεράς», σημείωσε.

Απευθυνόμενος στους ψηφοφόρους που εμπιστεύθηκαν τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Πρωθυπουργός τόνισε πως θα είναι ένα πολύ δύσκολος αγώνας που μπορεί, ωστόσο, να κερδηθεί. Όπως είπε πρέπει να δοθεί καλύτερη μάχη, με την αλήθεια μπροστά.

«Σήμερα οφείλουμε να πούμε πως λάβαμε το μήνυμα, έχουμε ευθύνη που δεν αλλάξαμε όλα τα πράγματα που είπαμε, αλλά και γιατί ίσως είχαμε θέσει υψηλότερα τον πήχη. Τώρα έχουμε την εμπειρία και για να αποκτήσουμε την πατρίδα που θέλουμε γνωρίζουμε πως χρειάζεται πολύ κόπος.

«Λάβαμε το μήνυμα της απογοήτευσης χιλιάδων ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, που βεβαίως δεν προσχώρησαν στην κάλπη της ΝΔ αλλά επέλεξαν μικρότερα κόμματα του δημοκρατικού χώρου.

Λάβαμε το μήνυμα της κόπωσης μιας κοινωνίας μετά από 8 χρόνια μνημονίων. Λάβαμε και το μήνυμα εμείς οι ίδιοι, ότι δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ποιοί είμαστε, ποιούς εκπροσωπούμε και για ποιούς παλεύουμε», υπογράμμισε.

Απόδειξη ότι λάβαμε το μήνυμα των εκλογών είναι η προκήρυξη εθνικών εκλογών είπε ο πρωθυπουργός και εξήγησε: «Δεν επέλεξα τελικά να επιμείνω στον αρχικό μας στόχο και σχεδιασμό, να εξαντλήσουμε πλήρως την τετραετία αλλά αποφάσισα να επισπεύσω τις εθνικές εκλογές, ως απόδειξη σεβασμού στην λαϊκή ετυμηγορία και στα μηνύματα των πολιτών».

Παράλληλα, έκανε σύγκριση με το 2014 και την στάση του τότε πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά λέγοντας ότι «αυτή είναι μια βασική ποιοτική διαφορά δική μας με τους προηγούμενους, μια βασική διαφορά ήθους».

Αναφερόμενος στο δίλημμα των εθνικών εκλογών ο Πρωθυπουργός τόνισε πως «την επομένη είτε θα έχουμε κυβέρνηση της Ν.Δ. του κ. Μητσοτάκη μαζί με υπουργούς, τον κ. Γεωργιάδη, τον κ. Βορίδη και άλλους συνοδοιπόρους της ακροδεξιάς. Είτε θα έχουμε κυβέρνηση προοδευτική και δημοκρατική με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ και την Προοδευτική Συμμαχία».

Προγραμματικά, συνέχισε, είτε θα έχουμε μία κυβέρνηση της ΝΔ που έχει αποδείξει την ιδεοληπτική εμμονή της στις αντιλαϊκές πολιτικές της λιτότητας, είτε θα έχουμε μία κυβέρνηση που θα συνεχίσει και θα διευρύνει την προσπάθεια προστασίας και στήριξης της κοινωνικής πλειοψηφίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: «Τρέμει» την προκαταρκτική και λέει όχι – Δικαιολογίες για τα Τέμπη

Φάμελλος: Προκαταρκτική για τον Καραμανλή που θα τον παραπέμψει στη Δικαιοσύνη

Αντιπαράθεση του Φαραντούρη με τον Πορτοσάλτε στον «αέρα» του ΣΚΑΪ

Φαραντούρης: «Η δικαιοσύνη θα αποδοθεί – Η δημοκρατία θα νικήσει»

Κασσελάκης για «μικρό» Καραμανλή: «Δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε» – Όλοι οι βουλευτές της ΝΔ συνυπεύθυνοι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...