Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αλέξης Τσίπρας: Το δίλημμα είναι Ελλάδα για τους Έλληνες ή επιστροφή στο ΔΝΤ

Αλέξης Τσίπρας: Το δίλημμα είναι Ελλάδα για τους Έλληνες ή επιστροφή στο ΔΝΤ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το βασικό δίλημμα των προσεχών βουλευτικών εκλογών, περιέγραψε ο Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της προεκλογικής περιοδείας που πραγματοποιεί στα Δωδεκάνησα, με πρώτο σταθμό τη Ρόδο.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος το πρωί του Σαββάτου είχε συνομιλία με εργαζόμενους στον χώρο του τουρισμού, το δίλημμα της 7ης Ιουλίου συνίσταται στο «αν η χώρα θα προχωρήσει μπροστά με ασφάλεια και μ’ όλους τους Έλληνες ή αν θα διακινδυνεύσει την επιστροφή στον δημοσιονομικό εκτροχιασμό και την εποπτεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου».

Σημείωσε δε, ότι συγκρούονται δύο διαφορετικές αντιλήψεις:

«Η μία που θέλει την οικονομική ανάπτυξη να συμβαδίζει με την ασφάλεια στους χώρους εργασίας, και η άλλη που επιτρέπει την παραβατικότητα της κακώς εννοούμενης επιχειρηματικότητας και την έλλειψη ελέγχων».

Αυτή η κακή αντίληψη (σ.σ. της επιχειρηματικότητας), έσπευσε να εξηγήσει, βασίζεται στις off-shore, αλλά και την αποφυγή φορολογικών και εργασιακών ελέγχων.

Κάνοντας, στη συνέχεια, ειδική μνεία στα εργασιακά, υπενθύμισε ότι έχουν εξαγγελθεί επιπλέον 150 προσλήψεις στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ), με στόχο την αύξηση των εργασιακών ελέγχων.

Ερωτηθείς, παράλληλα, για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, ο πρωθυπουργός απάντησε ότι «μετά από τρία δύσκολα χρόνια, κατανοούμε τη δυσαρέσκεια των ανθρώπων που επλήγησαν και που θέλησαν να στείλουν μήνυμα».

Διαβεβαίωσε, μάλιστα, ότι έλαβε το μήνυμα και πλέον, εξετάζει τα λάθη και τις παραλείψεις της κυβερνητικής θητείας.

Επανέλαβε ωστόσο, ότι ο χαρακτήρας των εθνικών εκλογών είναι εντελώς διαφορετικός, καθώς υπερβαίνει τις ιδεολογικές γραμμές που εκφράστηκαν στις ευρωεκλογές και αφορά «την επόμενη ημέρα για τον τόπο, για όλους μας, για τη νέα γενιά».

Από την πλευρά τους -σύμφωνα με το ΑΜΠΕ- οι εργαζόμενοι στον χώρο του τουρισμού, φέρεται να εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την υπογραφή των συλλογικών συμβάσεων εργασίας στους βασικούς κλάδους του τουρισμού, καθώς και για τους ελέγχους που διενεργεί το ΣΕΠΕ, κάτι το οποίο –όπως υποστήριξαν- έχει μειώσει σημαντικά την εργοδοτική αυθαιρεσία και παραβατικότητα.

Υπενθυμίζεται ότι βάσει του προγράμματος του πρωθυπουργού, το μεσημέρι του Σαββάτου ο κ. Τσίπρας θα επισκεφτεί τη Χάλκη, ενώ το απόγευμα θα μεταβεί στην Τήλο, όπου θα απευθύνει χαιρετισμό.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αντιπαράθεση του Φαραντούρη με τον Πορτοσάλτε στον «αέρα» του ΣΚΑΪ

Φαραντούρης: «Η δικαιοσύνη θα αποδοθεί – Η δημοκρατία θα νικήσει»

Κασσελάκης για «μικρό» Καραμανλή: «Δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε» – Όλοι οι βουλευτές της ΝΔ συνυπεύθυνοι

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποχαιρετά τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη με αίσθημα ευγνωμοσύνης

Φάμελλος για Φλωρίδη: «Πολιτικός γενίτσαρος, … ακροδεξιός, … χωρίς ηθική»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...