ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γιατί σιωπά ο Μητσοτάκης μετά τις αποκαλύψεις για τη Μακεδονία;

Γιατί σιωπά ο Μητσοτάκης μετά τις αποκαλύψεις για τη Μακεδονία;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«H αφερεγγυότητα και η διγλωσσία της ΝΔ, ακόμη και στα κρίσιμα εθνικά θέματα, καταδεικνύονται από τα νέα στοιχεία που δημοσιεύονται σήμερα, για τη στάση που κράτησε στο ζήτημα του ονόματος της γειτονικής χώρας» αναφέρει η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Έφη Αχτσιόγλου σχετικά με τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το Μακεδονικό.

Όπως σημειώνει, «οι επιστολές που αποκαλύφθηκαν επιβεβαιώνουν ότι δεν επρόκειτο για μία κίνηση τακτικής, όπως δικαιολογήθηκε η ΝΔ, αλλά ήταν επίσημη πολιτική της θέση.

»Το πλαίσιο που έκανε δεκτό η ΝΔ ήταν διπλή ονομασία, δηλαδή επέτρεπε η γειτονική χώρα στο εσωτερικό της να λέγεται Μακεδονία, και απλώς σύστηνε για το εξωτερικό τη χρήση «Μακεδονία – Σκόπια», δίνοντας τελικά τη δυνατότητα οι περισσότεροι και στο εξωτερικό να την ονομάζουν επίσης Μακεδονία.

»Κανένας γεωγραφικός προσδιορισμός, λοιπόν, και κανένα erga omnes, όπως και καμία λέξη για συνταγματική αναθεώρηση.

»Ταυτόχρονα, αποδεχόταν να “ξεπαγώσει” η ενταξιακή προοπτική της γειτονικής χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

«Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να απαντήσει. Δεν μπορεί να συνεχίσει να εξαπατά τον ελληνικό λαό διαστρεβλώνοντας την αλήθεια για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ούτε και να προσβάλλει τους πολίτες διά της σιωπής του» καταλήγει η Ε. Αχτσιόγλου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Σάκης Αρναούτογλου προς Ούρσουλα: «Η Μακεδονία δεν χωρά σε ασαφείς διατυπώσεις»

Νέο χτύπημα Σαμαρά: Αυτούς τους πήρε το Ποτάμι και πλέον δεν μπορούν να το μπαζώσουν

Ανθρώπινο ποτάμι στην Παραλιακή για τον Νίκο Δένδια παρά τη βροχή – Ο Νίκος Δένδιας δύναμη λογικής, μετριοφροσύνης και εθνικής ενότητας

Αντώνης Σαμαράς: Σαλπίζουμε υποχώρηση με πανηγυρισμούς – Δεν είναι αυτή είναι η Ελλάδα

Ασυνάρτητος μπουρδολόγος και τζάμπα μάγκας μακεδονοκάπηλος ο Μαρινάκης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...