Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παπακώστα κατά Μητσοτάκη: Το ένα προς πέντε να το εφαρμόσεις στην οικογένεια σου

Παπακώστα κατά Μητσοτάκη: Το ένα προς πέντε να το εφαρμόσεις στην οικογένεια σου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

O Κυριάκος Μητσοτάκης που μιλάει για ασφάλεια ενώ είχε στερήσει την ΕΛΑΣ από 7.800 ένστολους, το 1 προς 5 να το εφαρμόσει στην οικογένειά του, πέντε να φεύγουν, ένας να μένει, γιατί έχουν εφαρμόσει το ανάποδο, ένας φεύγει, πέντε έρχονται … αν προτείνεις κάτι, πρώτα πρέπει να το εφαρμόσεις ο ίδιος, σχολίασε χαρακτηριστικά η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα μιλώντας Στο Κόκκινο.

Κανονικά ο κ. Μητσοτάκης «δεν θα έπρεπε να μιλάει» για θέματα ασφάλειας, είπε η κ. Παπακώστα, «θα έπρεπε να είναι πιο σεμνοί, να κοκκινίζουν λίγο» στην ΝΔ.

«Όταν ήταν υπουργός Εσωτερικών είχε υπογράψει την στέρηση πάνω από 7.800 θέσεων αστυνομικών, τους στερήθηκε η ΕΛΑΣ … θα μπορούσαμε σχεδόν 8.000 ένστολους επιπλέον να τους έχουμε ρίξει στην αστυνόμευση, την καθημερινότητα του πολίτη … μιλάει για την ασφάλεια ο Κ. Μητσοτάκης;

»Θα έπρεπε να κάνει την αυτοκριτική του, να πει “έκανα λάθος τότε, αναγνωρίζω ότι έχει γίνει πολύ μεγάλη δουλειά στο κομμάτι της ασφάλειας, θα προσπαθήσω κι εγώ να βελτιώσω αυτό που θα παραλάβω” αν το παραλάβει, αν πείσει τον ελληνικό λαό στις εκλογές της 7ης Ιουλίου».

Γιατί «είναι εύκολη η κριτική και εύκολος “σάκος του μποξ” το θέμα της ασφάλειας, αλλά η απόδειξη του αν πάμε καλύτερα είναι οι ίδιοι οι επισκέπτες της χώρας.

»Η τεράστια αύξηση από οικογενειάρχες που έρχονται με τα μωρά τους, με γονείς, φίλους, είναι η καλύτερη πιστοποίηση για την ασφάλεια και της Αθήνας και της Ελλάδας.

»Είμαστε πρώτοι παγκοσμίως, δεν δικαιούται καμία κομματική σκοπιμότητα να το απαξιώσει», όπως τόνισε η κ. Παπακώστα, υπογραμμίζοντας και τον αρνητικό ρόλο των ΜΜΕ.

Η κ. Παπακώστα αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην διαδικασία συνεχούς ενίσχυσης της ΕΛΑΣ με νέα οχήματα, που θα φτάσουν ως το τέλος της χρονιάς τα 2.000, αλλά και εξοπλισμό όπως νέα αλεξίσφαιρα γιλέκα, περίπου 1.400 ως τους πρώτους μήνες του 2020.

Για την αναμέτρηση των εκλογών, σημείωσε ότι τα δύο μεγάλα κόμματα, που αποτελούν τους δύο πόλους εξουσίας, «είναι πλέον πολυσυλλεκτικά και έτσι πρέπει να είναι, τόσο για την επόμενη ημέρα της διακυβέρνησης αλλά και για την αξιωματική αντιπολίτευση … θα πρέπει να συγκλίνουμε προγραμματικά εκεί που μπορούμε να συνεννοηθούμε», διευκρινίζοντας ότι για την ίδια η επιλογή είναι το στρατόπεδο των «κοινωνιστών», αυτών που είναι υπέρμαχοι του κοινωνικού κράτους, της κοινωνικής πολιτικής, της ύπαρξης ενός ισχυρού διχτυού ασφαλείας για τους πολίτες.

«Εκεί συμφωνούμε απολύτως με τον ΣΥΡΙΖΑ, εκεί αποκλίνω εντελώς από την πρόταση Μητσοτάκη, που θεωρώ ότι συνειδητά και από επιλογή απεχθάνεται οτιδήποτε κοινωνικό … λατρεύει και αγαπά οτιδήποτε αφορά μία μικρή ομάδα, που θέλει να ευνοήσει με άλλοθι την ανάπτυξη και την ευημερία».

«Δεν μπορεί να μιλάει για ένα προς πέντε όταν έχουμε πετύχει ένα προς ένα για γιατρούς, νοσηλευτές, καλύτερη ασφάλεια, δασκάλους, καθηγητές», τόνισε η κ. Παπακώστα, προσθέτοντας χαρακτηριστικά «το ένα προς πέντε να το εφαρμόσει στην οικογένειά του ο κ. Μητσοτάκης, πέντε να φεύγουν, ένας να μένει, γιατί έχουν εφαρμόσει το ανάποδο, ένας φεύγει, πέντε έρχονται … αν προτείνεις κάτι, πρώτα πρέπει να το εφαρμόσεις ο ίδιος».

Εξάλλου, αναφερόμενη στην επανεμφάνιση του Κ. Καραμανλή στο προσκήνιο και το αν θα έχει αντίστοιχη επίδραση στο «καραμανλικό» κοινό της ΝΔ στις κάλπες, η κ. Παπακώστα είπε ότι «ήταν πολιτικός που κάποτε είχε συνεπάρει και εμπνεύσει πολύ κόσμο … είχε επιλέξει για μία δεκαετία να μην τοποθετηθεί για κανένα ζήτημα … θεωρώ ότι σήμερα με την παρέμβαση που έκανε απογοήτευσε πάρα πολύ κόσμο, γιατί ο πολίτης που πέρασε από τις συμπληγάδες της κρίσης περίμενε … να σταθεί σε κάποιες στιγμές όρθιος και να πει την γνώμη του, όχι μόνο την παραμονή των εκλογών, ιδιαίτερα μετά το αποτέλεσμα της 26ης Μαΐου … εισέπραξα απογοήτευση από πολλούς … έπρεπε να μιλήσει νωρίτερα, για σοβαρότερα ζητήματα … αυτό δεν ήταν αυτό που περίμεναν».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δημοσκόπηση MEGA: «Τραυματισμένη» πρωτιά για ΝΔ – Εδραίωση στη δεύτερη θέση για ΣΥΡΙΖΑ

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Δημήτρης Παπανώτας: Εκτός Ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ με απόφαση Κασσελάκη

Η Κασιμάτη καταψήφισε την πρόταση της Ντόρας να ενταχθεί το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

ΣΥΡΙΖΑ: Με απειλές περί αστάθειας και χάους ξεκινά η ΝΔ την εκστρατεία φόβου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...