Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσίπρας: Θέμα συνείδησης η ανατροπή – Πιστοληπτική γραμμή που σημαίνει μνημόνιο το σχέδιο Μητσοτάκη

Τσίπρας: Θέμα συνείδησης η ανατροπή – Πιστοληπτική γραμμή που σημαίνει μνημόνιο το σχέδιο Μητσοτάκη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Απόψε στέλνουμε το μήνυμα της μεγάλης ανατροπής σε ολόκληρη την Ελλάδα. Ας μη βιάζονται οι πρίγκιπες να επιστρέψουν στο θρόνο.

»Ο ελληνικός λαός δεν έχει πει ακόμα την τελευταία του λέξη», είπε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, από την πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα, κάνοντας λόγο για παρουσία του κόσμου που θυμίζει άλλες εποχές.

«Η μεγάλη ανατροπή της Κυριακής είναι πρώτα απ’ όλα θέμα συνείδησης», είπε ο Αλ. Τσίπρας και ζήτησε να σκεφτεί ο καθένας και η καθεμιά «τι έζησε ως το 2014 και πως είναι η χώρα σήμερα, ελεύθερη από τα δεσμά του ΔΝΤ, των δανειστών, και να συγκρίνει με ψυχραιμία και με λογική, να κρίνει» και «να φέρει στην κάλπη έναν ακόμη που θέλει να ζήσει καλύτερα σε αυτό τον τόπο».

«Συζητάμε με κάθε πολίτη, είτε είναι αριστερός είτε είναι δεξιός, είτε είναι κεντρώος», είπε και τόνισε πως «την επόμενη Κυριακή βάζουμε Πρώτα τη ζωή μας.

»Πρώτα την Ελλάδα. Πρώτα τον άνθρωπο. Και γυρίζουμε το παιχνίδι».

Ο Αλ. Τσίπρας είπε ότι η κυβέρνηση παρέλαβε άδεια ταμεία και τώρα έχουν πάνω από 35 δισ. που είναι οι θυσίες του λαού.

Ζήτησε να μην παραδοθούν τα κλειδιά του ταμείου σε αυτούς που το λεηλάτησαν και είπε ότι «σήμερα αποκαλύφθηκε το σχέδιο τους».

Ειδικότερα, είπε ότι τόσες μέρες ρωτά τον κ. Μητσοτάκη και απάντηση δε παίρνει, αναφορικά με το γιατί λέει πως πρέπει να δελεάσει τους εταίρους με κύμα μεταρρυθμίσεων για να πέσουν τα πλεονάσματα αφού η κυβέρνηση το έχει ήδη καταφέρει καταθέτοντας μέρος των χρημάτων αυτό σε ειδικό λογαριασμό, ώστε να γίνουν στοχευμένες ελαφρύνσεις και στήριξη του λαού μας.

«Σήμερα κατάλαβα και καταλάβαμε όλοι το γιατί», είπε και πρόσθεσε:

«Ετοιμάζονται να πάρουν τα λεφτά που μαζεύτηκαν με το κόπο και τον ιδρώτα του ελληνικού λαού και να τα δώσουν στις τράπεζες και στους τραπεζίτες».

Τόνισε ότι όμως «αυτά τα χρήματα τα εξασφαλίσαμε με κόπο και θυσίες, για να μη μπορεί ποτέ κανείς πια να εκβιάσει την Ελλάδα.

Δεν είναι απλά απόθεμα ρευστότητας. Είναι απόθεμα εθνικής κυριαρχίας, δημοκρατίας».

Υπογράμμισε ότι «σε αυτά τα χρήματα δε πρόκειται να σας αφήσουμε να βάλετε χέρι».

«Φτάνει πια. Ως εδώ.

»Πόσα χρόνια ακόμα θα δουλεύουν οι Έλληνες για να ξεπληρώνουν τα σπασμένα των τραπεζών;

»Πόσα δισ ακόμα να ξοδευτούν στην μαύρη τρύπα που άνοιξαν τα golden boys και οι κομματάρχες των θαλασσοδανείων», είπε.

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι «την Κυριακή αποφασίζουμε να κρατήσουμε σφιχτά στα δικά μας τα χέρια τη κυριαρχία της πατρίδας μας, που τη κερδίσαμε με τόσους κόπους», γιατί όπως είπε «αν βάλουν χέρι στις θυσίες μας, τότε θα ξαναγυρίσουμε πίσω στα μνημόνια».

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε πως «το είπαν σήμερα καθαρά.

»Σχέδιό τους είναι η πιστοληπτική γραμμή στήριξης δηλαδή αυτό που ήθελε ο κος Στουρνάρας και εμείς καταφέραμε με αγώνα να αποφύγουμε».

Σημείωσε ότι «πιστοληπτική γραμμή στήριξης σημαίνει αναγκαστικά νέο μνημόνιο.

»Να λοιπόν ποιο είναι το σχέδιο του κου Μητσοτάκη».

Είπε ότι το «κύμα μεταρρυθμίσεων που μας κρύβει επιμελώς» θα είναι «νέες περικοπές σε συντάξεις, επιδόματα, κοινωνικό κράτος, απολύσεις στο δημόσιο και ασυδοσία στον ιδιωτικό τομέα».

«Μπορούμε να εμπιστευθούμε τη χώρα μας ξανά σε όσους την οδήγησαν στο γκρεμό, μπορούμε να εμπιστευτούμε τα όνειρά μας σε όσους μας τα γκρέμισαν;», είπε απευθυνόμενος στους πολίτες.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι η ιστορία της χώρας δεν ξεκίνησε τον Γενάρη του 2015 και πως είχε προηγηθεί καταστροφή με ευθύνη των «πρωθυπουργών της χρεοκοπίας» «και τώρα που εμείς καταφέραμε να βγάλουμε τη χώρα από τη χρεοκοπία, είναι πάλι εκεί όλοι αυτοί, να μας κουνάνε το δάχτυλο και να μας τη ζητάνε πίσω».

Σχολίασε ότι «δεν θα μας συγχωρήσουν ποτέ ότι εμείς καθαρίσαμε τη χώρα από τα δικά τους άπλυτα και πετύχαμε εκεί που επέτυχαν αυτοί, αλλά κυρίως ότι εμείς που το καταφέραμε αυτό δε μεγαλώσαμε στα σαλόνια της εξουσίας, δεν πήγαμε στα δικά τους κολέγια, δεν γεννηθήκαμε πρίγκιπες».

«Δουλέψαμε με εντιμότητα και αφοσίωση, με ψυχή, με σχέδιο και υπομονή», «εμείς έχουμε σχέδιο η Ελλάδα να προχωρήσει ακόμη πιο μπροστά», είπε μιλώντας για μια Ελλάδα με περισσότερες και καλύτερες δουλειές, να ξανακατέβει η ανεργία στα προ κρίσης επίπεδα, μια Ελλάδα της ανάπτυξης για όλους, της δίκαιης ανάπτυξης, «όχι για δέκα ολιγάρχες που θα ελέγχουν όλη την οικονομία και φυσικά την πολιτική εξουσία».

Άσκησε κριτική στις εξαγγελίες της ΝΔ για ανάπτυξη ότι είναι «μια ανάπτυξη για τους ισχυρούς».

«Θέλουμε, επίσης, μια Ελλάδα που θα δίνει ασφάλεια και αλληλεγγύη για όλους, με ισχυρό κοινωνικό κράτος και δικαιοσύνη, καλά δημόσια νοσοκομεία και σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας, καλά Δημόσια σχολεία και ποιοτικά δημόσια πανεπιστήμια, με ισχυρή κοινωνική αλληλεγγύη που δε θα αφήνει κανένα στο περιθώριο, με ένα δίκαιο και βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα», είπε ο Αλ. Τσίπρας.

«Θέλουμε μια Ελλάδα ισχυρή», «μια Ελλάδα που κανείς δε θα μπορεί να την απειλεί.

Και κανένας σήμερα δεν μπορεί να μας απειλήσει, ούτε στο Αιγαίο ούτε στη Κύπρο, γιατί η Ελλάδα σήμερα είναι ισχυρότερη από ποτέ, με πιο ισχυρές συμμαχίες και ερείσματα από ποτέ», σημείωσε, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα είναι πυλώνας σταθερότητας αλλά και φάρος της φιλίας και της ενότητας των λαών στη Βαλκανική χερσόνησο».

Συμφωνία των Πρεσπών

Μιλώντας για την Συμφωνία των Πρεσπών ο Αλ. Τσίπρας είπε ότι αυτή η κυβέρνηση τόλμησε με γενναιότητα και πατριωτισμό, «την ώρα που οι υποκριτές της δεξιάς, οι πατριδοκάπηλοι έστηναν μια άθλια εθνική σκευωρία που τούτες τις μέρες αποκαλύπτεται.

»Αυτοί που είχαν παραδώσει από το 2005 το όνομα, αυτοί που δεν είχαν βάλει κανένα όρο για αλλαγή της Συνταγματικής ονομασίας και δεχόντουσαν το Μακεδονία παντού, μέσα έξω».

«Έστησαν ένα απίστευτο γαϊτανάκι υποκρισίας, παριστάνοντας τους Μακεδονομάχους.

Δίχασαν τον ελληνικό λαό για να πάρουν μια χούφτα ψήφους.

»Πότισαν με εθνικιστικό δηλητήριο τη νέα γενιά.

»Και σήμερα αντί να παριστάνουν ακόμα τους μακεδονομάχους, κάνουν το Κινέζο, δε λένε κουβέντα».

Σημείωσε ότι «εμείς που αποκτήσαμε μια σύμμαχο και φίλη χώρα στα Βόρεια σύνορά μας, δικαιωνόμαστε ήδη από τη ζωή και τη πραγματικότητα, γιατί σήμερα είναι τα ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη που επιτηρούν τον εναέριο χώρο των γειτόνων μας και όχι τα τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη».

«Τι είναι αλήθεια πατριωτική στάση;

»Να λύνεις τα προβλήματα, να κάνεις τη χώρα σου πιο ισχυρή, να αυξάνεις το κύρος και την αξιοπιστία της στο διεθνές στερέωμα, να την προστατεύεις από τις αληθινές απειλές και τους αληθινούς εχθρούς ή να παριστάνεις τον εθνικόφρονα, ενώ όταν κυβερνούσες τα είχες δώσει όλα με δεκάδες επιστολές;», ρώτησε ο πρωθυπουργός.

Σχολιάζοντας το σύνθημα που ακούστηκε:

«Ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά», ο κ. Τσίπρας είπε ότι η προοδευτική η δημοκρατική παράταξη έβαζε πάντοτε πάνω το συμφέρον της πατρίδας και όχι του κόμματος, από την εποχή του Ελευθέριου Βενιζέλου μέχρι σήμερα.

«Για θυμηθείτε οι παλιότεροι, τι έλεγε η Δεξιά στον Ανδρέα Παπανδρέου όταν αναγνώρισε την Εθνική Αντίσταση;

»Ότι ξεπλένει τους συμμορίτες. Τι του έλεγε όταν έδωσε δύναμη στους εργαζόμενους, του έλεγαν θα μας κάνεις Σοβιετική Ένωση.

»Όταν εκσυγχρόνισε το οικογενειακό δίκαιο, του έλεγαν τα βάζεις με τα ιερά και τα όσια της πατρίδας και ότι η γυναίκα δεν μπορεί να είναι ίσα κι όμοια με τον άνδρα».

«Τι λένε τώρα σε μας;

»Φέρνουμε νόμους για καλύτερες συνθήκες δουλειάς, μας λένε ιδεοληπτικούς.

»Φέρνουμε νόμους για την ισότητα και τη δικαιοσύνη για κάθε πολίτη ανεξαρτήτως φύλου, καταγωγής ή σεξουαλικού προσανατολισμού, μας λένε βέβηλους.

»Φέρνουμε συμφωνίες που κάνουν την Ελλάδα πρωταγωνίστρια στο διεθνές πεδίο, μας λένε προδότες», είπε. «40 χρόνια τα ίδια.

»Οπισθοδρόμηση, συντηρητισμός, μια Ελλάδα φοβική. Όχι, εμείς θέλουμε την Ελλάδα που προοδεύει, που εξελίσσεται», υπογράμμισε.

Απευθυνόμενος στους προοδευτικούς πολίτες και ιδιαίτερα προς τους ψηφοφόρους του «παλιού ΠΑΣΟΚ», ο Αλ. Τσίπρας είπε ότι «η σημερινή ηγεσία της μετεξέλιξης τους, του ΚΙΝΑΛ, έχει ήδη συμφωνήσει να στηρίξει την επόμενη μέρα για κυβέρνηση τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη για πρωθυπουργό και έχει συμφωνήσει με αντάλλαγμα το κούρεμα των θαλασσοδανείων και των δύο κομμάτων που ξεπερνάνε τα 500 εκατ. ευρώ.

»Πρόκειται για ανίερη συμμαχία στην πλάτη των προοδευτικών πολιτών, στην πλάτη των ίδιων των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ» και ζήτησε από τους προοδευτικούς πολίτες να συνταχθούν με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για την ανατροπή.

Είπε ότι με μια ψήφο μπροστά, την επομένη των εκλογών, «θα σχηματίσουμε προοδευτική κυβέρνηση, θα εξαναγκάσουμε όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις να συνταχθούν μαζί μας για να σχηματίσουμε προοδευτική κυβέρνηση».

Ανέφερε ότι η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία τον αγκαλιάζει και πρόσθεσε πως «δεν μπορούν σήμερα οι πολιτικοί εκπρόσωποι και συνεχιστές του κόμματος που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου να αγκαλιάζουν τον γιο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, τον γιο του αποστάτη, για πρωθυπουργό της χώρας την επόμενη μέρα. Αυτή είναι η αλήθεια».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αντιπαράθεση του Φαραντούρη με τον Πορτοσάλτε στον «αέρα» του ΣΚΑΪ

Φαραντούρης: «Η δικαιοσύνη θα αποδοθεί – Η δημοκρατία θα νικήσει»

Κασσελάκης για «μικρό» Καραμανλή: «Δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε» – Όλοι οι βουλευτές της ΝΔ συνυπεύθυνοι

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποχαιρετά τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη με αίσθημα ευγνωμοσύνης

Ανδρουλάκης σε βουλευτές ΝΔ: Χειροκροτώντας τον κ. Καραμανλή, είστε όλοι συνυπεύθυνοι για τις πράξεις του

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...