Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η ξενάγηση του Τσίπρα στο Μαξίμου – Όλα όσα αποκάλυψε στον Σρόιτερ

Η ξενάγηση του Τσίπρα στο Μαξίμου – Όλα όσα αποκάλυψε στον Σρόιτερ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στο Μέγαρο Μαξίμου ξενάγησε τον Αντώνη Σρόιτερ ο Αλέξης Τσίπρας, αποκαλύπτοντας τα αγαπημένα του σημεία, δώρα που του έχουν χαρίσει ηγέτες που φιλοξενήθηκαν εδώ αλλά και πού… κοιμάται όταν αισθάνεται κουρασμένος!

Η συζήτηση ξεκίνησε με τον κ. Σρόιτερ να αναρωτιέται τι θυμάται από την πρώτη μέρα που περνούσε την πόρτα του Μαξίμου 4,5 χρόνια πριν, όταν μάλιστα, ο προκάτοχός του, Αντώνης Σαμαράς δεν τον είχε υποδεχτεί ως είθισται.

«Καταρχάς, το γραφείο του πρωθυπουργού το είχε αφήσει τότε ο προκάτοχός μου, Αντώνης Σαμαράς, σε διαφορετική διαρρύθμιση.

»Και ο Σαμαράς τότε είχε επιλέξει και έναν πίνακα -έναν πολύ σημαντικό πίνακα- η «Ελλάς ευγνωμονούσα», αλλά πολύ σκοτεινός.

»Και όλο το ντεκόρ ήταν σκοτεινό. Ήταν και χειμώνας και μπήκα μέσα σε ένα γραφείο ξύλινο, σκοτεινό, χωρίς να μπορώ να ανοίξω παράθυρο, χωρίς να υπάρχει φως πουθενά.

»Ήταν απολύτως καταθλιπτικό. Και με το που μπαίνω μέσα, δεν πρόλαβα να καταλάβω τι γίνεται, να μάθω ποιο είναι το λεγόμενο τριψήφιο τηλέφωνο, και χτυπάει αυτό το αναθεματισμένο τηλέφωνο.

»Δεν καταλαβαίνω ποιο τηλέφωνο είναι. Προσπαθώ να βρω ποιο είναι να το σηκώσω.

»Το σηκώνω και στην άλλη άκρη της γραμμής ήταν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, για να μου πει ότι έπεσε ένα ελληνικό μαχητικό αεροσκάφος, σε μια επίδειξη στη Μαδρίτη στην Ισπανία. Ωραίο ποδαρικό κάναμε», είπε ο κ. Τσίπρας.

Η αγαπημένη γωνιά του πρωθυπουργού στο γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου είναι δίπλα από το παράθυρο.

«Πολλές φορές νιώθω την ανάγκη να σταθώ εδώ και να ανοίξω το παράθυρο και απλά να κοιτάω έξω», είπε ο κ. Τσίπρας ενώ ερωτηθείς αν καμιά φορά θέλει να… πηδήξει από το παράθυρο είπε χαμογελώντας: «Και να πηδήξω δεν θα πάθω τίποτα είναι πολύ χαμηλό»!

Στη συνέχεια έδειξε τις δύο άσπρες πολυθρόνες του γραφείου όπου, όπως είπε, έχουν καθίσει «ο Ομπάμα, ο Πούτιν, ο Ολάντ, ο Μακρόν, η Μέρκελ».

«Κάτσε κι εσύ» είπε ο κ. Τσίπρας αστειευόμενος στον κ. Σρόιτερ, που ωστόσο αρνήθηκε!

Τη μεγαλύτερη εντύπωση έκανε στον Αλέξη Τσίπρα ο Μπαράκ Ομπάμα, τον οποίο χαρακτήρισε ιδιαίτερα χαρισματικό.

Απέφυγε ωστόσο να αποκαλύψει ποιον θα ήθελε να πετάξει από το παράθυρο λέγοντας πάντως ότι δεν είναι και λίγοι αυτοί για τους οποίους θα ήθελε να κάνει κάτι τέτοιο.

Στη συνέχεια, ο Αλέξης Τσίπρας έδειξε στον δημοσιογράφο διάφορα αντικείμενα και δώρα, όπως μια μικρή μπάλα μπάσκετ (που δε θυμόταν ποιος του τη χάρισε), ένα τασάκι με τον Τσε Γκεβάρα και μια πένα που του δώρισε ο Μεντβέντεφ.

Έπειτα ο πρωθυπουργός έδειξε στον Σρόιτερ μια ξύλινη προτομή ενός Ινδιάνου, δώρο του προέδρου της Βολιβίας Εβο Μοράλες, για το οποίο ο δημοσιογράφος σχολίασε: «ε δεν το λες και πολύ ωραίο»! Με τον κ. Τσίπρα να απαντά «ε δεν είναι κι άσχημο»!

Τι είπε για τα παιδιά του

«Με την Μπέτυ έχουμε κάνει πολύ μεγάλη δουλειά για τα παιδιά μας. Η Μπέτυ έχει κάνει πολύ μεγάλη δουλειά.

»Δουλέψαμε, για να τους κάνουμε να αισθάνονται ότι αυτό που κάνει ο πατέρας τους δεν είναι τρομακτικό. Είναι σε μια θέση ευθύνης.

»Κάποιοι τον εκτιμούν. Κάποιοι τον αντιπαθούν» σημείωσε ο πρωθυπουργός και ανέφερε ότι δεν θα ξεχάσει ποτέ ότι το παιδί του τον ρώτησε: «Γιατί μπαμπά έχεις καταστρέψει τη χώρα;».

«Έχουμε καταφέρει, όμως, να τους εξηγήσουμε την δουλειά που κάνω.

»Βλέπουν τον πατέρα τους να τους συνοδεύει στο μπάσκετ, στις γιορτές, κ.λπ» είπε, ενώ, στο ερώτημα γιατί τα παιδιά ενός πρωθυπουργού δεν μπορούν να πάνε σε ένα δημόσιο σχολείο, απάντησε:

«Κάναμε ό,τι μπορούμε για να προστατευτούν. Δεν ξέρουμε αν θα πάνε Γυμνάσιο σε δημόσιο σχολείο.

»Εγώ πήγα σε δημόσιο Γυμνάσιο και ιδιωτικό δημοτικό. Θα είχα χάσει τη δυνατότητα να γνωρίσω την πραγματική ζωή, αν πήγαινα σε κάποιο κολέγιο».

Ο Αντώνης Σρόιτερ, μεταξύ των πιο πολιτικών ερωτήσεων στην συνέντευξη του πρωθυπουργού στον Alpha, τον ρώτησα και για πράγματα της καθημερινότητας, που πολλοί θα αναρωτιούνταν.

«Έχει λεφτά πάνω του ο πρωθυπουργός;» ρώτησε ο Αντώνης Σρόιτερ για να πάρει την απάντηση:

«Η αλήθεια είναι ότι η σχέση μου με τα χρήματα δεν είναι πολύ καλή. Δεν έχω χρήματα πάνω μου. Συνήθως τα χάνω».

«Που ξοδεύει λεφτά;» ξαναρωτά ο Αντώνης Σρόιτερ, με τον Αλέξη Τσίπρα να αποκρίνεται «Θα πάμε σε ένα εστιατόριο με τους συνεργάτες μου, θα πάρουμε καφέδες σε μια περιοδεία και θα κεράσω.

»Η καθημερινότητά μου, δεν είναι τόσο αποστειρωμένη. Εντάξει, δεν πηγαίνω σούπερ μάρκετ κάθε Σάββατο όπως παλιά».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δημοσκόπηση MEGA: «Τραυματισμένη» πρωτιά για ΝΔ – Εδραίωση στη δεύτερη θέση για ΣΥΡΙΖΑ

Δημήτρης Παπανώτας: Εκτός Ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ με απόφαση Κασσελάκη

Η Κασιμάτη καταψήφισε την πρόταση της Ντόρας να ενταχθεί το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

ΣΥΡΙΖΑ: Με απειλές περί αστάθειας και χάους ξεκινά η ΝΔ την εκστρατεία φόβου

Στ. Κασσελάκης από Ουάσιγκτον: Δεν νοείται ελληνοτουρκικός διάλογος χωρίς το Κυπριακό

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...