Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ξανθός: Γενικολογίες από τον Μητσοτάκη που τον εκθέτουν

Ξανθός: Γενικολογίες από τον Μητσοτάκη που τον εκθέτουν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού μετά την επίσκεψή του στο υπουργείο Υγείας σχολίασε ο πρώην υπουργός Υγείας, βουλευτής Ρεθύμνου του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός.

Όπως υποστηρίζει, «ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει τις εθιμοτυπικές επισκέψεις στα υπουργεία, χωρίς ατζέντα και, κυρίως, χωρίς επίγνωση της πραγματικότητας.

Επειδή το πρόγραμμα που έχει παρουσιάσει η ΝΔ στον τομέα της Υγείας είναι μια έκθεση ιδεών χωρίς κανένα εχέγγυο υλοποίησης, ενώ οι μόνες συγκεκριμένες αναφορές που έχουν γίνει (πχ για τη δυνατότητα ιδιωτικών εταιρειών να έχουν ενεργό ρόλο στα δημόσια νοσοκομεία) προκαλούν αντιδράσεις λόγω του ακραία νεοφιλελεύθερου χαρακτήρα τους, ο Πρωθυπουργός αναγκάζεται να κάνει γενικόλογες δηλώσεις που απλώς τον εκθέτουν.

Η ρητορική για «υπουργείο της Απελπισίας που θα μετατραπεί σε υπουργείο της Ελπίδας», αναδεικνύει έλλειμμα επεξεργασμένης στρατηγικής και τακτικής και όχι δυναμική ουσιαστικών αλλαγών».

Τι είπε ο Μητσοτάκης

Στις άμεσες δράσεις στον κρίσιμο κλάδο της δημόσιας Υγείας, με σκοπό την ανακούφιση των ασθενών, αναφέρθηκε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας, όπου ευχήθηκε καλή δουλειά σε όλους τους εργαζόμενους.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην ανάγκη να μειωθεί ο χρόνος αναμονής των ασθενών και κυρίως των καρκινοπαθών, που μερικές φορές φθάνει σε μήνες, καθώς και για τη διανομή φαρμάκων κατ’ οίκον.

Επίσης, αναφέρθηκε στις προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού που θα κατευθυνθούν εκεί όπου υπάρχει μεγαλύτερη και άμεση ανάγκη.

Έδωσε δε διαβεβαιώσεις ότι το σύστημα υγείας θα έχει σύντομα τον ικανό αριθμό νοσηλευτών, για να καλυφθούν καίρια κενά, όπως στις μονάδες εντατικής θεραπείας.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι δεσμεύεται για μία τολμηρή καινοτόμα πολιτική πρόληψης και στήριξη της πρωτοβάθμιας περίθαλψης, ώστε να μην σπεύδουν οι πολίτες στα νοσοκομεία με το παραμικρό πρόβλημα υγείας.

«Θέλω να μεταφέρω την εμπιστοσύνη μου σε όλους τους εργαζόμενους στο ΕΣΥ. Καταβάλλουν συχνά μία υπεράνθρωπη προσπάθεια.

»Τους χρειαζόμαστε μαζί μας σε αυτές τις μεταρρυθμίσεις που σχεδιάζουμε.

»Ετοιμάζουμε ένα τολμηρό άλμα στο μέλλον προς όφελος πάντα των πολιτών» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για την επίσκεψή του, που, όπως ανέφερε, δείχνει τη μέριμνα της νέας κυβέρνησης για τον άνθρωπο.

Το υπουργείο Υγείας ικανοποιεί τις ανθρώπινες ανάγκες, σημείωσε ο υπουργός, συμπληρώνοντας πως «στόχος είναι να το μετατρέψουμε από υπουργείο της απόγνωσης σε υπουργείο της ελπίδας».

Τέλος, είπε ότι ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τα προβλήματα, αλλά και για τις δυνατότητες που υπάρχουν και είναι ανάλογες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

Ανδρουλάκης: Στις 9 Ιουνίου κρίνεται η κυβερνητική αλαζονεία

Δημοσκόπηση: Χαμηλές πτήσεις για τα μεγάλα κόμματα – Πρωτιές για Αυτιά και Μπεκατώρου

Ο Νίκος Δένδιας τιμά τη μνήμη του Κωνσταντίνου Καραμανλή

ΣΥΡΙΖΑ: Καταδικάζει την επίθεση που δέχτηκε η βουλευτής της ΝΔ Αγγ. Δεληκάρη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...