Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συναντήθηκαν στο ίδιο πάνελ στην Αθήνα Μιλτ. Βαρβιτσιώτης και Νικ. Ντιμιτρόφ

Συναντήθηκαν στο ίδιο πάνελ στην Αθήνα Μιλτ. Βαρβιτσιώτης και Νικ. Ντιμιτρόφ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Συνεχίζει την κοροϊδία του ελληνικού λαού ο Μιλιτιάδης Βαρβιτσιώτης, αφήνοντας υπονοούμενα για επανεξέτασης της Συμφωνίας των Πρεσπών, όταν γνωρίζει πολύ καλά πως θα την τηρήσει μέχρι το τελευταίο γράμμα. Και όλα αυτά ενώ καθόταν -και πολύ καλά έκανε- στο ίδιο πάνελ στην Αθήνα με τον υπουργό Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, Νίκολα Ντιμιτρόφ.

«Εν όψει των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Βόρειας Μακεδονίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, θα έχουμε τον χώρο να συζητήσουμε διάφορες πτυχές της Συμφωνίας των Πρεσπών» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Εννοώντας μάλλον ότι θα έχει όλο τον χρόνο να μελετήσει και κυρίως να κατανοήσει τη Συμφωνία, από την οποία έχει «μαύρα μεσάνυχτα». Όπως και όλη η Νέα Δημοκρατία.

Μιλώντας στην 23η Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης του Economist ο κ. Βαρβιτσιώτης σημείωσε πως η ελληνική κυβέρνηση πιστεύει στην ευρωπαϊκή προοπτική των βαλκανικών χωρών, αλλά –όπως είπε- «θα κινηθούμε με τον πιο προσεκτικό τρόπο, διασφαλίζοντας τα εθνικά δικαιώματα και προϊόντα μας».

«Η Ν.Δ. πάλεψε εναντίον της Συμφωνίας, η οποία δεν ικανοποίησε τα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδας» επισήμανε, μη αντιλαμβανόμενος ότι πλέον δεν είναι ΝΔ αλλά αναπληρωτής ΥΠΕΞ της Ελληνικής Δημοκρατίας και ότι τους τζάμπα παλικαρισμούς χρεώνεται η χώρα μας.

Όπως τόνισε, το βασικό θέμα είναι το πώς θα προστατεύσουμε τα προϊόντα που φέρουν το όνομα «Μακεδονία» και τις αντίστοιχες επιχειρήσεις της χώρας, οι οποίες έχουν ξοδέψει χρήμα και χρόνο για να επενδύσουν σε αυτό, ανέφερε συνεχίζοντας τον προεκλογικό νεοδημοκρατικό λαϊκισμό.

Είναι άμεσο να γίνει κατανοητό στον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη ότι δεν είναι αντιπολίτευση και πώς κάθε φράση του ως αναπληρωτής ΥΠΕΞ δεσμεύει ή εκθέτει τη χώρα.

Δεν έχουμε απαίτηση εκεί στη Νέα Δημοκρατία να είναι ευφυείς. Γνωρίζουμε ποιοι είναι και πώς θα φύγουν.

Το μόνο που ζητάμε είναι σοβαρότητα και να είναι μετρημένοι στις κουβέντες τους στα εθνικά θέματα.

Διότι το παίζουν «αντράκια» στη Βόρεια Μακεδονία, αλλά εδώ και δέκα ημέρες «τσιμουδιά» δεν έχουν βγάλει απέναντι στην Τουρκία. Τόσο παλικάρια.

Να σημειωθεί ότι μετά από πρόσκληση του διεθνούς φήμης περιοδικού «The Economist», βρέθηκε στην Αθήνα, ο υπουργός Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, κ. Νίκολα Ντιμιτρόφ για να συμμετάσχει στην 23η Στρογγυλή Τράπεζα με την κυβέρνηση της Ελληνικής Δημοκρατίας, με τίτλο «Η Ευρώπη: αφήνοντας την αναποφασιστικότητα πίσω;».

Ο υπουργός κ. Ντιμιτρόφ, μαζί με τον Υπουργό Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Κύπρου, κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, τον Αναπληρωτή Υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, τον πρώην υπουργό Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Γιώργο Κατρούγκαλο και τον Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, κ. Τζέφρι Πάιατ πήραν μέρος σε πάνελ με τίτλο «Προκλήσεις στην εξωτερική πολιτική», όπου συζητήθηκαν η κατάσταση στα Βαλκάνια, τη Συμφωνία των Πρεσπών, καθώς και τις ενεργειακές προκλήσεις που επηρεάζουν την περιφερειακή γεωπολιτική.

Στο περιθώριο του συνεδρίου, ο ΥΠΕΞ της Βόρειας Μακεδονίας Νίκολα Ντιμιτρόφ, προβλέπεται να πραγματοποιήσει σειρά διμερών συναντήσεων.

Λεζάντα: Στο συνέδριο του Εκόνομιστ στην Αθήνα, ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, Νίκολα Δημητρώφ (σ.σ. Νίκος Παπαδημητρίου το ελληνικό του όνομα), με καταγωγή από την Έδεσσα, ο αναπληρωτής υπουργός εξωτερικών της Ελλάδας Μίλτος Βαρβιτσιώτης, ο πρώην υπουργός εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γεραπετρίτης: Στον ελληνοτουρκικό διάλογο δεν τίθενται ζητήματα που άπτονται της εθνικής κυριαρχίας

Νίκος Δένδιας: Εξαιρετικό επίπεδο διμερούς αμυντικής σχέσης Ελλάδος–Μαυροβουνίου

Δεύτερη ακριβότερη χώρα στην Ευρώπη η Ελλάδα – Στη δεκάδα στον πληθωρισμό τροφίμων

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης σε τηλεδιάσκεψη για την Ουκρανία

Διπλωματικές πηγές για καταδίκη Μπελέρη: Οι Αλβανοί παραβίασαν το τεκμήριο της αθωότητας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...