Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αχτσιόγλου: Βρούτσης και Μηταράκης διακινούν ψεύδη που δεν μπορούν να διαχειριστούν

Αχτσιόγλου: Βρούτσης και Μηταράκης διακινούν ψεύδη που δεν μπορούν να διαχειριστούν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Οι αυξήσεις στις συντάξεις χηρείας, αναδρομικά από την ψήφιση του νόμου 4611/2019, είναι μέτρο που έλαβε η προηγούμενη κυβέρνηση», τονίζει η πρώην υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, απαντώντας στην εγκύκλιο του υπ. Εργασίας για τις συντάξεις χηρείας και τη σχετική ανακοίνωση στην οποία «οι κ. Βρούτσης και Μηταράκης διακινούν ψεύδη τα οποία ούτε οι ίδιοι δεν μπορούν να διαχειριστούν»

Όπως τονίζει η Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, στην ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για τις συντάξεις χηρείας:

«Ο κ. Βρούτσης και ο κ. Μηταράκης δίνουν θεσμική υπόσταση στα ψέματά τους με την έκδοση της εγκυκλίου για τις αυξήσεις στις συντάξεις χηρείας.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας:

Οι αυξήσεις στις συντάξεις χηρείας, αναδρομικά από την ψήφιση του νόμου 4611/2019, είναι μέτρο που έλαβε η προηγούμενη κυβέρνηση.

Από την πρώτη στιγμή ήταν γνωστό ότι για την εφαρμογή των αυξήσεων θα απαιτηθεί ένα χρονικό διάστημα, που έχει να κάνει αποκλειστικά και μόνο με την προετοιμασία του μηχανογραφικού συστήματος του ΕΦΚΑ, η οποία είχε ξεκινήσει άμεσα και βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η εγκύκλιος του κ. Βρούτση και του κ. Μηταράκη όχι μόνο δεν ήταν αναγκαία, αλλά δεν επιταχύνει ούτε στο ελάχιστο το χρόνο καταβολής των αυξημένων συντάξεων χηρείας και των αναδρομικών, αφού το μόνο που κάνει είναι να επαναλαμβάνει τον νόμο.

Είναι, επίσης, χαρακτηριστικό ότι ο κ. Βρούτσης και ο κ. Μηταράκης στο άγχος τους να απαξιώσουν το έργο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ διακινούν ψεύδη τα οποία ούτε οι ίδιοι δεν μπορούν να διαχειριστούν.

Έτσι, ενώ μιλούσαν για 150.000 συντάξεις χηρείας που πρέπει να αυξηθούν ο ίδιος ο ΕΦΚΑ τους διέψευσε παρουσιάζοντας τα στοιχεία για 57.522 συντάξεις.

Η επίδειξη λίγης σοβαρότητας θα ήταν χρήσιμη στην ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας, αν και κανείς δεν είναι αισιόδοξος για κάτι τέτοιο».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι «Παράλληλοι Βίοι» ΣΥΡΙΖΑ-Τσίπρα και ο «αποκεφαλισμός» στην «Αυγή»

Ρένα Δούρου: Χωρίς εκπαιδευτικούς τα ελληνικά σχολεία της Νυρεμβέργης – Χάνουμε Έλληνες γιατί το Υπουργείο Παιδείας «κοιμάται»

Διπλωματική ένταση: Η Απεσταλμένη του ΟΗΕ για την Κύπρο αποκάλεσε τα κατεχόμενα «τουρκική πλευρά της Κύπρου» – Η Νίνα Κασιμάτη κάλεσε την Απεσταλμένη να ζητήσει δημόσια συγγνώμη

Καρυστιανού, Ράμμος και Φαραντούρης μιλάνε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Euroleague: Αναβλήθηκε το παιχνίδι Ολυμπιακός-Φενέρμπαχτσε στο ΣΕΦ λόγω της κακοκαιρίας – Πότε θα γίνει ο αγώνας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...