Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Βαρβιτσιώτης προσπάθησε να πείσει ότι με βαριά καρδιά υλοποιεί τη Συμφωνία των Πρεσπών

Ο Βαρβιτσιώτης προσπάθησε να πείσει ότι με βαριά καρδιά υλοποιεί τη Συμφωνία των Πρεσπών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με πρωτοφανή αγωνία και τον φόβο των «μακεδονομάχων», που ύστερα από πολιτική εξαπάτηση ψήφισαν το κόμμα του, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών (αρμόδιος για ευρωπαϊκά θέματα) Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι παραποίησε τις δηλώσεις του αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης, ισχυρίστηκε ότι «τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αποχωρώντας από το Μέγαρο Μαξίμου πήραν μαζί τους και την μονταζιέρα παραποίησης δηλώσεων» και δήλωσε ότι πρώτιστο μέλημα της κυβέρνησης Ν.Δ. είναι να βελτιώσει μια «κακή συμφωνία».

«Αυτή η συμφωνία είναι μία κακή συμφωνία και αυτή τη συμφωνία η Νέα Δημοκρατία την πολέμησε και έκανε οτιδήποτε ήταν δυνατόν για να μην υπογραφεί και να μην κυρωθεί» είπε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών για την Συμφωνία των Πρεσπών και εξήγησε:

«Όμως αυτή η Συμφωνία είναι μία κληρονομιά την οποία παίρνει αυτή η κυβέρνηση μαζί με όλες τις άλλες προβληματικές κληρονομιές που παίρνει από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».

Άρα πώς θα τη βελτιώσει; Βελτιώνονται μονομερώς οι διεθνείς συνθήκες; Γιατί ψεύδεται; Επειδή φοβάται! Από τη μία τους ακροδεξιούς που εξαπάτησε και από την άλλη τις δεσμεύεις που έχει δώσει κρυφά η ΝΔ για τήρηση της Συμφωνίας στη Δύση.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης ψευδόμενος ότι τάχα η ΝΔ θα βελτιώσει διατάξεις της Συμφωνίας υπογράμμισε πως «δύο είναι τα πεδία στα οποία μπορούμε να δουλέψουμε το πεδίο της οικονομίας, δηλαδή οι επιχειρήσεις, τα προϊόντα που πρέπει να τα ενισχύσουμε και να δώσουμε την ώθηση που χρειάζονται».

Πρωτοφανείς αερολογίες και ανυπόστατοι ισχυρισμοί.

«Δεύτερο πεδίο τα θέματα του αλυτρωτισμού», είπε, όταν γνωρίζει καλά ότι αυτά έχουν επιλυθεί κατά γενική ομολογία.

«Θα είμαστε σε διαρκή διαδικασία παρακολούθησης και εξέλιξης των προβλέψεων της συμφωνίας αλλά πολύ περισσότερο όταν ανοίξει η ευρωπαϊκή πορεία του βόρειου γείτονα μας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση τότε σε κάθε στάδιο θα είμαστε εκεί να παρακολουθούμε.

»Εμείς θέλουμε να προχωρήσουν τα δυτικά Βαλκάνια προς την Ευρώπη αλλά χωρίς εκπτώσεις ούτε σε θέματα αλυτρωτισμού ούτε σε θέματα που έχουν να κάνουν με το κράτος δικαίου», πρόσθεσε, για να μην πέσει ηχηρό ράπισμα από τις Ηνωμένες Πολιτείες, διότι ένα μεγάλο τρόμο προς την Ουάσιγκτον τον έχει.

Ιδίως επειδή συνεχίζει τη διγλωσσία, ενώ γνωρίζει τι έχει δεσμευτεί ο αρχηγός του.

Ο αν. υπουργός Εξωτερικών, κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να μην προτρέχει λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Δεν συνυπογράφουμε την Συμφωνία, την κληρονομήσαμε, θα προσπαθήσουμε μέσα στο στενό πλαίσιο που αυτή περιγράφει να βελτιώσουμε την πραγματικότητα την οποία δημιουργεί.

»Κι αυτό θα το κάνουμε με συνέπεια, με εργατικότητα με διεθνείς συμμαχίες και χωρίς να διακινδυνεύσουμε την θέση της χώρας, γιατί οποιαδήποτε άλλη πολιτική θα σήμαινε ότι θα έχουμε απολέσει το βασικό μας όπλο που ήταν το βέτο για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και από την άλλη θα είχαμε χάσει την ενδιάμεση συμφωνία η οποία προέβλεπε τον τρόπο με τον οποίο αυτό το κράτος εκπροσωπείτε στους διεθνείς οργανισμούς».

«Αυτό το είπαμε ξεκάθαρα στον ελληνικό λαό πριν από τις εκλογές, πήραμε τη συγκατάθεση του ελληνικού λαού και του λαού της Μακεδονίας και σας το λέω και εγώ ως γόνος Μακεδόνων και είμαστε βέβαιοι ότι επιβάλλοντας την ιστορική μας κληρονομιά, επιβάλλοντας τα ελληνικά προϊόντα που προέρχονται από την Μακεδονία, στηρίζοντας τις ελληνικές επιχειρήσεις που φέρουν στα προϊόντα τους το όνομα Μακεδονία και βέβαια παρακολουθώντας την πορεία μέσα στην ΕΕ θα μπορέσουμε ακόμα και αυτή την κακή συμφωνία να την κάνουμε να βελτιώσει τα αποτελέσματα της προς τους Έλληνες πολίτες, προς τις εθνικές διεκδικήσεις, προς τις ελληνικές επιχειρήσεις», κατέληξε ο κ. Βαρβιτσιώτης, νομίζοντας ότι ο ελληνικός λαός είναι ανόητος και δεν καταλαβαίνει.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Διπλωματικές πηγές: Ο Ερντογάν διαστρεβλώνει την ιστορική αλήθεια για την Κύπρο και προσβάλει τις μνήμες των θυμάτων

Ευρωκοινοβούλιο: Νέο χαστούκι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για την τραγωδία στα Τέμπη

Καρυστιανού στο Ευρωκοινοβούλιο: «Είμαστε βέβαιοι για τη συγκάλυψη» – «Η κυβέρνηση προσβάλει τη μνήμη των θυμάτων στα Τέμπη»

ΣΥΡΙΖΑ: Να δώσει εξηγήσεις ο Μητσοτάκης για Τέμπη, υποκλοπές, e-mails αποδήμων και χρήση πρωθυπουργικού αεροσκάφους

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης έχει μετατρέψει το πρωθυπουργικό αεροσκάφος σε ΙΧ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...