Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Παναγιωτόπουλος είδε υψηλόβαθμο στέλεχος του ΝΑΤΟ – Τι συζήτησε

Ο Παναγιωτόπουλος είδε υψηλόβαθμο στέλεχος του ΝΑΤΟ – Τι συζήτησε
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαδοχικές συναντήσεις είχε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος με τον πρέσβη του Καναδά Μαρκ Άλεν και τον πρόεδρο της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ (Chairman of the Military Committee, CMC, Air Chief Marshal) σερ Στιούαρτ Πιτς.

Στη συνάντηση με τον Καναδό πρέσβη έμφαση δόθηκε στην ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας και τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο

Εξάλλου, στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Εθνικής Άμυνας με τον πρόεδρο της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ βρέθηκαν οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή (Μέση Ανατολή-Βόρεια Αφρική-Ανατολική Μεσόγειο) με αιχμή την ανατολική Μεσόγειο.

Περαιτέρω, ο κ. Πιτς -ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας- ενημερώθηκε για την εθνική αμυντική πολιτική της Ελλάδας, καθώς και για τα μείζονα θέματα και προτεραιότητες των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Στη συγκεκριμένη συνάντηση συμμετείχε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Υπουργείου:

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρέσβυ του Καναδά κ. MarkAllen, κατά την οποία συζητήθηκαν η περαιτέρω ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας και οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ακολούθως, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας δέχτηκε στο γραφείο του τον Πρόεδρο της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ (Chairman of the Military Committee, CMC) Air Chief Marshal Sir StuartPeach, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα. Στη συνάντηση παρέστη και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν το διεθνές περιβάλλον ασφαλείας, με έμφαση στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, Βόρειας Αφρικής και Μέσης Ανατολής.

Επιπροσθέτως, ο CMC ενημερώθηκε για την εθνική αμυντική πολιτική της Ελλάδας, καθώς και για τα μείζονα θέματα και προτεραιότητες των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νίκος Δένδιας: Πολιτικά εσφαλμένη και θεσμικά επικίνδυνη η πρόταση δυσπιστίας

Επίσκεψη Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου είχε σειρά συναντήσεων

Νίκος Δένδιας: «Τιμάμε τις εκατοντάδες χιλιάδες συμπατριώτες μας που έπεσαν μέσα σ’ αυτά τα 203 χρόνια για να είναι η πατρίδα μας ελεύθερη»

Νίκος Δένδιας: Πρέπει να ομογενοποιήσουμε τους τύπους των πολεμικών αεροσκαφών μας

Νίκος Δένδιας: Τιμάμε την μνήμη χιλιάδων Ελλήνων και Φιλελλήνων που θυσιάστηκαν για την ελευθερία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...