Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Φώφη φοβάται ότι και φέτος ο Αλέξης θα της πάρει την «3η Σεπτέμβρη»

Η Φώφη φοβάται ότι και φέτος ο Αλέξης θα της πάρει την «3η Σεπτέμβρη»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Να απευθύνει κάλεσμα διαλόγου και συνεργασίας σε όλες δημοκρατικές δυνάμεις την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου, δηλαδή ανήμερα τις επετείου ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ, σκέφτεται σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε μια ακόμη προσπάθεια να δημιουργήσει τη μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη.

Η κίνηση αυτή προφανώς και δεν θα αρέσει καθόλου στην επικεφαλής του ΚΙΝ.ΑΛ. Φώφη Γεννηματά που θεωρεί πως αυτή η μέρα είναι ξεχωριστή για το δικό της κόμμα.

Η Χαριλάου Tρικούπη έχει προγραμματίσει και εκείνη για τις 3 Σεπτεμβρίου σχετικές εκδηλώσεις στη Λάρισα ώστε να προσεγγίσει τον αγροτικό κόσμο.

Βεβαίως το ΚΙΝ.ΑΛ. δεν είναι ΠΑΣΟΚ, είναι ένα κόμμα που προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ, όπως και ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία είναι ένα κόμμα που προήλθε από το ΠΑΣΟΚ και την Ανανεωτική Αριστερά και ψηφίζεται από τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ.

Εάν αναλογιστεί κανείς ότι τρεις στους τέσσερις ψηφοφόρους του άλλοτε κραταιού ΠΑΣΟΚ ψηφίζει Αλέξη Τσίπρα, μάλλον τα «δικαιώματα» της 3ης Σεπτέμβρη ακολουθούν τον λαό και όχι τις σφραγίδες.

Στην Κουμουνδούρου, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, εμφανίζονται έτοιμοι να παίξουν το δικό τους πολιτικό παιχνίδι, θεωρώντας ότι τα ανοίγματα προς όμορους χώρους θα φέρουν στο κόμμα της Αριστεράς επιπλέον ψηφοφόρους αλλά και μέλη τα οποία αρχίζουν έστω και με αργούς ρυθμούς να αυξάνονται ενόψει του συνεδρίου που προγραμματίζεται για τις αρχές του 2020.

Η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο Γιάννης Ραγκούσης, ο Θάνος Μωραΐτης και αρκετά ακόμη ΠΑΣΟΚογενή στελέχη θα εντείνουν το προσεχές διάστημα τις επαφές τους με πρώην συντρόφους ώστε να τους πείσουν να μεταπηδήσουν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Υπάρχει επίσης μια μαγιά από στελέχη, όπως είναι ο τέως βουλευτής Δημήτρης Κρεμαστινός που τάσσονται ανοικτά υπέρ της συνεργασίας του ΚΙΝ.ΑΛ. με τον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο θεωρεί φυσικό σύμμαχο.

Μάλιστα εκτιμά ότι εάν οι δύο παρατάξεις συνεργάζονταν εκλογικά, θα αποτρεπόταν η επικράτηση της συντηρητικής παράταξης, αφού το ποσοστό που θα έπαιρναν από κοινού θα υπερέβαινε αυτό της Νέας Δημοκρατίας.

Η πρώτη φορά που ο Αλέξης Τσίπρας συμμετείχε σε εκδήλωση για την 3η Σεπτέμβρη ήταν το 2012. Μιλώντας σε ανοιχτή συγκέντρωση που είχε οργανώσει η πασοκογενής ομάδα «Νέος Αγωνιστής» («Αγωνιστής» ονομαζόταν η εφημερίδα της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ), ο Αλέξης Τσίπρας είχε πει τότε: «Η διακήρυξη των αρχών της 3ης του Σεπτέμβρη, όπως και κάθε πολιτική διακήρυξη που ενέπνευσε λαϊκούς αγώνες και σφράγισε την ιστορία του τόπου, δεν έχει κληρονόμους και δικαιούχους. Δεν μπορεί να είναι ιδιοκτησία από κληρονομιά οποιουδήποτε. Είναι κτήμα του ελληνικού λαού που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά της».

Να σημειωθεί εδώ ότι και τα προηγούμενα χρόνια ο Αλέξης Τσίπρας είχε συμμετάσχει σε εκδηλώσεις για την 3η Σεπτέμβρη, που είχαν προκαλέσει τον θυμό της Φώφης Γεννηματά.

Δεν είναι δηλαδή φέτος η πρώτη χρονιά που η Φώφη φοβάται μην της «πάρει» ο Αλέξης την επέτειο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Παπανδρέου προς Ν.Δ.: Υπονομεύετε τα αυτονόητα μιας δημοκρατικής πολιτείας

Αντιπαράθεση του Φαραντούρη με τον Πορτοσάλτε στον «αέρα» του ΣΚΑΪ

Φαραντούρης: «Η δικαιοσύνη θα αποδοθεί – Η δημοκρατία θα νικήσει»

Κασσελάκης για «μικρό» Καραμανλή: «Δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε» – Όλοι οι βουλευτές της ΝΔ συνυπεύθυνοι

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποχαιρετά τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη με αίσθημα ευγνωμοσύνης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...