Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Φάμελλος αποκάλυψε τι παίζει με τη ΔΕΗ – Τα πραγματικά χρέη και γιατί η ΝΔ βάζει τον λαό να πληρώσει

Ο Φάμελλος αποκάλυψε τι παίζει με τη ΔΕΗ – Τα πραγματικά χρέη και γιατί η ΝΔ βάζει τον λαό να πληρώσει
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Εμείς πληρώσαμε τα 350 εκατ. ευρώ που όφειλε η Πολιτεία στη ΔΕΗ για το 2012-2016, η ΝΔ του Μητσοτάκη ακόμη χρωστάει και δεν αποδίδει 200 εκατ. ευρώ για το 2007-2011 που… προσπέρασε ο Σαμαράς και επειδή δεν βγαίνουν στον Σταϊκούρα τα δημοσιονομικά ο Χατζηδάκης μεταφέρει την επιβάρυνση στους πολίτες, είπε ο τομεάρχης Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος «Στο Κόκκινο» και τον Στάθη Σχινά.

«Η ΔΕΗ φαίνεται να ετοιμάζεται αύριο, σε ΔΣ, να εγκρίνει αυτά που με διαρροή έχει ήδη δώσει στην δημοσιότητα από χτες…

»Είναι ξεκάθαρο ότι, μετά την ακατάσχετη κινδυνολογία του κ. Χατζηδάκη για ένα μήνα, το αποτέλεσμα ήταν τελικά να ανακοινώσουν αυξήσεις για τους καταναλωτές -και μάλιστα αδικαιολόγητες και από ό,τι φαίνεται προαποφασισμένες αυξήσεις», είπε ο κ. Φάμελλος, οι οποίες μεταφέρουν πολύ μεγάλο βάρος στα νοικοκυριά και τους επαγγελματίες, ιδιαίτερα τους μικρομεσαίους:

»αύξηση της τάξης του 5% (μείωση της έκπτωσης του συνεπούς πελάτη)

»επιβάρυνση 7% στους επαγγελματίες από την ενσωμάτωση της μείωσης του ΦΠΑ

»απώλεια της ωφέλειας των 300 εκατ. ευρώ για την κοινωνία από την ενσωμάτωση της μείωσης του ΦΠΑ (που είχε κερδηθεί από το πλεόνασμα)

»Υπάρχουν λοιπόν δύο άμεσες επιπτώσεις, σε νοικοκυριά και επαγγελματίες, που ξεκινούν από 5% και φτάνουν το 12% σε συνεπείς επαγγελματίες, βιοτέχνες, μικρομεσαίους», όπως τόνισε.

«Αιτία για τα παραπάνω είναι και το γεγονός ότι «δεν τους βγαίνει η δημοσιονομική διαχείριση της χώρας … έπρεπε ήδη να γίνει ρύθμιση νομοθετική για την απόδοση στην ΔΕΗ 200 εκατ. ευρώ για τις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας 2007-2011, που είχε διακοπεί το 2012 με νόμο της ΝΔ … ενώ εμείς το 2012-2016 είχαμε αποδώσει το αντίστοιχο ποσό, περίπου 350 εκατ. ευρώ, από το κοινωνικό μέρισμα του 2017», συνέχισε ο ίδιος.

«Τους λέμε λοιπόν: αφού η ρύθμιση έχει γίνει, από την δική μας κυβέρνηση, και αφού υπάρχει εισήγηση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας το Μάιο του 2019, γιατί δεν αποδίδετε στη ΔΕΗ τα 200 εκατ. ευρώ που χρωστάει η Πολιτεία;

»Για να μην έχει κανένα πρόβλημα ταμειακής ρευστότητας ή κάλυψης υποχρεώσεων; Δεν το κάνουν, γιατί δεν τους βγαίνουν τα δημοσιονομικά».

«Αποκαλύπτεται λοιπόν με έμμεσο τρόπο η εξαπάτηση, της παροχολογίας που δεν είχε υπόβαθρο πραγματικό … και η ΝΔ επιλέγει να μεταφέρει στον πολίτη, τον καταναλωτή και τον επαγγελματία, το κόστος, μέσα από μία καταστροφολογία για την ΔΕΗ που δεν έχει πραγματική βάση.

»Μας παρουσιάζουν ζημίες της ΔΕΗ στον ισολογισμό του 2018 που φτάνουν τα 900 εκατ. ευρώ, όταν αποδεδειγμένα στον ισολογισμό έχει δημοσιοποιηθεί ότι τουλάχιστον τα 520 εκατ. ευρώ είναι μη ταμειακά απαιτητές λογιστικές ζημίες, που είναι προβλεπόμενες ζημίες από πώληση μονάδων που έχει διακοπεί, ή από προβλεπόμενα εφάπαξ υπαλλήλων, άρα δεν είναι πραγματικές ζημιές.

»Κι όμως χρησιμοποιούν αυτό το λογιστικό τρικ, αλλά δεν καταθέτουν και καμία σοβαρή, ουσιαστική πρόταση για την σοβαρή πορεία της ΔΕΗ», όπως υπογράμμισε.

«Το σημερινό, πρακτικό είναι ότι ΝΔ επιλέγει αντί από το δημοσιονομικό πλεόνασμα, ως όφειλε, να καλύψει το χρέος της Πολιτείας προς την ΔΕΗ -και επειδή δεν βγαίνουν στον κ. Σταΐκούρα τα δημοσιονομικά, ο κ. Χατζηδάκης επέλεξε να μεταφέρει 500 εκατ. ευρώ επιπλέον επιβάρυνση στους πολίτες χωρίς να είναι αναγκαίο», κατάληξε ο κ. Φάμελλος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αντιπαράθεση του Φαραντούρη με τον Πορτοσάλτε στον «αέρα» του ΣΚΑΪ

Φαραντούρης: «Η δικαιοσύνη θα αποδοθεί – Η δημοκρατία θα νικήσει»

Κασσελάκης για «μικρό» Καραμανλή: «Δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε» – Όλοι οι βουλευτές της ΝΔ συνυπεύθυνοι

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποχαιρετά τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη με αίσθημα ευγνωμοσύνης

Φάμελλος για Φλωρίδη: «Πολιτικός γενίτσαρος, … ακροδεξιός, … χωρίς ηθική»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...