Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μήνυμα Παναγιωτόπουλου σε Τουρκία: Υψηλής προτεραιότητας η θαλάσσια ασφάλεια

Μήνυμα Παναγιωτόπουλου σε Τουρκία: Υψηλής προτεραιότητας η θαλάσσια ασφάλεια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στην κλιμακούμενη τουρκική προκλητικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο που συνεχίστηκε με την αποστολή τέταρτου ερευνητικού πλοίου αναφέρθηκε ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος στην Άτυπη Σύνοδο υπουργών Άμυνας της ΕΕ στο Ελσίνκι, στέλνοντας προειδοποιητικό μήνυμα προς την Άγκυρας και διαμηνύοντας πως τα ζητήματα για τη θαλάσσια Ασφάλεια είναι υψηλής προτεραιότητας για την Ελλάδα.

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος έκανε λόγο για συμπεριφορά που κλιμακώνει την ένταση και τους κινδύνους ασφαλείας στη περιοχή και επεσήμανε ότι η ΕΕ θα πρέπει να συμπεριλάβει κατά προτεραιότητα την Ανατολική Μεσόγειο στις περιοχές αυξημένου ενδιαφέροντος όσο αφορά στη «Συντονισμένη Θαλάσσια Παρουσία» της Ε.Ε.

Παράλληλα συμμετείχε στο δείπνο εργασίας των Υπουργών Άμυνας με θέμα «Τεχνητή Νοημοσύνη και Νέες Τεχνολογίες στην Άμυνα».

Κατά τη διάρκεια της παρέμβασης του, ο Υπουργός διαβεβαίωσε τους ομολόγους του σχετικά με την προτεραιότητα της Κυβέρνησης για εποικοδομητική συνεργασία σε θέματα Κοινής Πολιτικής Άμυνας και Ασφάλειας. Επιπροσθέτως υπέβαλε προτάσεις για τη συνεργασία των Κρατών-Μελών σε δραστηριότητες Τεχνητής Νοημοσύνης στην Άμυνα.

Κατά τις σημερινές εργασίες συζητήθηκαν η πρωτοβουλία για «Συντονισμένη Θαλάσσια Παρουσία» της Ένωσης (Coordinated Maritime Presences Concept), η οποία παρουσιάστηκε πρόσφατα, καθώς και τα ζητήματα της διασύνδεσης της «Κλιματικής Αλλαγής με την Άμυνα».

Στις παρεμβάσεις του για το θέμα της πρωτοβουλίας «Συντονισμένης Θαλάσσιας Παρουσίας» της Ένωσης ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος υπογράμμισε ότι τα ζητήματα για τη Θαλάσσια Ασφάλεια είναι υψηλής προτεραιότητας για την Ελλάδα και υπενθύμισε ότι η πολιτική της Ε.Ε. για τη Θαλάσσια Ασφάλεια υιοθετήθηκε επί Ελληνικής Προεδρίας το 2014.

Ο Έλληνας υπουργός σημείωσε ότι στην επιλογή των περιοχών που θα αναπτυχθεί μελλοντικά η πρωτοβουλία, μετά την ολοκλήρωση της πιλοτικής της εφαρμογής, θα πρέπει να συμπεριλαμβάνεται και το κριτήριο της εγγύτητας με την ΕΕ, όπως είναι η περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Επίσης ξεκαθάρισε ότι οι συνεργασίες που θα αναπτύσσει η εν λόγω πρωτοβουλία της ΕΕ με Τρίτες Χώρες, προϋποθέτει τον εκ μέρους τους σεβασμό των κανόνων καλής γειτονίας και του Διεθνούς Δικαίου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Νίκος Δένδιας: Πολιτικά εσφαλμένη και θεσμικά επικίνδυνη η πρόταση δυσπιστίας

Επίσκεψη Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου είχε σειρά συναντήσεων

Λογαριασμοί ρεύματος: Φρένο στην ελεύθερη μετακίνηση των καταναλωτών

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αποκαλύπτονται τα ψέματα της προπαγάνδας Μητσοτάκη – Δεύτερη φτωχότερη στην ΕΕ η Ελλάδα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...