Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χαρίτσης: Ο Μητσοτάκης στο Βερολίνο είπε ότι πάμε σε νέα μέτρα μνημονίου

Χαρίτσης: Ο Μητσοτάκης στο Βερολίνο είπε ότι πάμε σε νέα μέτρα μνημονίου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την «προσπάθεια υποβάθμισης των προσδοκιών, κυρίως στο πεδίο της οικονομίας και σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα», επισήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, αναφερόμενος στην επίσκεψη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στη Γερμανία, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Χαρίτσης σημείωσε ότι η στρατηγική του κ. Μητσοτάκη για τις φοροελαφρύνσεις και για την ανάπτυξη, τουλάχιστον δύο χρόνια, «βασιζόταν στη μείωση των πλεονασμάτων.

Και βλέπουμε τώρα να ανακρούει πρύμναν και, σιγά – σιγά, να παραπέμπει στις καλένδες», ενώ υπενθύμισε ότι «ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πριν από λίγες μέρες μίλησε για έναρξη της συζήτησης για τα πλεονάσματα το 2021, ενώ γνωρίζουμε ότι η υποχρέωση την οποία έχει αναλάβει η χώρα για πλεονάσματα 3,5% λήγει, έτσι και αλλιώς, το 2022».

Υπογράμμισε, επίσης, ότι «το θετικό περιβάλλον είχε δημιουργηθεί από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, εδώ και δύο χρόνια και οδήγησε στην αποκλιμάκωση των ομολόγων για να μπορούμε αυτή τη στιγμή να συζητάμε και για τα πρωτογενή πλεονάσματα, να μπορούμε να συζητάμε για την αναπτυξιακή πορεία της ελληνικής οικονομίας».

Ο κ. Χαρίτσης μίλησε για «πολύ επικίνδυνη τακτική» από την πλευρά της κυβέρνησης, σημειώνοντας πως, «αντί να χτίσει πάνω στις επιτυχίες της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, αντί να επιδιώξει με μία διαπραγμάτευση να επιτύχει αυτό το οποίο δρομολόγησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων και να δημιουργήσει δημοσιονομικό χώρο που έχει ανάγκη η ελληνική οικονομία, βγαίνει στο Βερολίνο και λέει ότι εμείς ουσιαστικά πάμε σε νέα μέτρα μνημονίου».

Σχετικά με την υπόθεση της ΔΕΗ, ο κ. Χαρίτσης κατηγόρησε την κυβέρνηση του Κυρ. Μητσοτάκη, αλλά και τις προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ότι «έχουν πολύ μεγάλη ευθύνη για τη ΔΕΗ, η οποία, ιστορικά, από τη δεκαετία του ΄50, ήταν βασικός πυλώνας της ελληνικής οικονομίας».

Όπως είπε, το διάστημα 2015-2019 μειώθηκε ο δανεισμός της και «έγιναν πολύ σημαντικές επενδύσεις, έγινε η απόσχιση του ΑΔΜΗΕ».

Και πρόσθεσε ότι τα προβλήματα πρέπει να αντιμετωπιστούν και «όχι απλά να διατηρηθεί στη ζωή, αλλά να αναπτυχθεί τα επόμενα χρόνια», καθώς, όπως τόνισε, «έχει τη δυνατότητα».

Για το ενδεχόμενο Εξεταστικής Επιτροπής για το θέμα της ΔΕΗ, ο ίδιος τόνισε:

«Όλα στο φως. Τίποτα δεν έχουμε να φοβηθούμε. Αν θέλει η κυβέρνηση της ΝΔ εξεταστική «ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα»».

Πρόσθεσε, δε, ότι «ο λαός να ενημερωθεί ότι η κυβέρνηση οδηγεί σε αυξήσεις τα τιμολόγια της ΔΕΗ από 1η Σεπτέμβρη. Με 500 εκατομμύρια ευρώ θα πληρώσει ο ελληνικός λαός αυτές τις αυξήσεις.

»Και επειδή κόπτεται η ΝΔ και η κυβέρνηση για τη μεσαία τάξη -το ακούγαμε προεκλογικά συνέχεια- κυρίως τη μεσαία τάξη θα πλήξουν αυτά τα μέτρα».

Αναφορικά με τον ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε ότι το επόμενο διάστημα θα κάνει «ένα νέο ξεκίνημα τομής, αλλά και συνέχειας με τη μέχρι τώρα πορεία μας», προσθέτοντας ότι «υπάρχει μια δυναμική, η οποία πρέπει να εκφραστεί και με οργανωτικό τρόπο.

»Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα αριστερό, λαϊκό, ριζοσπαστικό κόμμα. Δεν τίθεται ζήτημα να αλλάξουμε ταυτότητα».

Να σημειωθεί ότι σήμερα πραγματοποιούνται συσκέψεις στελεχών του κόμματος για οργανωτικά ζητήματα, αλλά και για την προετοιμασία ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: «Τρέμει» την προκαταρκτική και λέει όχι – Δικαιολογίες για τα Τέμπη

Φάμελλος: Προκαταρκτική για τον Καραμανλή που θα τον παραπέμψει στη Δικαιοσύνη

ΚΚΕ για παραιτήσεις Παπασταύρου-Μπρατάκου: «Παζάρια της κυβέρνησης με τα μεγάλα αστικά συμφέροντα»

Βελόπουλος για αποπομπή Μπρατάκου-Παπασταύρου: Πλανώνται κυβέρνηση και πρωθυπουργός εάν νομίζουν ότι θα διασωθούν

Ανδρουλάκης: Ο πυρήνας του προβλήματος της διαφθοράς είναι το Μέγαρο Μαξίμου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...