Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

O Συρίγος λέει στους Νεοδημοκράτες στη Βέροια: «Εάν φύγει το Βόρεια Μακεδονία θα μείνει σκέτο Μακεδονία»

O Συρίγος λέει στους Νεοδημοκράτες στη Βέροια: «Εάν φύγει το Βόρεια Μακεδονία θα μείνει σκέτο Μακεδονία»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας, αποτελούμενο από τους βουλευτές Ευάγγελο Συρίγο (βουλευτής Αθηνών), Χρήστο Δερμεντζόπουλο, (βουλευτής Έβρου) Παρασκευή Βρυζίδου (βουλευτής Κοζάνης) και τον γραμματέα οργανωτικού κ. Στυλιανό Κονταδάκη βρέθηκε στην Βέροια, εν όψει της επίσκεψης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην ΔΕΘ και συμμετείχε σε κομματική εκδήλωση με θέμα «Το μακεδονικό σήμερα μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών».

Το κλιμάκιο των βουλευτών συνόδευαν οι βουλευτές Τάσος Μπαρτζώκας, Λάζαρος Τσαβδαρίδης, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Παναγιώτης Παλπάνας και η πρόεδρος της τοπικής Συρμούλα Τζήμα Τόπη.

Μιλώντας για την Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Συρίγος είπε ότι είναι μια κακή συμφωνία και ότι το επόμενο διάστημα θα γίνει μια μάχη για το αν επικρατήσει το Βόρεια Μακεδονία ή το σκέτο Μακεδονία.

Επίσης είπε ότι ο μόνος τρόπος για να καταγγείλει η Ελλάδα την συμφωνία είναι να μην τηρήσει το άλλο μέρος τα συμφωνηθέντα αλλά αυτό θα δώσει την δυνατότητα στους γείτονες να αλλάξουν το όνομα και να επιστρέψουν στο σκέτο Μακεδονία (σ.σ. Tribune: Ό,τι έλεγε και ο Κοτζιάς).

Γι αυτό η θέση της κυβέρνησης είναι το εξής: Η συμφωνία δεν καταγγέλλεται αλλά αν διαπιστωθούν παραβιάσεις, να ζητήσει η Ελλάδα αλλαγές.

(σ.σ. Tribune: Αυτό που λέει περί «αλλαγών» στη Συμφωνία είναι λαϊκίστικη μπούρδα και οφείλει ως καθηγητής να μη λέει τέτοιες σαχλαμάρες, να σοβαρευτεί για να τον παίρνουν και οι άλλοι σοβαρά. Αρκετά έχει γελοιοποιηθεί σε εχθρούς και συμμάχους. Από εκεί που τον σεβόμασταν άπαντες ως αναλυτή και πανεπιστημιακό δάσκαλο, έχασε κάθε αξιοπιστία αναμασώντας προεκλογικά ανόητες και αντιεπιστημονικές κομματικές γραμμές μιλώντας ενάντια στη Συμφωνία, την ίδια που τώρα υπερασπίζεται).

Ο κ. Συρίγος είπε ότι το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση θα προσπαθήσει το επόμενο διάστημα αλλαγές όπως για παράδειγμα τα εμπορικά σήματα (σ.σ. Tribune: το έχει κάνει ήδη η προηγούμενη κυβέρνηση).

Στην τοποθέτησή του υποστήριξε και μια επίθεση φιλίας προς τους γείτονες αφενός γιατί η Ελλάδα δεν κινδυνεύει από τα Σκόπια και αφετέρου για να μην περάσουν οι γείτονες στην σφαίρα επιρροής των Τούρκων. (σ.σ. Tribune: Ό,τι έλεγε και ο Κοτζιάς – Αλλά ό,τι έγραφε και το TRIBUNE).

Ένα άλλο θέμα που έθιξε το κλιμάκιο της ΝΔ ήταν το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης τις πρώτες ημέρες της θητείας της.

Οι βουλευτές Τσαβδαρίδης, Μπαρτζώκας, Βρυζίδου και Δεμερτζόπουλος τόνισαν ότι η κυβέρνηση έδειξε ετοιμότητα και αποτελεσματικότητα και έδωσε λύσεις σε προβλήματα, στα πρώτα νομοσχέδια που ψήφισε.

Στην κομματική εκδήλωση, ο γραμματέας οργανωτικού Στυλιανός Κονταδάκης μιλώντας στα κομματικά στελέχη αναφέρθηκε στην προσπάθεια ανασύνταξης του κόμματος για να επικρατήσει ιδεολογικά στην κοινωνία.

Δείτε στο βίντεο τις τοποθετήσεις για το Μακεδονικό αλλά και τις πρώτες ημέρες της κυβέρνησης:

Πηγή: Πληροφοριοδότης

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: «Τρέμει» την προκαταρκτική και λέει όχι – Δικαιολογίες για τα Τέμπη

Φάμελλος: Προκαταρκτική για τον Καραμανλή που θα τον παραπέμψει στη Δικαιοσύνη

ΚΚΕ για παραιτήσεις Παπασταύρου-Μπρατάκου: «Παζάρια της κυβέρνησης με τα μεγάλα αστικά συμφέροντα»

Βελόπουλος για αποπομπή Μπρατάκου-Παπασταύρου: Πλανώνται κυβέρνηση και πρωθυπουργός εάν νομίζουν ότι θα διασωθούν

Ανδρουλάκης: Ο πυρήνας του προβλήματος της διαφθοράς είναι το Μέγαρο Μαξίμου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...