Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έρχεται στην Αθήνα ο Πομπέο – Οι ΗΠΑ θα δηλώσουν την αφοσίωσή τους στη συμμαχία με την Ελλάδα

Έρχεται στην Αθήνα ο Πομπέο – Οι ΗΠΑ θα δηλώσουν την αφοσίωσή τους στη συμμαχία με την Ελλάδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στην Αθήνα θα βρίσκεται το πρώτο δεκαήμερο Οκτωβρίου, ο υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, σύμφωνα με τον Μιχάλη Ιγνατίου.

Ο κ. Πομπέο συνεχίζει να πιστεύει ότι η αγορά των ρωσικών S-400 από την Τουρκία είναι μία πράξη αντισυμμαχική και πρέπει με κάποιο τρόπο η Αμερική να αντιδράσει.

Δεν θεωρεί, με λίγα λόγια, αρκετή την ακύρωση της συμμετοχής της Τουρκίας στο πρόγραμμα κατασκευής των F-35, που ήταν και ένα καλό κτύπημα στην τουρκική οικονομία, αφού απώλεσε 9 και πλέον δισεκατομμύρια σε έσοδα της πολεμικής της βιομηχανίας.

Σύμφωνα με τον Μιχάλη Ιγνατίου, όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι η αμερικανική κυβέρνηση είναι έτοιμη για να προχωρήσει σε μία ισχυρή στρατηγική συνεργασία με την Ελλάδα, που βεβαίως δεν θα έχει τόσο σχέση με την κατάσταση των τουρκοαμερικανικών σχέσεων, όσο με τη συνειδητοποίηση από την πλευρά των Αμερικανών ότι δεν πρέπει να βάζουν όλα τα κουκιά τους στο ίδιο καλάθι.

Ο μεγάλος στόχος είναι η στρατηγική συμμαχία με χώρες της Ανατολικής Μεσογείου, συμπεριλαμβανομένων της Κύπρου, του Ισραήλ και της Αιγύπτου, σε πρώτη φάση.

Αλλά ο ειδικός στόχος είναι μία άλλου είδους συνεργασία με την Ελλάδα, η οποία είναι χώρα πρώτης γραμμής για τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η αμερικανική πλευρά θα δηλώσει επίσημα την αφοσίωσή της σε αυτή τη σχέση και απ’ εκεί και πέρα ακολουθούν τα όποια οφέλη μπορέσει να αποκομίσει η Ελλάδα.

Διπλωματική πηγή που επικαλείται ο Μιχάλης Ιγνατίου έλεγε ότι, πρέπει να υπάρχει υπομονή διότι τα πράγματα δεν αλλάζουν από τη μία στιγμή στην άλλη, και ότι ανεξάρτητα από τις σχέσεις των ΗΠΑ με την Τουρκία, η Ουάσιγκτον και η Αθήνα θα βαδίσουν μαζί σε ένα άλλο πολύ αναβαθμισμένο επίπεδο.

Η πηγή εξήγησε -και το θεωρεί λογικό- ότι οι άνθρωποι στην Ελλάδα είναι ανυπόμονοι και επιθυμούν να δουν γρήγορα αποτελέσματα.

Υπάρχει η αίσθηση, προσθέτει ο Μιχάλης Ιγνατίου, χωρίς να παρουσιάζεται ακόμα κάτι χειροπιαστό, είναι ότι εκ των πραγμάτων θα αναγκαστεί ο κ. Τραμπ να επιβάλει ένα πακέτο κυρώσεων στην Τουρκία, καθώς αυξάνονται οι απειλές του κ. Ερντογάν για εισβολή στη Βόρεια Συρία με στόχο τους Κούρδους συμμάχους της Αμερικής.

Επίσης ετοιμάζουν εκπλήξεις σημαντικοί νομοθέτες του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

Σε ό,τι αφορά τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις, το τελευταίο διάστημα καταρρίφθηκε και ο μύθος ότι ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ και η Αμερική δεν έχουν καλές σχέσεις με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τα στελέχη της κυβέρνησής του.

Σιγά-σιγά το επίπεδο των σχέσεων φτάνει και θα ξεπεράσει τη στενή συνεργασία της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ.

Αυτό πάντως που θα λένε για πάντα στην αμερικανική πρωτεύουσα, είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας οδήγησε τις σχέσεις στο καλύτερο τους επίπεδο στην ιστορία, κάτι που συνεχίζει και ο κ. Μητσοτάκης, καταλήγει ο Μιχάλης Ιγνατίου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

Γερμανία: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν δολιοφθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρόμους

Οι Τούρκοι έτοιμοι για «τσαμπουκά» για το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...