Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Λευκός Οίκος δεν ανακοίνωσε τη συνάντηση Τραμπ με Ερντογάν στον ΟΗΕ

Ο Λευκός Οίκος δεν ανακοίνωσε τη συνάντηση Τραμπ με Ερντογάν στον ΟΗΕ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ανώτεροι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου ανέλαβαν την Παρασκευή να ενημερώσουν τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους για το πρόγραμμα των διμερών συναντήσεων του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ με ξένους ηγέτες στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

Όπως γράφει ο Μιχάλης Ιγνατίου, η έκπληξη της ενημέρωσης αυτής, ήταν ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν δεν συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο των ηγετών με τους οποίους ο Αμερικανός πρόεδρος θα έχει επίσημες διμερείς συνομιλίες.

Σύμφωνα με τους ανώτερους αξιωματούχους, ο κ. Τραμπ θα συναντηθεί με τους προέδρους και πρωθυπουργούς των παρακάτω χωρών:

Της Ουκρανίας, του Πακιστάν, της Πολωνίας, της Νέας Ζηλανδίας, της Σιγκαπούρης, της Αιγύπτου, της Νοτίου Κορέας, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ινδίας, του Ιράκ και του Ελ Σαλβαδόρ.

Ο κ. Ερντογάν, εδώ και δύο εβδομάδες, κομπάζει ότι θα συναντηθεί με τον κ. Τραμπ, από τον οποίο θα απαιτήσει πολλά πράγματα, ανάμεσα στα οποία είναι η «ζώνη ασφαλείας» στη Βόρεια Συρία και η πώληση στην Τουρκία του συστήματος Patriot, εφόσον –όπως είπε στους δημοσιογράφους του πρακτορείου Reuters– του χορηγήσει η Αμερική και την απόρρητη τεχνολογία του, κάτι το οποίο δεν θα συμβεί ποτέ.

Η Ουάσιγκτον δεν μοιράζεται τα στρατιωτικά μυστικά της ούτε με πραγματικούς συμμάχους της, όπως το Ισραήλ και η Βρετανία.

Πόσο μάλλον με την Τουρκία, που διατηρεί στρατηγική συμμαχία με τη Μόσχα και την Τεχεράνη.

Ουδείς γνωρίζει, και δεν ειπώθηκε στην ενημέρωση, γιατί ο κ. Ερντογάν αποκλείστηκε από τις επίσημες διμερείς συναντήσεις.

Εικασίες μπορεί ο καθένας να κάνει πολλές, διότι λόγω της σχέσης τους, που διαφημίζουν και οι δύο, θα ανέμενε κανείς ότι η επίσημη συνάντηση των δύο προέδρων ήταν δεδομένη.

Άλλωστε, ο κ. Τραμπ και ο κ. Ερντογάν έχουν συναντηθεί στο παρελθόν σε αρκετές διεθνείς συναντήσεις, είτε στον ΟΗΕ, είτε στο ΝΑΤΟ και στους G-20, καταλήγει ο Μιχάλης Ιγνατίου.

Το TRIBUNE προσθέτει ότι στις παραπάνω συναντήσεις δεν ανακοινώθηκε ούτε εκείνη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

ΗΠΑ: Έξι αγνοούμενοι στη Βαλτιμόρη από κατάρρευση γέφυρας

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...