Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Φυλακή όποιος βλασφημά τα θεία – Τι απαντά ο Τσιάρας για τον νόμο… όπως Ισλαμικό Κράτος

Φυλακή όποιος βλασφημά τα θεία – Τι απαντά ο Τσιάρας για τον νόμο… όπως Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Θέλουμε να διαφυλάξουμε τα πραγματικά δικαιώματα και τις πραγματικές ελευθερίες των πολιτών, ανεξαρτήτως πολιτικού και θρησκευτικού πιστεύω».

Αυτό υπογράμμισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, για την επαναφορά του αδικήματος της κακόβουλης βλασφημίας των θείων, στον Ποινικό Κώδικα, η οποία και έχει πυροδοτήσει αντιδράσεις.

Σύγχρονη ευνομούμενη ευρωπαϊκή πολιτεία, είναι μια ελεύθερη πολιτεία, η οποία μπορεί να προστατεύει όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως της οποιαδήποτε κατεύθυνσης, του οποιουδήποτε θρησκευτικού δόγματος, είπε ο υπουργός, που λίγο νωρίτερα είχε δεχθεί πυρά για το θέμα, στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, η οποία ολοκλήρωσε τη β΄ ανάγνωση του νομοσχεδίου με τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Η κακόβουλη βλασφημία

«Μακριά από εμένα η επιστροφή σε μια αναχρονιστική άποψη.

»Πείτε μου όμως, με όλα αυτά τα οποία είδαμε, το τελευταίο χρονικό διάστημα, να υφίστανται, με την εγκατάσταση μεταναστών-προσφύγων, σε βασικές δομές που δημιουργούνται και στην ενδοχώρα, και με τα προβλήματα που κάποιες τοπικές κοινωνίες αρχίζουν να διαμορφώνουν, μια και δεν υπάρχει και γενικότερη κουλτούρα, δεν πρέπει να προστατεύσουμε τις πραγματικές ελευθερίες των ανθρώπων;», είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης και πρόσθεσε:

«Κάνουμε συγκεκριμένες παρεμβάσεις, συγκεκριμένες αλλαγές, όχι με καμία πρόθεση να επιστρέψουμε στο παρελθόν, αλλά με πρόθεση να διαφυλάξουμε τα πραγματικά δικαιώματα και τις πραγματικές ελευθερίες των πολιτών.

»Όλων των πολιτών, ανεξαρτήτως φυσικά πολιτικού πιστεύω, και φυσικά ανεξαρτήτως θρησκευτικού πιστεύω.

»Αυτό σημαίνει μια σύγχρονη ευνομούμενη ευρωπαϊκή πολιτεία.

»Δηλαδή, μια ελεύθερη πολιτεία η οποία μπορεί να προστατεύει όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως της οποιαδήποτε κατεύθυνσης, του οποιουδήποτε θρησκευτικού δόγματος».

Η κοινωνική πραγματικότητα

Ο κ. Τσιάρας απάντησε και στις αναφορές κομμάτων της αντιπολίτευσης, ότι η κυβέρνηση κινείται, με βάση το δόγμα «νόμος και τάξη».

«Έχω την εντύπωση ότι βλέπετε πολλές αμερικανικές ταινίες.

»Μια επιχειρηματολογία που έχει βασιστεί στους όρους “νόμος και τάξη’ ή “λευκό κολάρο”, είναι μια προσέγγιση που δεν έχει σχέση με την Ελλάδα.

»Εδώ έχουμε μια εντελώς διαφορετική κουλτούρα.

»Δεν υπάρχει κουλτούρα που προσιδιάζει με χώρα που βρίσκεται από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

»Αντίθετα, προσπαθούμε να δούμε και να αντιμετωπίσουμε τα ζητήματα μέσα από μια λογική που υπαγορεύει η δική μας κοινωνική πραγματικότητα», είπε ο κ. Τσιάρας.

Κακουργηματική απάτη

Σε σχέση με την κατ΄έγκληση δίωξη τραπεζικών στελεχών στην κακουργηματική απιστία, ο υπουργός Δικαιοσύνης υπογράμμισε, ότι για να προχωρήσει η αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας και της πιστοληπτικής αξιολόγησης της χώρας, πρέπει αφενός η Ελλάδα να προχωρήσει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και αφετέρου να υπάρξει σημαντική μείωση των «κόκκινων» δανείων των ελληνικών τραπεζών.

«Έχετε αντιληφθεί για τι μιλάμε, όταν φέρνουμε τη συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση;

»Μιλάμε για τις μικρές, τις μεσαίες επιχειρήσεις που αυτή τη στιγμή δεν μπορούν να ρυθμίσουν το δικό τους δάνειο.

»Εσείς θα αναλάβετε την ευθύνη να πείτε στους πολίτες ότι αυτή τη ρύθμιση δεν τη θέλετε;

»Αυτόν τον ξαφνικό θάνατο που επικρέμεται κάθε μέρα, κάθε ώρα και στιγμή, πάνω από εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, θα μπορέσουμε να τον σταματήσουμε;

»Γιατί αυτό είναι το ερώτημα που πρέπει να απαντήσουμε», είπε ο κ. Τσιάρας και υπογράμμισε ότι πρέπει να βοηθηθεί η οικονομία «να πάρει μπρος», «να δοθούν δάνεια» και να προστατευθούν οι επιχειρήσεις.

Έως δύο χρόνια φυλάκιση σε όποιον καθυβρίζει τα θεία

Αυστηρότερες ποινές για την παιδεραστία, τη διακίνηση μεταναστών και επαναφορά της κακόβουλης βλασφημίας των θείων επιφέρουν τροποποιήσεις στο αρχικό σχέδιο νόμου για τον Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, που ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, κατά τη δεύτερη ανάγνωση του σχεδίου νόμου στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιάρα:

– Επανέρχονται η κακόβουλη βλασφημία και η καθύβριση των θρησκευμάτων (άρθρο 198 του ΠΚ). Προβλέπεται φυλάκιση έως 2 έτη για όποιον κακόβουλα καθυβρίζει τον Θεό και όποιος δημόσια και κακόβουλα καθυβρίζει την ορθόδοξη εκκλησία ή θρησκεία ανεκτή στην Ελλάδα. «Με αυτόν τον τρόπο θεραπεύουμε τα πάντα και δημιουργούμε τις συνθήκες, ώστε φαινόμενα που αποτέλεσαν κορυφαία σημεία της επικαιρότητας το τελευταίο διάστημα να αντιμετωπίζονται με το συγκεκριμένο τρόπο», είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

– Αυστηροποιείται το πλαίσιο τιμώρισης του βιασμού (άρθρο 336 του ΠΚ που αφορά και στο βιασμό ανηλίκων). Προβλεπόταν κάθειρξη 5 έως 15 έτη τιμώρησης και έγινε κάθειρξη τουλάχιστον 10 ετών. Επίσης, εάν ο βιασμός έγινε από 2 ή περισσότερους δράστες που ενεργούσαν από κοινού, αντί για 10, 15 έτη τιμώρισης, η ποινή μεταβλήθηκε σε ισόβια ή πρόσκαιρη κάθειρξη 10, 15 χρόνια.

– Αυστηροποίηση του πλαισίου τιμώρισης της διακίνησης μεταναστών. Ήδη, ο νόμος προέβλεπε αυστηρή ποινή. Τώρα αυξάνονται τα πρόστιμα και οι ποινές. Η ποινή και τα πρόστιμα που επιβάλλονται είναι για κάθε μεταφερόμενο άτομο.

– Αναφορικά με την κλοπή από δύο ή περισσότερους, απαλείφεται, από το συζητούμενο σχέδιο νόμου, η διάρρηξη και πλέον εάν η κλοπή τελέστηκε από δύο ή περισσότερους που είχαν οργανωθεί για την τέλεση κλοπών, τιμωρείται με κάθειρξη έως 10 έτη και χρηματική ποινή.

– Τροποποιείται το άρθρο 79 του Ποινικού Κώδικα, παράγραφος 7, έτσι ώστε στην απόφαση να αναφέρονται ρητά οι λόγοι που δικαιολογούν την κρίση του δικαστηρίου για την επιμέτρηση της ποινής που επέβαλε. «Στο προηγούμενο καθεστώς για την επιμέτρηση της ποινής χρειαζόταν ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία, πράγμα που θα οδηγούσε σε σωρεία αναιρέσεων. Δεν χρειάζεται πλέον φλυαρίες στην απόφαση, και όπως όλα τα χρόνια είχε αιτιολογία η απόφαση, έτσι θα έχει και τώρα. Το ζήτησε η Ένωση Εισαγγελέων, το ζήτησαν οι δικαστές», δήλωσε ο υπουργός.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Έξοδος Δικαίου» των Μεσολογγιτών: Πάνδημο ΟΧΙ στην επιχειρούμενη κατάργηση του κεντρικού Πρωτοδικείου Μεσολογγίου

Frankfurter Rundschau: Θα εκδώσει η Ελλάδα στην Τουρκία πρώην συνεργάτη του Ερντογάν;

Βουλή: Ψηφίστηκε ο νέος Ποινικός Κώδικας μόνο με τις ψήφους της ΝΔ – Καταψήφισε σύσσωμη η αντιπολίτευση

Ανδρουλάκης: Δεν θα κλείσουμε τα μάτια σε καραμπινάτα σκάνδαλα και σε ό,τι πλήττει το κράτος δικαίου

Φάμελλος: Η κυβέρνηση της «αδικίας» φέρνει Ποινικούς Κώδικες για να εξευμενίσει τη φράξια Σαμαρά-Βορίδη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...