Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Persona non grata» ο πρέσβης της Τρίπολης – Τον περιμένουν την Παρασκευή στο ΥΠΕΞ να του το ανακοινώσουν

«Persona non grata» ο πρέσβης της Τρίπολης – Τον περιμένουν την Παρασκευή στο ΥΠΕΞ να του το ανακοινώσουν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Persona non grata» αποτελεί για την Ελλάδα ο Λίβυος πρέσβης της κυβέρνησης της Τρίπολης, απόφαση την οποία αναμένεται να του ανακοινώσουν την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου στο ΥΠΕΞ όπου τον έχουν καλέσει.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή λήγει το τελεσίγραφο που είχε θέσει από τις 2 Δεκεμβρίου ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, προς τον πρέσβη της Τρίπολης στην Αθήνα, με φόντο τη συμφωνία της χώρας του με την Τουρκία, για τη χάραξη νέας ΑΟΖ και θαλασσίων συνόρων στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Λίβυος πρέσβης αναμένεται κανονικά την Παρασκευή στο υπουργείο Εξωτερικών και πλέον βάσει όσων είχαν γίνει γνωστά τις προηγούμενες ημέρες, αναμένεται να κηρυχθεί «persona non grata» (ανεπιθύμητο πρόσωπο).

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Δένδιας σε τηλεοπτικές δηλώσεις του είχε προειδοποιήσει, λέγοντας πως «εάν δεν μας φέρει τη συμφωνία την Παρασκευή, θα κηρυχθεί persona non grata και θα φύγει».

Είχε εκφράσει, μάλιστα, την πεποίθηση ότι ο τουρκικής καταγωγής πρωθυπουργός της κυβέρνησης της Τρίπολης της Λιβύης, Φαγιέζ αλ Σαράζ, δεν είχε την εξουσιοδότηση να υπογράψει μια τέτοια συμφωνία ενώ εκτίμησε ότι δεν θα εγκριθεί με «κανένα τρόπο από το κοινοβούλιο της Λιβύης» στη Βεγγάζη, που έχει πρόεδρο αναγνωρισμένο από τα Ηνωμένα Έθνη.

Εξάλλου, ο κ. Δένδιας, είχε αποκαλύψει πως οι κινήσεις προσέγγισης μεταξύ Άγκυρας και Τρίπολης ήταν σε γνώση της Αθήνας και για αυτό είχε συνομιλήσει και ο ίδιος με τον Λίβυο ομόλογό του για το θέμα τον περασμένο Σεπτέμβριο, στο περιθώριο της συνεδρίασης του ΟΗΕ.

Σχολιάζοντας τη συμφωνία Λιβύης – Τουρκίας, ο υπουργός Εξωτερικών είπε πως πρόκειται για δύο μνημόνια με το ένα να αφορά τα ζητήματα της θάλασσας και το δεύτερο στρατιωτική συνεργασία.

Ο Νίκος Δένδιας τόνισε ότι ιδιαίτερα με το δεύτερο μνημόνιο, είναι πολύ πιθανό η Τουρκία να παραβιάζει το εμπάργκο που έχει επιβληθεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας στη μεταφορά όπλων στη Λιβύη.

Το ελληνικό ΥΠΕΞ έχει στα χέρια του τη συμφωνία, όπως έγινε γνωστό το πρωί, ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι το κείμενο δεν έφτασε στο υπουργείο από λιβυκή πηγή.

Να σημειωθεί ότι το κείμενο κυκλοφορεί πλέον παντού, το γνωρίζουμε ΟΛΟΙ, διαβάστε το πατώντας ΕΔΩ…

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποδίδει φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Νίκος Δένδιας για Γενοκτονία Αρμενίων: «Τιμάμε σήμερα τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας»

RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

Γεραπετρίτης: «Η ΕΕ και οι χώρες του Κόλπου οφείλουν να αντιμετωπίσουν από κοινού τις προκλήσεις στη Μέση Ανατολή»

Ο Νίκος Δένδιας τιμά τη μνήμη του Κωνσταντίνου Καραμανλή

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...