Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ποιες είναι οι επόμενες κινήσεις της Αθήνας απέναντι στο «μνημόνιο» Άγκυρας-Τρίπολης

Ποιες είναι οι επόμενες κινήσεις της Αθήνας απέναντι στο «μνημόνιο» Άγκυρας-Τρίπολης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Αθήνα μελετά τις επόμενες κινήσεις της σε σχέση με το «μνημόνιο» που συνυπέγραψαν η Τουρκία με τη Λιβύη (κυβέρνηση Τρίπολης) προκειμένου να αντιμετωπίσει το πρόβλημα στην αρχή του, πριν δημιουργήσει τετελεσμένα.

Σε πρώτη φάση κλήθηκε ήδη στο υπουργείο Εξωτερικών ο πρέσβης της Λιβύης στην Αθήνα και του ανακοινώθηκε ότι είναι ανεπιθύμητος (persona non grata).

Παράλληλα του δόθηκε προθεσμία τριών ημερών να εγκαταλείψει τη χώρα.

Ταυτόχρονα έχουν προσκληθεί στη χώρα μας ο αναπληρωτής πρωθυπουργός και ο πρόεδρος του λιβυκού Κοινοβουλίου, που και οι δύο πρόσκεινται στον στρατηγό Χαφτάρ.

Αντίκεινται, δηλαδή, στη συμφωνία, την οποία χαρακτηρίζουν κατάφωρη παραβίαση της ασφάλειας και της κυριαρχίας της Λιβύης.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει συζητήσει εκτενώς το θέμα με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, γνωστοποιώντας τις ελληνικές θέσεις και λαμβάνοντας τη στήριξή τους.

Σύμφωνα με πηγές στην Αθήνα, εξετάζεται το ενδεχόμενο να τεθεί το θέμα από ελληνικής πλευράς και στην προσεχή Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Πέμπτη.

Θα αξιολογηθούν όλα τα δεδομένα και θα κριθεί αν απαιτείται κάποια νέα πρωτοβουλία σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, μιας και η Επιτροπή έχει ήδη καταδικάσει τις τουρκικές ενέργειες, ενώ οι ισχυρές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες κινούνται ήδη ανοιχτά για το θέμα.

Η κυβέρνηση δεν εφησυχάζει και παρακολουθεί στενά όλες τις κινήσεις που γίνονται από την πλευρά της Άγκυρας.

Στελέχη της εκτιμούν ότι έχει σταλεί το μήνυμα στην απέναντι πλευρά του Αιγαίου, που αντιλαμβάνεται τόσο τη διπλωματική απομόνωση στην οποία οδηγείται, όσο και την αδυναμία της να στηρίξει, και, πολύ περισσότερο, να προχωρήσει σε άλλες ενέργειες, που θα βασίζονται σε μια συμφωνία η οποία απορρίπτεται από το δεύτερο μέρος που περιλαμβάνεται σε αυτήν.

Πηγή: HellasJournal

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

26/3/1919 Εφημερίς «ΕΠΟΧΗ»: «Κάθε πόθος που πνίγεται με την βίαν και με την αγριότητα, ριζώνει βαθύτερα εις την ψυχήν του λαού»

Ο Ερντογάν απείλησε να στείλει στον Αλλάχ τον Νετανιάχου: «Ο Κύριός μας να τον κάνει να υποφέρει»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...