Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δήλωση Ευάγγελου Βενιζέλου για τον αποκεφαλισμό του δημοσιογράφου

Δήλωση Ευάγγελου Βενιζέλου για τον αποκεφαλισμό του δημοσιογράφου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Η εν ψυχρώ εκτέλεση του Αμερικανού δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλει, στο Ιράκ, αποτελεί μία αποτρόπαια πράξη βαρβαρότητας, την οποία ο πολιτισμένος κόσμος αδυνατεί να συλλάβει και να ανεχθεί.

Οι δράστες αυτής της ειδεχθούς δολοφονίας δεν θα πρέπει να μείνουν ατιμώρητοι.

Μόνη απάντηση στην τρομοκρατία του παράλογου καθεστώτος που έχει εγκαθιδρύσει το ISIS σε μέρος του Ιράκ μπορεί να είναι η ομόφωνη καταδίκη τέτοιων ενεργειών από το σύνολο των λαών και των κυβερνήσεων και η συνεννόηση όλων των ιρακινών πολιτικών δυνάμεων, προκειμένου να διαμορφώσουν μία ενιαία στάση απέναντι στην απειλή των εξτρεμιστών τρομοκρατών» αναφέρει ο Ευάγγελος Βενιζέλος στη δήλωσή του για την εν ψυχρώ εκτέλεση του Αμερικανού δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλει και την επιδείνωση της κατάστασης στο Ιράκ.

«Το καθεστώς του αυτοαποκαλούμενου Χαλιφάτου έχει διαμορφώσει στην περιοχή που ελέγχει μία ανυπόφορη κατάσταση τρόμου για όλους όσους δεν ταιριάζουν ή δεν ταυτίζονται με την άλογη ιδεολογική τους άποψη.

Κύρια θύματα της τρομοκρατίας τους είναι οι κοινότητες των Χριστιανών και των Γιαζιντί, οι οποίες διώκονται απλά και μόνο εξαιτίας των θρησκευτικών τους πεποιθήσεων, αλλά και ένα μεγάλο μέρος του ιρακινού πληθυσμού, το οποίο αναγκάζεται να υποστεί, για ακόμα μία φόρα, το φόβο, τη βία, την αβεβαιότητα και την παραβίαση θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος αφού επαναλαμβάνει «την υποστήριξή μας στο λαό του Ιράκ» εκφράζει την ελπίδα «ότι η κλιμάκωση της βίας και της τρομοκρατίας θα πάψει και θα αποκατασταθεί η ειρηνική συμβίωση και ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των εθνοτικών, θρησκευτικών και κοινωνικών ομάδων της χώρας».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Οι μέχρι σήμερα αριθμοί των νεκρών, όπως τους ανακοίνωσαν οι χώρες

Οι ΗΠΑ χαρακτηρίζουν «τρομοκράτες» τη Μουσουλμανική Αδελφότητα του Σουδάν

Έχουν ενεργοποιηθεί ιρανικοί «εν υπνώσει θύλακες» στην Αμερική;

Το Κατάρ προετοιμάζει την απέλαση της ηγεσίας της Χαμάς λόγω της φιλοϊρανικής της στάσης

Έξι μήνες κόλασης: Το Ιράν διατείνεται ότι μπορεί να διεξαγάγει πόλεμο υψηλής έντασης μέχρι το φθινόπωρο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...