ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































DNA: Οι Έλληνες της Μέσα Μάνης μοναδική γενετική «νησίδα»
Με εκρηκτικό παρελθόν η 56χρονη δασκάλα γιόγκα που έβαζε φωτιά σε αυτοκίνητα
Γιάννης Παναγόπουλος: Δέσμευση λογαριασμών και ακινήτων για 73 εκατ. ευρώ - Το πόρισμα της Αρχής
Ο Νίκος Δένδιας στην Ινδία για την αμυντική συμμαχία των αρχαίων μας εθνών
Θεσσαλονίκη: Ενώπιον του ανακριτή 26χρονος αλλοδαπός για βιασμό 15χρονου 

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ορίστηκε και επισήμως, για την ερχόμενη Τετάρτη 22 Ιανουαρίου, και ώρα 10.30 π.μ., η συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής με μοναδικό αντικείμενο την εκλογή της νέας Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Αικατερίνης Σακελλαροπούλου, με ονομαστική ψηφοφορία, σύμφωνα με τις διατάξεις του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής.
Στη συγκεκριμένη ψηφοφορία απαιτούνται τα δύο τρίτα της Βουλής (200 βουλευτές).
Εάν δεν συγκεντρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός ψήφων, η ψηφοφορία θα επαναληφθεί μετά από πέντε ημερολογιακές ημέρες (Δευτέρα 27/1), κατά την οποία απαιτείται η ίδια πλειοψηφία (200).
Σε περίπτωση τρίτης ψηφοφορίας (Σάββατο 1 Φεβ) θα απαιτηθεί πλειοψηφία τριών πέμπτων (180), ενώ σε περίπτωση ανάγκης για τέταρτη ψηφοφορία (6 Φεβ) θα απαιτηθεί απόλυτη πλειοψηφία (151).
Εάν και αυτή δεν επιτευχθεί, τότε ο νέος Πρόεδρος Δημοκρατίας θα εκλεγεί σε πέμπτη ψηφοφορία (11 Φεβ) με σχετική πλειοψηφία επί των παρόντων.
Οι δύο τελευταίες ψηφοφορίες προστέθηκαν με την πρόσφατη συνταγματική αναθεώρηση προκειμένου να αποσυνδεθεί η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την πρόωρη διάλυση της Βουλής.
























































