Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΚΙΝΑΛ: Η κυβέρνηση πελαγοδρομεί – «Γελοιότητα» ο φράκτης στο Αιγαίο

ΚΙΝΑΛ: Η κυβέρνηση πελαγοδρομεί – «Γελοιότητα» ο φράκτης στο Αιγαίο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Γελοιότητα» χαρακτηρίζει το Κίνημα Αλλαγής την ιδέα της κυβέρνησης να τοποθετηθεί πλωτό φράγμα στο Αιγαίο.

Σε ανακοίνωσή του το κόμμα αναφέρει επίσης, ότι «η φύλαξη των συνόρων της χώρας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι μια πάρα πολύ σοβαρή υπόθεση.

Απαιτεί ευρωπαϊκή συνεργασία, ενίσχυση των αρμοδίων υπηρεσιών με υποδομές και στελέχη και πίεση προς την Τουρκία να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις που ανέλαβε» και καταγγέλλει την κυβέρνηση για πρόχειρους σχεδιασμούς που στοχεύουν στον επικοινωνιακό εντυπωσιασμό.

Όλη η δήλωση του Γραφείου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής:

«Η φύλαξη των συνόρων της χώρας και της ΕΕ είναι μια πάρα πολύ σοβαρή υπόθεση.

»Απαιτεί ευρωπαϊκή συνεργασία, ενίσχυση των αρμοδίων υπηρεσιών με υποδομές και στελέχη και πίεση προς την Τουρκία να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις που ανέλαβε.

»Η κυβέρνηση δεν έχει δώσει καμία πειστική απάντηση για κανένα από τα τρία θέματα. Μόνο επικοινωνιακά πυροτεχνήματα. Τον Ιούλιο ανακοίνωσε Ζέπελιν στη Σάμο.

»Στα μέσα Δεκεμβρίου ανακάλυψε ότι χρειάζεται Ενιαίος Φορέας Επιτήρησης Συνόρων (ΕΝΦΕΣ) που συστάθηκε με εκπρόθεσμη τροπολογία -γονατογράφημα μαζί τη θέση του Εθνικού Συντονιστή που κατέστησε, στην θεωρία, υπεύθυνο για όλη την διαχείριση του προσφυγικού – μεταναστευτικού τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Στεφανή.

»Από τότε μέχρι σήμερα η τύχη του ΕΝΦΕΣ αγνοείται. Το πυροτέχνημα του κ. Στεφανή έσβησε.

»Σε όλο αυτό το κλίμα ήρθε να προστεθεί και η ιδέα περί «πλωτών φραγμάτων».

»Με fast track διαδικασίες ανάθεσης και προϋπολογισμό 500.000 ευρώ. Όσο περίπου κοστίζει η σίτιση για τέσσερις μέρες στη Μόρια.

»Η ανακοίνωση του μέτρου προκάλεσε αρχικά αμηχανία και απορία και μετά σκωπτικά σχόλια, αντιδράσεις και συνωμοσιολογία.

»Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα ανεφάρμοστο μέτρο.

»Τα 2.700 μέτρα «πλωτού προστατευτικού συστήματος» προστατεύουν τις ακτές από θαλάσσια ρύπανση, σκουπίδια και μέδουσες. Χρήσιμα είναι.

»Η φαεινή ιδέα για τη χρήση τους ως μέτρο ανάσχεσης των ροών αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση πελαγοδρομεί.

»Μάλλον χρειάζεται φράγμα στη γελοιότητα».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νίνα Κασιμάτη προς Θανάση Πλεύρη: Ούτε να τολμήσεις να παραδώσεις στους Τούρκους τον Πόντιο αγωνιστή Γιάννη Βασίλη Γιαϊλαλί

Συντονισμένα εναντίον Δένδια Τούρκοι ισλαμιστές και εγχώριοι ακροδεξιοί λαϊκιστές

ΝΤΡΟΠΗ! Ο Πλεύρης παραδίδει Πόντιο αγωνιστή στους Τούρκους

Ευρωβουλή: Εγκρίθηκε ο κατάλογος «ασφαλών χωρών» και οι νέες διαδικασίες ασύλου – Ποιοί αντιδρούν

Ποια «ήρεμα νερά»; – Ρεκόρ πενταετίας στις τουρκικές παραβιάσεις των ελληνικών χωρικών υδάτων

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...