ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

55.609 μετανάστες και πρόσφυγες -που τους «συνέλαβαν» οι Αρχές- εισήλθαν στην Ελλάδα επί ΝΔ

55.609 μετανάστες και πρόσφυγες -που τους «συνέλαβαν» οι Αρχές- εισήλθαν στην Ελλάδα επί ΝΔ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στοιχεία για τους συλληφθέντες, για παράνομη είσοδο, αλλοδαπούς στα ελληνοτουρκικά σύνορα, χερσαία και θαλάσσια, από τις αστυνομικές και λιμενικές Αρχές, κατά το β’ εξάμηνο του 2019, διαβίβασε στη Βουλή ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για την Αντεγκληματική Πολιτική, Ελευθέριος Οικονόμου, μετά από ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Καμίνης.

Όπως αναφέρεται στο έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή, κατά το β’ εξάμηνο του 2019, στα ελληνοτουρκικά σύνορα, χερσαία και θαλάσσια, συνελήφθησαν για παράνομη είσοδο 22.591 άτομα υπηκοότητας Αφγανιστάν, 14.742 άτομα συριακής υπηκοότητας, 4.244 τουρκικής, 2.553 ιρακινής, 2.180 υπηκοότητας Σομαλίας, 2.065 παλαιστινιακής, 1.827 από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό (πρώην Ζαϊρ), 1.417 ιρανικής υπηκοότητας, 660 από το Κονγκό, 582 από το Καμερούν και 2.748 αλλοδαποί με λοιπές υπηκοότητες.

Το σύνολο των συλληφθέντων αλλοδαπών στα ελληνοτουρκικά σύνορα το β’ εξάμηνο του 2019 ανέρχεται σε 55.609.

Από αυτούς, οι 22.184 συνελήφθησαν στη Λέσβο, οι 2.633 στην περιοχή αρμοδιότητας Διεύθυνσης Αστυνομίας Α’ Δωδεκανήσου, οι 4.761 στην περιοχή αρμοδιότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, οι 7.508 στη Β’ Δωδεκανήσου, οι 3.777 στην περιοχή της Διεύθυνσης Αστυνομίας της Ορεστιάδας, οι 8.115 στη Σάμο και οι 6.601 στη Χίο.

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη ενημερώνει τον βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής ότι στο πλαίσιο του διμερούς πρωτοκόλλου επανεισδοχής Ελλάδας – Τουρκίας και της Συμφωνίας Επανεισδοχής Ε.Ε. – Τουρκίας, από τις 9 Ιουλίου 2019 έως τις 20 Ιανουαρίου 2020, έχει γίνει η επανεισδοχή στην Τουρκία 141 υπηκόων τρίτων χωρών και 28 Τούρκων υπηκόων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Φαραντούρης για Κύπρο, οριοθέτηση ΑΟΖ και Κυπριακό στο Ευρωκοινοβούλιο

Ανδρουλάκης: Η αποτυχία της ΝΔ είναι πια κοινωνική εμπειρία

Πρόεδρος ΚΕΕΕ Γιάννης Βουτσινάς: Λιγότερες ώρες εργασίας χωρίς παραγωγικότητα αυξάνουν το κόστος για τις ΜμΕ

Δημοσκόπηση: Συνεχίζεται η «κατρακύλα» της ΝΔ – Ανεβαίνει ο Τσίπρας έως 30,5%

Το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε αίτημα για εξεταστική επιτροπή στην υπόθεση των υποκλοπών

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...