Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χαρίτσης: Τα πεπραγμένα Μητσοτάκη συνιστούν εξαπάτηση των πολιτών σε σχέση με όσα είχε υποσχεθεί

Χαρίτσης: Τα πεπραγμένα Μητσοτάκη συνιστούν εξαπάτηση των πολιτών σε σχέση με όσα είχε υποσχεθεί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Η απόφαση του Αρείου Πάγου, που καλεί την προανακριτική Επιτροπή να εξετάσει τους προστατευόμενους μάρτυρες σύμφωνα με το καθεστώς προστασίας που προβλέπει ο νόμος, συνιστά ένα πολύ ισχυρό ράπισμα σε όσους προσπάθησαν να προχωρήσουν σε θεσμική εκτροπή» διεμήνυσε ο βουλευτής Μεσσηνίας και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στην εκπομπή “Mega Σαββατοκύριακο” στην τηλεόραση του Mega.

«Ο τρόπος με τον οποίο η πλειοψηφία της προανακριτικής επιτροπής χειρίστηκε το θέμα, από τη μεριά της Ν.Δ., και δυστυχώς με τη βοήθεια του ΚΙΝΑΛ και του ΚΚΕ, ήταν μία συνειδητή προσπάθεια εκφοβισμού των προστατευόμενων μαρτύρων», τόνισε ο Αλ. Χαρίτσης.

«Ο ελληνικός λαός πρέπει να γνωρίζει τι έχει συμβεί με την υπόθεση Novartis».

Αναφερόμενος στην αποψινή κεντρική πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Tae Kwon Do, με ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα, ο εκπρόσωπος Τύπου υπογράμμισε ότι «θα αναδείξουμε τα πεπραγμένα της κυβέρνησης Μητσοτάκη το τελευταίο επτάμηνο.

»Το τι έκανε σε σχέση με όσα είχε υποσχεθεί», ενώ πρόσθεσε ότι «επίσης θα αναδείξουμε και ποια είναι η δική μας εναλλακτική, αριστερή και προοδευτική πρόταση για τη διακυβέρνηση της χώρας».

Υπενθύμισε δε, ότι «το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει δεκάδες εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα με τη συμμετοχή του προέδρου και πολλών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

»Βρισκόμαστε σε μία συγκυρία κρίσιμη, με πολλά μέτωπα ανοιχτά και την κυβέρνηση να έχει ήδη δείξει δείγματα αποτυχίας και διάλυσης.

»Αν επρόκειτο για μία κυβέρνηση σταθερή και στιβαρή, δεν θα είχαμε σενάρια για πρόωρες εκλογές», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Οι εξελίξεις δείχνουν δυσοίωνες για την Ευρώπη, που δεν φαίνεται να μαθαίνει από τα λάθη της», τόνισε ο Αλ. Χαρίτσης αναφερόμενος στο νέο κοινοτικό προϋπολογισμό. «Προσπάθησε να αντιμετωπίσει την κρίση, η οποία προκλήθηκε από τις περιοριστικές πολιτικές, με ακόμη περισσότερες πολιτικές λιτότητας.

»Τώρα, αντί να προχωρήσει σε μία προσπάθεια άμβλυνσης των ανισοτήτων και ενίσχυσης των χωρών της περιφέρειας επιμένει στην πολιτική αυτή».

«Η Ελλάδα πρέπει να διεκδικήσει αυτά που της αναλογούν» υπογράμμισε, υπενθυμίζοντας ότι «το 2018 στην πρόταση της Κομισιόν, ενώ ο συνολικός κοινοτικός προϋπολογισμός ήταν μειωμένος κατά 7%, για την Ελλάδα προβλεπόταν αύξηση κονδυλίων 8%.

»Δεν πρέπει η κυβέρνηση της Ν.Δ. να μας πάει πίσω από αυτό» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφερθείς στο ζήτημα της ασφάλειας, ο Αλέξης Χαρίτσης τόνισε πως «η κατάσταση έχει οξυνθεί σοβαρά, με μία κυβέρνηση που έταζε ότι θα λύσει το πρόβλημα σε ένα μήνα. Εμείς ποτέ δεν υποσχεθήκαμε στους πολίτες μαγικές λύσεις» υπογράμμισε, ενώ τόνισε ότι «σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, το οργανωμένο έγκλημα μειώθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ».

Επίσης, στηλίτευσε την απόφαση της κυβέρνησης Μητσοτάκη να «βγάλει στους δρόμους 1500 ανεκπαίδευτους ειδικούς φρουρούς, με αποτέλεσμα να έχουμε περιστατικά που έθεσαν σε κίνδυνο και τους πολίτες και τους αστυνομικούς». «Αυτά τα ζητήματα δεν αντιμετωπίζονται με επικοινωνιακούς όρους» ξεκαθάρισε ο βουλευτής Μεσσηνίας.

Κλείνοντας, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στο προσφυγικό ως «μείζον ζήτημα της εποχής μας για όλο τον πλανήτη» και «το κατεξοχήν ζήτημα στο οποίο η Ν.Δ. πολιτεύτηκε με λαϊκισμό».

«Υποβάθμισε το ζήτημα μόλις έγινε κυβέρνηση, κατήργησε το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, δεν προχώρησε στην αποσυμφόρηση των νησιών, όπως είχαμε υποδείξει από τον Ιούλιο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Και διευκρίνισε ότι «είμαστε διατεθειμένοι να στηρίξουμε ένα σοβαρό σχέδιο για την επίλυση του ζητήματος, όχι όμως ένα σχέδιο που έρχεται να υλοποιηθεί με πράξη νομοθετικού περιεχομένου την ώρα που η Βουλή είναι ανοιχτή.

»Ένα σχέδιο για το οποίο οι τοπικές κοινωνίες δεν ήξεραν τίποτα και είχε ως αποτέλεσμα την αναστάτωση που βλέπουμε. Απαιτείται σχέδιο και διάλογος με την κοινωνία», υπογράμμισε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: «Τρέμει» την προκαταρκτική και λέει όχι – Δικαιολογίες για τα Τέμπη

Φάμελλος: Προκαταρκτική για τον Καραμανλή που θα τον παραπέμψει στη Δικαιοσύνη

ΚΚΕ για παραιτήσεις Παπασταύρου-Μπρατάκου: «Παζάρια της κυβέρνησης με τα μεγάλα αστικά συμφέροντα»

Βελόπουλος για αποπομπή Μπρατάκου-Παπασταύρου: Πλανώνται κυβέρνηση και πρωθυπουργός εάν νομίζουν ότι θα διασωθούν

Ανδρουλάκης: Ο πυρήνας του προβλήματος της διαφθοράς είναι το Μέγαρο Μαξίμου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...