Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στη Θεσσαλονίκη τη Δευτέρα ο Δένδιας για τα Δυτ. Βαλκάνια

Στη Θεσσαλονίκη τη Δευτέρα ο Δένδιας για τα Δυτ. Βαλκάνια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στη Θεσσαλονίκη θα μεταβεί αύριο ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, για να προεδρεύσει της Διάσκεψης Υψηλού Επιπέδου για την Ευρωπαϊκή Προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων, με τίτλο «Από τη Θεσσαλονίκη στο Ζάγκρεμπ», που οργανώνει η ελληνική διπλωματία.

Οι εργασίες της Διάσκεψης θα εστιάσουν στην ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων, τρεις μήνες πριν από τη Διάσκεψη Κορυφής ΕΕ-Δυτικών Βαλκανίων, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Ζάγκρεμπ, τον ερχόμενο Μάιο, καθώς η Κροατία έχει την Προεδρία της Ε.Ε. το πρώτο εξάμηνο του 2020.

Στη Διάσκεψη έχουν προσκληθεί οι υπουργοί Εξωτερικών των γειτονικών κρατών-μελών της ΕΕ, των Δυτικών Βαλκανίων, καθώς και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης.

Στο περιθώριο της Διάσκεψης, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών θα έχει διμερείς συναντήσεις με τον Ιταλό ομόλογό του και με τον υφυπουργό Εξωτερικών της Βοσνίας.

Διπλωματικές πηγές χαρακτηρίζουν την αυριανή Διάσκεψη ως «κορωνίδα» μιας σειράς πρωτοβουλιών που ήδη έχει αναλάβει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών για την προώθηση του ευρωπαϊκού δρόμου όλων των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων και τονίζουν:

«Η θέση της Ελλάδας είναι διαχρονικά απολύτως σαφής – υποστηρίζουμε απαρέγκλιτα την ευρωπαϊκή προοπτική όλων των χωρών της περιοχής, υπό την αυτονόητη προϋπόθεση της πλήρους τήρησης από πλευράς τους του ευρωπαϊκού κεκτημένου, καθώς και των όρων και προϋποθέσεων της ενταξιακής διαδικασίας».

Σημειώνουν, μάλιστα, ότι «η Ελλάδα και ιδιαίτερα η πόλη της Θεσσαλονίκης, έχουν ταυτιστεί με το ευρωπαϊκό μέλλον των χώρων της περιοχής – ας μην ξεχνάμε ότι με την “Ατζέντα της Θεσσαλονίκης”, το 2003, άνοιξε ο δρόμος για την προσέγγισή τους με την ευρωπαϊκή οικογένεια».

Σε αυτό το πλαίσιο, η Διάσκεψη «Από τη Θεσσαλονίκη στο Ζάγκρεμπ» επισφραγίζει την επανενεργοποίηση της χώρας μας στα Βαλκάνια, καθώς η Ελλάδα αναδεικνύει τον ηγετικό της ρόλο στην περιοχή, συμβάλλοντας ταυτόχρονα με τρόπο ουσιαστικό στις προσπάθειες αναζωογόνησης της διαδικασίας διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Επίσκεψη Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου είχε σειρά συναντήσεων

Νίκος Δένδιας: «Τιμάμε τις εκατοντάδες χιλιάδες συμπατριώτες μας που έπεσαν μέσα σ’ αυτά τα 203 χρόνια για να είναι η πατρίδα μας ελεύθερη»

Νίκος Δένδιας: Πρέπει να ομογενοποιήσουμε τους τύπους των πολεμικών αεροσκαφών μας

Νίκος Δένδιας: Τιμάμε την μνήμη χιλιάδων Ελλήνων και Φιλελλήνων που θυσιάστηκαν για την ελευθερία

Συνελήφθη με εντολή της Ειδικής Εισαγγελίας ο διορισμένος δήμαρχος Χειμάρρας Γκέργκι Γκόρο: Η σύλληψη έγινε μετά από καταγγελία του εκλεγμένου Φρέντη Μπελέρη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...