Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μηταράκης σε Τάιχμαν: «Πέντε ακριτικά νησιά μας σηκώνουν το βάρος της μεταναστευτικής κρίσης»

Μηταράκης σε Τάιχμαν: «Πέντε ακριτικά νησιά μας σηκώνουν το βάρος της μεταναστευτικής κρίσης»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Τα πέντε ακριτικά νησιά μας σηκώνουν το βάρος της μεταναστευτικής κρίσης για λογαριασμό όλης της Ευρώπης. Αυτό πρέπει να αλλάξει», τόνισε πρόσφατα στον υφυπουργό Εσωτερικών της Γερμανίας, Χέλμουτ Τάιχμαν, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, όπως αναφέρει σε συνέντευξή του στη Realnews.

Ο κ. Μηταράκης σημειώνει πως πρέπει να διευρυνθεί η κοινή δήλωση ΕΕ – Τουρκίας ώστε να αρθεί ο γεωγραφικός περιορισμός, «που δέχθηκε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και δημιουργεί την συμφόρηση στα νησιά».

Για τις κλειστές δομές, αναφέρει ότι με τη λειτουργία τους θα κλείσουν τα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια, στο Βαθύ και στη ΒΙΑΛ, αλλά και θα καταργηθεί η χρήση διαμερισμάτων και ξενοδοχείων που βρίσκονται στις πόλεις και στα χωριά των νησιών, καθώς πλέον θα είναι υποχρεωτική η παραμονή των νεοαφιχθέντων στις κλειστές δομές.

Διαβεβαιώνει ότι οι νέες κλειστές ελεγχόμενες δομές στα νησιά θα λειτουργούν μόνο ως κέντρο καταγραφής, ταυτοποίησης και απόδοσης απόφασης ασύλου, με την παραμονή να μη ξεπερνά τους έξι μήνες και υπογραμμίζει πως «δεν θα δεχθούμε καμία μόνιμη παραμονή μεταναστών στην ακριτική Ελλάδα».

Όπως δηλώνει ο αρμόδιος υπουργός, τα νέα κέντρα θα συνδυαστούν με γενναία αποσυμφόρηση των νησιών καθώς οι νέες θέσεις θα είναι λιγότερες από τις μισές από τους σήμερα διαμένοντες.

Οι μεταφορές θα γίνουν και προς την ηπειρωτική Ελλάδα, και προς την Τουρκία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γιατί ο στρατάρχης Χάφταρ έδιωξε τον Πλεύρη και τους Ευρωπαίους από τη Βεγγάζη

Ο Μητσοτάκης έβαλε τον Πλεύρη να φυλάει τα σύνορα – Χάρτη του έδωσε;

Μάκης Βορίδης: Απαγόρευση της μπούρκας στα πανεπιστήμια – Ποινικό αδίκημα η παράνομη μετανάστευση

DW: Η νέα γερμανική μεταναστευτική πολιτική για την Ελλάδα

Frontex: Απειλεί να κόψει τη χρηματοδότηση στην Ελλάδα για παραβίαση ανθρώπινων δικαιωμάτων

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...