ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ως ύποπτοι οι 11 βουλευτές της ΝΔ

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ως ύποπτοι οι 11 βουλευτές της ΝΔ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Κρίσιμες διαστάσεις λαμβάνει η δικαστική έρευνα για την υπόθεση της διασπάθισης ευρωπαϊκών επιδοτήσεων μέσω του ΟΠΕΚΕΠΕ, καθώς οι 11 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, καλούνται να περάσουν αύριο Πάρασκευή την πόρτα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας με την ιδιότητα του υπόπτου.

Σήμερα Πέμπτη ξεκίνησε η διαδικασία των εξηγήσεων με τα μη πολιτικά πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση, μεταξύ των οποίων ο πρώην πρόεδρος του Οργανισμού για το 2021, Δημήτρης Μελάς, καθώς και νυν και πρώην στελέχη.

Οι εμπλεκόμενοι εμφανίστηκαν ενώπιον των εντεταλμένων Ευρωπαίων Εισαγγελέων, Πόπης Παπανδρέου και Διονύση Μουζάκη, από τους οποίους ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για τις 5 Ιουνίου.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν αφορούν, κατά περίπτωση, το αδίκημα της απιστίας σε βαθμό πλημμελήματος) ή το κακούργημα της απάτης για ποσά που υπερβαίνουν τις 120.000 ευρώ.

Αύριο Παρασκευή το πρωί καλούνται με την ιδιότητα του υπόπτου οι 11 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Πρόκειται για τους Κώστα Τσιάρα, Νότη Μηταράκη, Κατερίνα Παπακώστα, Κώστα Αχ. Καραμανλή, Κώστα Σκρέκα, Δημήτρη Βαρτζόπουλο, Γιάννη Κεφαλογιάννη, Θεόφιλο Λεονταρίδη, Βασίλη Βασιλειάδη, Μάξιμο Σενετάκη και Χρήστο Μπουκώρο.

Κακουργηματική απάτη (άνω των 120.000 ευρώ) αντιμετωπίζουν μόνο οι Κώστας Αχ. Καραμανλής και Κατερίνα Παπακώστα. Οι υπόλοιποι 9 βουλευτές καλούνται για πλημμεληματικές πράξεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι περισσότεροι αναμένεται να εκπροσωπηθούν από τους δικηγόρους τους και να ζητήσουν προθεσμία. Εξαίρεση αποτελούν οι Νότης Μηταράκης και Κώστας Τσιάρας, οι οποίοι φέρονται διατεθειμένοι να δώσουν άμεσα τις απαιτούμενες εξηγήσεις.

Κλήσεις για παροχή εξηγήσεων έχουν λάβει και πέντε πρώην βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος.

Σημειώνεται ότι διαχωρίστηκε η δικογραφία που αφορά τους βουλευτές Χαράλαμπο Αθανασίου και Τάσο Χατζηβασιλείου, καθώς ελέγχονται για το πλημμέλημα της ηθικής αυτουργίας σε παράβαση καθήκοντος —αδίκημα που δεν εμπίπτει στο πεδίο δράσης της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας— η υπόθεσή τους διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, η οποία θα αποφανθεί για την εξέλιξή της.

Μετά την ολοκλήρωση των ανωμοτί καταθέσεων και των 50 εμπλεκομένων, οι Ευρωπαίοι εισαγγελείς θα αξιολογήσουν τα υπομνήματα και τα στοιχεία, προκειμένου να αποφασίσουν σε ποιους θα ασκηθούν οριστικές ποινικές διώξεις.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οικογενειακή «μαφία» στην Κρήτη: Έξι συλλήψεις για εκβιασμούς, εμπρησμούς και απάτες

Μητσοτάκης: Οι εκλογές θα γίνουν το 2027

Ηγετικός θρίαμβος Δένδια στο Συνέδριο της ΝΔ – Ο Νίκος Δένδιας γκρέμισε τις «Καγκελαρίες των τεχνοκρατών» και κατασυνέτριψε τους «μισθοφόρους της εξουσίας»: «Η εξουσία στις δημοκρατίες ασκείται στο όνομα του λαού»

Αλ. Τσίπρας για κόκκινα δάνεια: Κρατικά εγγυημένη ληστεία της μικρής και μεσαίας ιδιοκτησίας

Κ. Μητσοτάκης: Όσα είπε στο συνέδριο της ΝΔ – Παραδοχή για ακρίβεια

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...