Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσίπρας: Ο Ερντογάν παριστάνει τον τιμητή του Διεθνούς Δικαίου – Να απαντήσουμε με πατριωτική ευθύνη

Τσίπρας: Ο Ερντογάν παριστάνει τον τιμητή του Διεθνούς Δικαίου – Να απαντήσουμε με πατριωτική ευθύνη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την ανησυχία του για την κλιμάκωση των τουρκικών προκλήσεων τις τελευταίες ημέρες, εξέφρασε με δήλωσή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

«Τις τελευταίες ημέρες έχουν κλιμακωθεί και αναβαθμιστεί επικίνδυνα οι προκλήσεις από τη πλευρά της Τουρκίας.

»Οι απόπειρες διεμβολισμού ελληνικών ακταιωρών του Λιμενικού Σώματος και κυρίως η σημερινή υπερπτήση τουρκικού F-16 πάνω από τον βόρειο Έβρο, αποτελούν μια πρωτοφανή και επικίνδυνη κλιμάκωση», σημειώνει ο κ. Τσίπρας.

Και συνεχίζει:

«Το κυριότερο όμως είναι η ρητορική κλιμάκωση από πλευράς του Τούρκου Προέδρου. Μιλά παντού για τη χώρα μας με λόγια ακραία.

»Μας συγκρίνει με τους ναζί και προσπαθεί να δημιουργήσει την εικόνα μίας χώρας εγκληματία, που δε σέβεται το Διεθνές Δίκαιο.

»Δεν ξέρω αν το κάνει για να προετοιμάσει τη κοινή γνώμη της χώρας του για επιθετικές πράξεις έναντι της Ελλάδας ή απλά παζαρεύει κάτι παραπάνω από την ευρωπαϊκή ηγεσία».

«Αυτό που ξέρω είναι ότι πάει πολύ η Τουρκία που κατέχει παράνομα τη βόρεια Κύπρο και τμήμα της Συρίας, που παραβιάζει κατ’ εξακολούθηση το Διεθνές Δίκαιο στην περιοχή, η τουρκική ηγεσία που καθημερινά πραγματοποιεί παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, να παριστάνει από πάνω και τον τιμητή έναντι της Ελλάδας για τα ανθρώπινα δικαιώματα και το Διεθνές Δίκαιο.

»Όποια λάθη και αν έχει κάνει η σημερινή κυβέρνηση στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης, η στάση της Τουρκίας και του Ερντογάν περιγράφεται με μια μόνο λέξη: Θράσος.

»Και απέναντι στο θράσος η χώρα οφείλει να απαντήσει συντεταγμένα και αποφασιστικά.

»Χωρίς εθνικιστικές κορώνες και σπασμωδικές κινήσεις, αλλά με πατριωτική ευθύνη.

»Καμία πρόκληση δε θα πετύχει το στόχο της, καμία παραβίαση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων δε θα πρέπει να μένει αναπάντητη.

»Η Ελλάδα ήταν και θα παραμείνει συνώνυμο της ελευθερίας, της αλληλεγγύης και της δημοκρατίας.

»Ήταν και θα παραμείνει στη σωστή πλευρά της ιστορίας».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νίκος Δένδιας από το «The India-EU Forum»: «Το θέμα της Γροιλανδίας έχει ξεπεραστεί» – Η σχέση της Ελλάδας με την Ινδία είναι «μία ανεκπλήρωτη υπόσχεση» 2.500 ετών

Σκωτικός Τύπος (ΑΑΣΤ): Ανοιχτή εκδήλωση για τους πρόσφυγες

Αλέξης Τσίπρας: Η ανασύνθεση και επανίδρυση της δημοκρατικής παράταξης δεν είναι μια εύκολη υπόθεση – Είναι ΑΝΑΓΚΗ!

Ο Αλέξης Τσίπρας κατήγγειλε την κυβέρνηση των καρτέλ – Πώς μοίρασαν δισεκατομμύρια ευρώ με απευθείας αναθέσεις

Αλέξης Τσίπρας για επισιτιστική ασφάλεια: «Ούτε ένα στρέμμα χαμένο»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...