Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η αγορά σπαράσσεται από τον κοροναϊό και ο Βρούτσης ζητάει να του πληρώσουν ασφαλιστικές εισφορές

Η αγορά σπαράσσεται από τον κοροναϊό και ο Βρούτσης ζητάει να του πληρώσουν ασφαλιστικές εισφορές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αν δεν είναι λάθος τότε είναι εξωφρενικά απαράδεκτη ενέργεια από μέρους του ΕΦΚΑ να ζητάει αυτή τη στιγμή από ένα εκατομμύριο διακόσιες χιλιάδες ασφαλισμένους του, να του πληρώσουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές.

Συγκεκριμένα όπως ανακοινώθηκε σήμερα Δευτέρα 16 Μαρτίου από τη Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ «αναρτήθηκαν στον διαδικτυακό τόπο του e-ΕΦΚΑ τα ειδοποιητήρια για τις ασφαλιστικές εισφορές Ιανουαρίου 2020 των 1.207.972 ασφαλισμένων».

Το μεγάλο ερώτημα είναι αν ο αρμόδιος υπουργός Γιάννης Βρούτσης έδωσε αυτή την εντολή ή αν παρέλειψε να δώσει την αντίθετη εντολή στη διοίκηση του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) που εποπτεύει, να μην προβεί σε μια τέτοια ενέργεια τη στιγμή που η αγορά σπαράσσεται από τις συνέπειες του κοροναϊού και η ίδια η κυβέρνηση έχει δώσει εντολή να κλείσουν σχεδόν στο σύνολο τους οι επιχειρήσεις του λιανεμπορίου.

Σε κάθε περίπτωση ο κ. Βρούτσης πρέπει να ξεκαθαρίσει τι θα γίνει με την πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών και πρωτίστως η κυβέρνηση να αποφασίσει την αναβολή επ αόριστον της καταβολής τους αφού άλλωστε οι ελεύθεροι επαγγελματίες σε αυτή την αρνητικότατη συγκυρία είναι σχεδόν αδύνατον να πληρώσουν τον ΕΦΚΑ.

Η ανακοίνωση του e-ΕΦΚΑ

Αναρτήθηκαν στο διαδικτυακό τόπο του e-ΕΦΚΑ τα ειδοποιητήρια των Ασφαλιστικών Εισφορών του Ιανουαρίου 2020 για 1.207.972 Ελεύθερους Επαγγελματίες, Αυτοπασχολούμενους και Αγρότες με βάση την ελεύθερη επιλογή της ασφαλιστικής κατηγορίας που έκαναν μόνοι τους.

Για 181.414 ασφαλισμένους που δήλωσαν παράλληλα και μισθωτή εργασία τα ειδοποιητήρια θα εκδοθούν στις αρχές του επόμενου μήνα μετά την επεξεργασία των στοιχείων της ΑΠΔ του Ιανουαρίου του 2020 και τον υπολογισμό της διαφοράς μεταξύ των εισφορών τους από μισθωτή εργασία και των εισφορών που αντιστοιχούν στην ασφαλιστική κατηγορία που επέλεξαν.

Επισημαίνεται ότι για να αποφευχθούν προβλήματα του παρελθόντος η πληρωμή των εισφορών του Ιανουάριου του 2020 (και εφεξής) θα πραγματοποιείται με νέο κωδικό ηλεκτρονικής πληρωμής (RF).

Για το λόγο αυτό θα πρέπει όλοι οι ασφαλισμένοι που κάνουν χρήση πάγιας εντολής για την πληρωμή τω ασφαλιστικών τους εισφορών να προχωρήσουν σε καταχώρηση του νέου κωδικού ηλεκτρονικής πληρωμής στην τράπεζα με την οποία συνεργάζονται.

Από τη Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΕΦΚΑ: Σε ποιους επαγγελματίες επιστρέφει εισφορές ως αχρεωστήτως καταβληθέντες

Οι πληρωμές επιδομάτων και εφάπαξ από ΔΥΠΑ και e-ΕΦΚΑ από 15 έως 19 Απριλίου

Οι πληρωμές επιδομάτων και εφάπαξ από ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ την εβδομάδα 1-5 Απριλίου

Οι πληρωμές επιδομάτων και εφάπαξ από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως τις 22 Μαρτίου

Εφάπαξ και επιδόματα – Ποιοι πληρώνονται από Δευτέρα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...