Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Μέλη του Ισλαμικού Κράτους μολυσμένοι με Covid-19 προσπαθούν να περάσουν τον Έβρο ως πρόσφυγες»

«Μέλη του Ισλαμικού Κράτους μολυσμένοι με Covid-19 προσπαθούν να περάσουν τον Έβρο ως πρόσφυγες»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο στρατιωτικός συντάκτης Μπαμπάκ Ταγκβαέ, σε δύο αναρτήσεις του την Κυριακή στο Twitter, αναφέρει ότι, τα νέα επεισόδια στον Έβρο προκλήθηκαν από πράκτορες των τουρκικών υπηρεσιών πληροφοριών, της MİT (Εθνική Οργάνωση Πληροφοριών Τουρκίας), που είχαν μεταμφιεστεί σε πρόσφυγες και ήταν οι Τούρκοι πράκτορες που έριχναν τα δακρυγόνα στους Έλληνες αστυνομικούς, για να υποστηρίξουν απόπειρα εκατοντάδων Αφγανών, Πακιστανών και Σύρων να περάσουν παράνομα τα σύνορα.

Ο Μπαμπάκ Ταγκβαέ τόνισε, σε δεύτερο tweet του, ότι μεταξύ των προσφύγων που συμμετέχουν στα μπάχαλα στον Έβρο και επιχειρούν να περάσουν στο ελληνικό έδαφος βρίσκονται πρώην μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, πολλοί εξ αυτών μολυσμένοι με κορωνοϊό Covid-19.

Νέα επεισόδια σημειώθηκαν στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο αργά το απόγευμα της Κυριακής.

Συγκεκριμένα, σημειώθηκε εκτεταμένη χρήση χημικών προς τις ελληνικές δυνάμεις που φρουρούν τον συνοριακό φράχτη κοντά στο φυλάκιο των Καστανιών.

Άμεσα υπήρξε ενίσχυση του φράχτη από την ελληνική πλευρά καθώς δυνάμεις των ΜΑΤ αναπτύχθηκαν στο σημείο, δημιουργώντας μία διπλή περίμετρο, προκειμένου να αποτραπεί η ενδεχόμενη είσοδος προσφύγων και μεταναστών στη χώρα.

Από τις 11.30 το πρωί της Κυριακής και σε τακτά χρονικά διαστήματα έως και το απόγευμα, οι ελληνικές δυνάμεις φρούρησης του συνοριακού φράχτη δέχτηκαν μεγάλο αριθμό χημικών, από τις τουρκικές αρχές, ενώ απέκρουσαν και τις εκ νέου προσπάθειες εισόδου στη χώρα.

Σύμφωνα με το evros-news.gr η συχνότητα, η κλίση και το βεληνεκές πολλών βολών καταδεικνύει πως εκτοξεύονται από βομβιδοβόλα ή ανάλογο εξοπλισμό που έχουν στη διάθεσή τους τα τουρκικά σώματα ασφαλείας.

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης προβάλουν βίντεο με απολύμανση του καταυλισμού που έχει στηθεί από την τουρκική πλευρά των συνόρων.

Οι κινήσεις της τουρκικής πλευράς γεννούν ερωτήματα για το κατά πόσο υπάρχουν κρούσματα του Covid-19 ανάμεσα στους πρόσφυγες και μετανάστες ή εάν υπάρχει επαρκής μέριμνα για την προστασία τους από τις τουρκικές Αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Πέμπτης, ομάδα ατόμων έβαλε φωτιά σε δέντρο προκειμένου να πέσει πάνω στον φράχτη και να δημιουργήσουν δίοδο εισόδου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Διπλωματικές πηγές: Ο Ερντογάν διαστρεβλώνει την ιστορική αλήθεια για την Κύπρο και προσβάλει τις μνήμες των θυμάτων

Οι γαλλικές Αρχές απέλασαν ιμάμη που υποστήριζε τους τζιχαντιστές – Το κήρυγμα μίσους

Νέα πρόκληση από Ερντογάν: «Αν είχαμε πιέσει, η Κύπρος θα ήταν εντελώς δική μας»

Κωνσταντινούπολη: Ο Ιμάμογλου μπροστά στις δημοσκοπήσεις από τον εκλεκτό του Ερντογάν

Τηλεφωνική συνομιλία Μπάιντεν-Νετανιάχου, η πρώτη εδώ και έναν μήνα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...